Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ


Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ


Το όνομα μου είναι Daniel Patino Flor, είμαι από το Εκουαδόρ και δουλεύω σαν φωτορεπόρτερ από το 2004 για διάφορες εφημερίδες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Από το 2007 ζω στην Βαρκελώνη όπου τελειώνω το μάστερ μου. Στις 22 Μαΐου με συνέλαβε η αστυνομία στην Αθήνα ενώ κάλυπτα την διαμαρτυρία των μουσουλμάνων μεταναστών κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ακολουθεί μια λεπτομερή παρουσίαση των γεγονότων.

Η διαμαρτυρία και η σύλληψη
Στις 14 Μαΐου 2009 έφτασα στην Αθήνα με σκοπό μέσα σε 10 μέρες να φωτογραφίσω την πόλη. Επισκέφθηκα τις γειτονιές Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Πλάκα, Ομόνοια, Γκάζι, Λυκαβηττός και Ακρόπολη. Στις 22 Μαΐου στις 16:40 κατευθυνόμουν στο Σύνταγμα για ένα φωτορεπορτάζ στην Ερμού μέχρι το Μοναστηράκι. Ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν στο Σύνταγμα η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο και ο οδηγός πρότεινε να περπατήσουμε μέχρι το Σύνταγμα. Όταν έφτασα στην Βουλή πρόσεξα ότι μια διμοιρία της αστυνομίας κατευθυνόταν προς μια ομάδα διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες, κατέλαβαν τον δρόμο και απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις. Μια άλλη ομάδα αστυνομικών εμφανίστηκε και πέταξε δακρυγόνα. Συνέχισα να φωτογραφίζω και στάθηκα σε μια πλευρά όπου υπήρχε αστυνομία και δημοσιογράφοι, ενώ η πλατεία είχε γεμίσει δακρυγόνα.

Γύρω στις 18:00 οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς την Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα σε σχάση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό του Ισλάμ. Την προηγούμενη μέρα ένας αστυνομικός ενώ έλεγχε τα έγγραφα ενός μουσουλμάνου του πήρε το Κοράνι, (μπροστά στην γυναίκα και το παιδί του) το πέταξε και το πάτησε. Ενώ οι διαδηλωτές συνέχιζαν την πορεία διαμαρτυρίας, χάθηκε ο έλεγχος και άρχισαν να σπάνε ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Οι δρόμοι είχαν γεμίσει δακρυγόνα και φωτιές και ο κόσμος έτρεχε προς κάθε κατεύθυνση. Όλη αυτή την ώρα φωτογράφιζα τα γεγονότα.

Στις 18:45 μια νέα ομάδα αστυνομικών κατέφθασε με μηχανές. Από την αρχή είδα τις άγριες διαθέσεις τους και πράγματι ξεκίνησαν μια βίαιη καταστολή απέναντι στους διαδηλωτές και όποιον άλλον βρισκόταν εκεί. Ακινητοποιούσαν τον κόσμο χτυπώντας τον, συλλάμβαναν τους πάντες, και καθώς οδηγούσαν τον κόσμο στην άλλη πλευρά του δρόμου τους έδερναν όλους.

Ενώ φωτογράφιζα τα γεγονότα, ένας αστυνομικός ήρθε από πίσω μου και απείλησε να με χτυπήσει αν δεν τον ακολουθούσα, με χτύπησε στα πόδια και με έριξε στο πάτωμα για να μου βάλει χειροπέδες. Ενώ προσπαθούσα να του δείξω την δημοσιογραφική μου ταυτότητα, με έριξε στο πάτωμα με το πόδι του πάνω στο λαιμό μου. Ούρλιαζα δείχνοντας του την κάμερα μου και το διαβατήριο μου, αλλά δεν με άκουγε, ενώ πλησίασε ένας άλλος αστυνομικός (προφανώς ανώτερος του) που του ζήτησε να με απελευθερώσει.

Σηκώθηκα, έτρεξα στην άλλη πλευρά του δρόμου και απομακρύνθηκα αρκετά από τον συγκεκριμένο αστυνομικό. Περπάτησα 100 μέτρα, σταμάτησα να δω που είχα δεχθεί χτυπήματα και να ελέγξω τον εξοπλισμό μου. Ενώ κοιτούσα τις συλλήψεις που έκανε η αστυνομία, ένας αστυνομικός με πλησίασε από πίσω με έπιασε από το πουκάμισο, μου πήρε την κάμερα και με έσπρωξε μέσα σε ένα βαν μαζί με άλλους κρατούμενους, η ώρα ήταν 19:30.

Στα Ελληνικά κρατητήρια με μετέφεραν μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους (ένας από αυτούς ήταν ένα παιδί 13 ετών). Με γροθιές μας χτυπούσαν ενώ ανεβαίναμε στον 6ο όροφο. Οι αστυνομικοί κράτησαν τη κάμερα μου και τις κάρτες μνήμης και με έψαξαν 8 φορές. Πέταξαν κάτω όλο το περιεχόμενο της τσάντας μου και με ανάγκασαν να γδυθώ. Αφού ντύθηκα με ανέβασαν στον 12ο όροφο.

Στο ασανσέρ οι αστυνομικοί με έβριζαν στα Αγγλικά (δεν ήταν μεγαλύτεροι από 25 χρονών) “fuck you, mother fuckers, I will fuck your mother, and so on.” Καθώς με έβριζαν με χτυπούσαν στο κεφάλι και στο στομάχι. Το ασανσέρ σταμάτησε και μπήκε μέσα ένας πενηντάρης αστυνομικός, υποθέτω ότι του είπαν ότι είμαι φωτογράφος (κατάλαβα την λέξη φωτογράφος στα Ελληνικά). Ο αστυνομικός με κοίταξε, έβγαλε ένα μαχαίρι από τη ζώνη του και απειλώντας με είπε: “I will cut your balls and fuck you in the ass”. Οι άλλοι γέλασαν και τον ευχαρίστησαν για την "παράσταση".

Όταν φτάσαμε στο 12ο όροφο καθώς πηγαίναμε στο διάδρομο με κλότσησαν στους αστραγάλους, και με τους αγκώνες τους με χτύπησαν στο στήθος, το κεφάλι και το λαιμό. Με ξαναέψαξαν, πετώντας τα πράγματα από την τσάντα μου. Ζήτησα πολλές φορές να μιλήσω με κάποιο ανώτερο αξιωματικό αλλά κάθε φορά με χτυπούσαν περισσότερο. Τους έδειξα το διαβατήριο μου και ζήτησα να αναγνωρίσουν ότι είμαι φωτορεπόρτερ από το εξωτερικό αλλά μου πέταξαν το διαβατήριο και μου είπαν να μην μιλάω.

Περίμενα πολύ ώρα χωρίς να γνωρίζω τι γίνεται. Μετά από 6 ώρες με πήγαν στα κρατητήρια μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους, μου επέστρεψαν την κάμερα μαζί με τις κάρτες μνήμες που είχαν όμως διαγράψει το περιεχόμενο τους. Στις 24:30 τηλεφώνησα στους φίλους μου στην Αθήνα και τους ενημέρωσα για το τι γινόταν. Εκείνοι μου βρήκαν δικηγόρο και μίλησαν με την πρεσβεία του Εκουαδόρ για το τι συνέβαινε. Στις 02:00 είδα το δικηγόρο που μου είπε ότι όλες οι φωτογραφίες μου είχαν αντιγραφεί σε ένα DVD και ότι πιθανότατα θα με κατηγορούσαν για "πρόκληση ταραχών". Την επόμενη μέρα η υποψία του επαληθεύτηκε.

Συναντήθηκα με το δικηγόρο που θα αναλάμβανε την υπόθεση μου και μου είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία με κατηγορούσε " ότι ήμουν μέλος μιας ομάδας 12 ατόμων που ξεκίνησαν τις ταραχές". Πουθενά στην κατηγορία δεν αναφερόταν ότι είμαι φωτογράφος από το Εκουαδόρ, ότι μένω στην Ισπανία όπου κάνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Στις 16:30 πήγαμε στο δικαστήριο, όπου ο δικηγόρος μου πιστοποίησε ότι είμαι φωτογράφος, κάτοικος Ισπανίας και μεταπτυχιακός φοιτητής, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση μου αλλά η δίκη θα γίνει αυτή τη βδομάδα.

Κλείνοντας...
Ευχαριστώ εκ βαθέως όλους εκείνους στην Βαρκελώνη και Αθήνα που χωρίς όρους με βοήθησαν και συνέβαλαν στην απελευθέρωση μου. Την κυβέρνηση του Εκουαδόρ και τους αντιπροσώπους της στην Αθήνα για τον επαγγελματισμό και την ταχύτητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση μου. Τους δικηγόρους που με υπερασπίστηκαν και την Ελληνική Ένωση φωτογράφων για την παρέμβαση της. Ελπίζω όλοι εσείς που διαβάζετε την δήλωση μου να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να μην μείνει αυτή η πράξη ατιμώρητη. Μην διστάσετε να πάρετε πρωτοβουλίες για την προάσπιση των ανθρώπινων
δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου για όλους τους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους του κόσμου.

Επικοινωνία:
daniel_patino_flor@yahoo.com


ΠΗΓΗ: www.koutipandoras.gr

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Συμπαραστεκόμαστε στην Μαρίνα Βήχου

Η «Κίνηση Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος» καταγγέλλει την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δήμαρχου, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, να ποινικοποιήσει τους αγώνες των πολιτών για τους ελεύθερους χώρους.
Η εντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη μήνυση του Δήμου ενάντια στην συναγωνίστρια, δημοσιογράφο, πρώην διαμερισματική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Μαρίνα Βήχου, με αφορμή δηλώσεις της στη ΝΕΤ σχετικά με το οικολογικό έγκλημα που διέπραξε ο Δήμος στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη στις 26 Ιανουαρίου 2009, δεν πρόκειται να πτοήσει και να αναστείλει τους αγώνες των κατοίκων για να ξαναγίνει ο χώρος των 4,3 στρεμμάτων στην Κύπρου και Πατησίων πάλι πάρκο, που θα παραδοθεί στους δημότες, αποκλειστικά ως χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Οι μέθοδοι τρομοκρατίας και εκφοβισμού των κατοίκων, τις οποίες χρησιμοποιεί ο Δήμος της Αθήνας, με μηνύσεις και διώξεις, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητα μια πολιτική που τσιμεντοποιεί τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, δεν μας λυγίζουν.

Η «Κίνηση Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος», μέλος της οποίας είναι και η Μαρίνα Βήχου, θα συνεχίσει να αντιστέκεται στα σχέδια της Δημοτικής αρχής για την εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων της Αθήνας. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους ελεύθερους χώρους. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να αγωνίζονται και να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, όταν κρίνουν ότι οι εκλεγμένοι άρχοντες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών.

Συμπαραστεκόμαστε στην Μαρίνα Βήχου και δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Συλλογή υπογραφών: ohi stin poinikopiisi ton agonon ton politon gia tous eleftherous horous


http://www.PetitionOnline.com/kyproupa/petition.html

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100+ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ...

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, εδώ και δυόμιση μήνες η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε δώσει εντολή διερεύνησης των καταγγελιών τού Απεργού Πείνας, για καρτέλ χάλυβα, αφήνοντας τον εν τω μεταξύ να πεθαίνει! Έχοντας πλήρη αίσθηση της βαρύτητας τού περιεχομένου τού δημοσιεύματος, τό οποίο αν επιβεβαιωθεί δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της προστασίας τού καρτέλ τού χάλυβα και των υπολοίπων, και με την αντίληψη σοβαρότητας και ευθύνης, το αναδημοσιεύουμε προς το παρόν χωρίς σχόλια και προεκτάσεις, αναμένοντας κάποια ανακοίνωση από τούς ....αρμοδίους .


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

«Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το "παρών" στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το "παρών" γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει "παρών".
Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Άμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν'. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια.
Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια.»
Νίκος Κουνταρδάς


Το 2006 ο Ν. Κουνταρδάς συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την επίθεση ενάντια στον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλο. Αφού προφυλακίστηκε για 17 μήνες περίπου ο Χ. Πολυζωγόπουλος απέσυρε τη μήνυση. Μετά από καιρό συνελήφθη για ανάρτηση πανό σε γήπεδο ενάντια στον αθλητικό (τρομο)“νόμο Ορφανού” και αποφυλακίστηκε χωρίς να καταδικαστεί και πάλι. Η κρατική εξουσία θεώρησε ότι βρήκε έναν εύκολο στόχο να ταλαιπωρεί και να ενοχλεί κάθε τόσο. Ξεθάβεται μια ξεχασμένη υπόθεση εμπρησμού τράπεζας, πριν δύο χρόνια στην Ξάνθη, και συλλαμβάνεται πάλι αλλά αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης κάθε 1 και 15 του μήνα). Το Σάββατο 16/5 ο Ν. Κουνταρδάς πήγε στο Α.Τ. Ξάνθης να δώσει το ‘παρών’. Εκεί συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι “παραβίασε τους περιοριστικούς όρους”.(Αυτό είναι ξεκάθαρο ψέμα αφού ο Ν. Κουνταρδάς πήγε την πρωτομαγιά μαζί με άτομο από την ΑΚ Ξάνθης για παρουσία. Εκεί ενημερώθηκε από τον ασφαλίτη σε υπηρεσία ότι ο φάκελος του δεν έχει έρθει οπότε και δεν μπορεί να υπογράψει) Αμέσως μετά και με διαδικασία εξπρές όπου ούτε και ο δικηγόρος του δεν πρόλαβε να τον βρει στο δικαστικό μέγαρο, πέρασε από τον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κομοτηνής.
Αμέσως ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας(17/5). Μεταφέρεται στις φυλακές Άμφισσας και από εκεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Από εκεί, στάλθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση. Μετά από 6 μέρες στις 22/5 ο Ν.Κ. αποφασίζει τελικά να διακόψει την απεργία διψάς και να συνεχίσει αυτή της πείνας, επηρεαζόμενος και από τους αλληλέγγυους /ες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο. Μέχρι τότε ο Ν.Κ. χάνει 3 κιλά κάθε ημέρα. Από ώρα σε ώρα κινδυνεύει να πέσει σε κώμα και να πάθει μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά του όργανα και στον εγκέφαλο. Αποφεύγει την νεφρική ανεπάρκεια στο παρά 5 ενώ οι γιατροί του έδιναν 2 μέρες ζωής ακόμα. Έχει υπογράψει έγγραφο με το οποίο απαιτεί, ακόμη κι αν χάσει τις αισθήσεις του, να μην του χορηγηθεί ορός. Αν του χορηγήσουν ορό, με βάση τις διεθνείς συνθήκες, αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. H υγεια του παραμενει σε κακη κατασταση καθώς συνεχίζει την απεργία πείνας. Ο ίδιος τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να μην σταματήσει και χρησιμοποιεί τα λόγια του Severino di Givanni <<Να υποχωρήσω? Όχι δα! Ακόμη κι όταν στο τέλος του δρόμου θα βρεθώ φάτσα με το τείχος του θανάτου”.>> .
Εξι μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη το κράτος συνεχίζει τη λυσσαλέα επίθεση του στους εξεγερμένους επιδιώκοντας την εξόντωση κάθε πυρήνα αντίστασης . Παρά τις διώξεις και τους εκφοβισμούς κατά συντρόφων δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω , αναζητούμε
τον νέο Δεκέμβρη χωρίς να ξεχνάμε τους αιχμαλώτους της κοινωνικής εξέγερσης .

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών-Μαθητών Ηρακλείου

http://apfhrakleio.blogspot.com/2009/05/blog-post_26.html

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ

(ορίστικαν φοιτητικές εκλογές 13 Μαίου)

ΑΦΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
:







Και εκεί που πας στη σχολή σου αμέριμνος.....ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ!
Ο Π Α Ρ Α Τ Α Ξ Μ Α Ν ! και αρχιζει το ψηστίρι :

"Καλώς ηρθες στη σχολή!...Είμαι ο ΠΑΡΑΤΑΞΜΑΝ ο σοβαρός συνδικαΛΗΣΤΗΣ (σ.: όχι σαν αυτούς τους άπλητους)! Ξέρω τα προβλήμτά σου καλύτερα από εσένα, καλύτερα από το καθένα ! (σ.:εδώ αρχίζει και το μελοδραματικό ύφος) Είναι χρέος μου να τα χειριστώ...Για το καλό το δικό σου...Για το καλό όλων μας...!(σ.:Εδώ δίχνει πιγμή και μαχητικότητα) Γιαυτό ψήφισέ με!! ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ !

Και προφανώς ο γελείος παίρνει την απάντηση που ακολουθεί (σ.: ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ).

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ !

Από το σχολείο κι'όλας ακούμε τα ίδια και τα ίδια .Πρέπει να ψηφίσουμε κάποιον αντιπρόσωπο, κάποιον ικανό να χειριστεί τα προβλήματά μας, κάποιον που "τα ξέρει καλύτερα".Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας το μικρόβιο της αντιπροσώπευσης και της δήθεν δημοκρατίας πεοσπαθεί να μπε στα κεφάλια μας ώστε να γίνουμε "χρήσιμα μέλη της κοινωνίας που ενδιαφέρονται για τα κοινά". Και να μην ξεχνάμε η δημοκρατία που μας διατυμπανίζουν μας θέλει υποτακτικά στρατιωτάκια και όχι ενεργούς ανθρώπους ικανούν να αποφασίζουν για τις ζωές τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ.

Ενάντια σε ΔΣ, ΕΦΕΕ και ότι άλλο σκεφτούν οι "σοβαροί συνδικαλιστές" .Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας αυτοργανωμένα και συλλογικά . Να μην κάνουμε τη χάρη σε κανένα λαμόγιο ή κομματόσκυλο που θέλει να προωθήσει τα κομματικά του ωφέλη.Μόνο όργανο αποφάσεων των συλλόγων η Γενική Συνέλευση μακριά από ιεραρχείες , γραφειοκρατικές λογικές και κομματικές γραμμές.


ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

http://apfhrakleio.blogspot.com/2009_03_01_archive.html

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

το 83ο φύλλο (Mάϊος 2009)
της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη στις πόλεις
και τα νησιά του ελλαδικού χώρου

και βρίσκεται σε περίπτερα
και πρακτορεία εφημερίδων – περιοδικών
από την Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

Μετά από μια κοινωνική εξέγερση είναι σύνηθες να προβάλλεται με επιτακτικό τρόπο η ανάγκη «κεφαλαιοποίησης των κερδών», που θεωρείται ότι αποκομίσθηκαν σε κινηματική βάση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο ρεφορμισμός για τους αναρχικούς μοιάζει πολύ με την ύπαρξη πληθωριστικού χρήματος. Μια κατάσταση, δηλαδή, όπου με πολλά χρήματα, μπορεί κανείς να αγοράσει λίγα πράγματα. Μ’ άλλα λόγια οι «πειρασμοί» να ρίξουν οι αναρχικοί όλο και περισσότερο νερό στο κρασί τους, φαίνονται κάτι παραπάνω από δελεαστικοί, αφού τα αποτελέσματα προβάλλονται ως χειροπιαστά. Άλλοι αποποιούνται την ως τότε επιλογή τους να υπογράφουν ή να παρευρίσκονται σε μια κινητοποίηση ως αναρχικοί. Άλλοι πάλι θυμούνται όψιμα την αναρχική «ταυτότητά» τους και όχι μόνο αρχίζουν να την επιδεικνύουν με ιδιαίτερη ζέση, αλλά και με περίσσεια υποκρισία, παραγοντίσκοι δεινοί, «φροντίζουν» δήθεν (τρομάρα τους) για την οργάνωση της «ενότητας» του «κινήματος». Παρ' όλα αυτά η «αγοραστική» ικανότητα, όπως είπαμε και πιο πάνω παραμένει από χέρι περιορισμένη.

Επιτυγχάνεται, όμως, η ένταξη στην αφομοιωτική διαδικασία και μάλιστα όχι με τη στενή, αλλά και με την ευρύτερη έννοια, αφού από την ουσία και το πνεύμα μιας εξέγερσης δεν μένουν παρά γενικόλογα συνθήματα, σύμβολα και «ήρωες» απαραίτητοι για τη συσπείρωση ετερόκλητων «υποκειμένων» και την εκπλήρωση ενίοτε απωθημένων, όπως η σύνδεση με την ...«εργατική τάξη».

Διαδεδομένες είναι και οι αυταπάτες που καλλιεργούνται στ' όνομα ενός ενοχικού συνδρόμου, που δήθεν χαρακτηρίζει την αριστερά και πηγάζει από το «ένδοξο και ηρωικό» παρελθόν της, γεγονός που ορισμένοι επαναστάτες υποστηρίζουν ότι είναι δέον να εκμεταλλεύονται. Μεγαλύτερο ψεύδος, βέβαια, δεν μπορεί να υπάρξει. Αφ' ενός γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν κανένα κομματικό μηχανισμό. Αφ' ετέρου τα περί ενοχικού συνδρόμου είναι απλά γελοιότητες, που απευθύνονται σε αφελείς και ηλίθιους, που θα πειστούν για την αναγκαιότητα στήριξης σε αριστερά δεκανίκια.

Ο Συ.ριζ.α. λόγου χάρη έχει ξεκαθαρίσει μέσω βουλευτών του ποιοι είναι οι λόγοι, που τον οδηγούν στην «κατανόηση» φαινομένων κοινωνικής βίας. Με απλά λόγια εξηγούν ότι είναι «αντιεπιστημονική» η θέση των «δεξιών» που ζητούν να μην υπάρχει «καμία κατανόηση για πράξεις βίας και καμία δικαιολογία στα όποια κίνητρα της βίας και των εξτρεμιστών», επειδή «για να καταπολεμηθεί η βία πρέπει να ξέρουμε τα αίτιά της», επειδή «πρέπει να κατανοήσουμε γιατί αλλού δημιουργείται αυτό το φαινόμενο και αλλού όχι». Μ' άλλα λόγια οι «καλοί» αριστεροί υποστηρίζουν ότι οι «κακοί» δεξιοί είναι ανεπαρκείς και ανίκανοι στην καταστολή εκδηλώσεων κοινωνικής βίας για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν έχουν κατανοήσει τα αίτιά τους, και τελικά βάλλουν, απλά, εναντίον των συμπτωμάτων τους με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή τους.

Και όμως την ευρύτερη περίοδο που διανύουμε, η δυνατότητα εκ μέρους των εξουσιαστών να ελέγχουν την κοινωνία σε ικανοποιητικό γι' αυτούς βαθμό παραμένει ζητούμενο γι αυτούς και όχι δεδομένο.

Πιστεύουμε τελικά η αντιεκλογική δραστηριοποίηση να είναι αντίστοιχη με την ένταση της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη, της πολύχρονης παρουσίας και δράσης των αναρχικών στον ελλαδικό χώρο και των αυξημένων δυνατοτήτων που απορρέουν από την ολοένα και μεγαλύτερη κοινωνική αποστροφή για την πολιτική, όλους τους πολιτικούς και το σύνολο των θεσμών. Για τους αναρχικούς οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ακόμα ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θέλουν να «ισιώσουν» τα στραβά του κράτους και του καπιταλισμού που βρίσκεται σε «κρίση».

Ή μήπως θα δούμε να επιπλέουν προτάγματα, που θα μας καλούν να «αυτοοργανώσουμε» την ψήφο μας;

Ένα αστείο κάναμε, μην το σκέφτεστε «σύντροφοι», δεν είμαστε και στο πίσω μέρος τους μυαλού σας…

Ο Κύκλος Σύνταξης της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Περί αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών ο λόγος...

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΦΡΑΟΥ ΚΟΜΑ»

Σχετικά με την κατάληψη της πρυτανείας στο ΑΠΘ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009

Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΑΘΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ...

OI «ΚΙΧΩΤΕΣ» ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ - ΙΣΠΑΝΙΑ

Κάθε παλινόρθωση της εξουσίας, την κάνει

περισσότερο επιθετική και αμείλικτη προς την ανθρώπινη υπόσταση

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=1

www.anarchy.gr

Πορεία διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό Κούρδου πρόσφυγα από λιμενόμπατσους στην Ηγουμενίτσα

6/5/2009

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας με αφορμή την καταγγελία για ξυλοδαρμό 29χρονου Κούρδου πρόσφυγα από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα διοργάνωσε χθες η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
Η συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, μέσω κεντρικών δρόμων, κινήθηκαν προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε όταν οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν.
Ο 29χρονος Κούρδος νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Για το περιστατικό διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση από το Λιμενικό Σώμα.


Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !