Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ


Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

«Οπλίζεται σαν αστακός» η ΕΛ.ΑΣ

Με πυρίμαχες στολές, διασπώμενες χειροβομβίδες καουτσούκ, αλεξίσφαιρα γιλέκα, σκυλιά, επιπλέον περιπολικά και μηχανές μεγάλου κυβισμού, νέα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και όχημα καταιονισμού εξοπλίζεται σύντομα η ΕΛ.ΑΣ. Με σημαντικά κοινωνικά μέτωπα να μένουν ανοιχτά, η κυβέρνηση φαινεται να φοβάται...

Τέλη Αυγούστου αναμένεται να έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. το όχημα καταιονισμού που έχει παραγγείλει –πιο γνωστό ως «κανονάκι»- από το οποίο θα εκτοξεύεται νερό εναντίον διαδηλωτών. Την ίδια περίπου περίοδο, η ελληνική αστυνομία θα παραλάβει και τα 10 πρώτα αστυνομικά σκυλιά, τα οποία υποστηρίζει ότι θα συνοδεύουν αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες, αλλά, θα χρησιμοποιηθούν και στα γήπεδα.

Μέχρι το τέλος,του 2009, θα έχουν παραδοθεί και 600 νέα περιπολικά που έχει παραγγείλει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί και η παράδοση 210 μηχανών μεγάλου κυβισμού, που θα χρησιμοποιηθούν για την αστυνόμευση αστικών περιοχών εκτός του κέντρου της Αθήνας από ομάδα ανάλογη της «Δέλτα».

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη σύμβαση που προβλέπει την κατασκευή 4.000 πυρίμαχων στολών, οι οποίες θα διατεθούν σε άνδρες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας «Δέλτα». Επίσης, 4.000 νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία θα είναι πολύ πιο ελαφριά συγκριτικά με τα υπάρχοντα και θα παρέχουν προστασία από όλα τα πυροβόλα όπλα χειρός, θα δοθούν σε άνδρες της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνεται δε ότι από τον Φεβρουάριο υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο πέραν των πυρίμαχων στολών και των αλεξίσφαιρων γιλέκων, προβλέπει την προμήθεια των δυνάμεων καταστολής με κινητά φράγματα κατασκευασμένα από αλεξίσφαιρο τζάμι.

Μέσα στη φετινή χρονιά αναμένεται να αγοραστεί και ένα νέο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, το οποίο αρχικά θα παραλάβει η Διευθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ο σχεδιασμός όμως προβλέπει ότι στο μέλλον θα εγκατασταθεί σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς, στα αστυνομικά τμήματα αλλά και στα περιπολικά οχήματα. Ένα παρόμοιου τύπου ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να εγκατασταθεί στα περιπολικά για τον εντοπισμό κλεμμένων ΙΧ.

Υπό δοκιμή βρίσκονται και οι διασπώμενες χειροβομβίδες καουτσούκ, οι οποίες βρέθηκαν στην επικαιρότητα μετά την περιβόητη γνωμοδότηση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά. Ο κ. Σανιδάς είχε αποφανθεί: «Οι αστυνομικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φύλαξη στόχων είτε αυτοί είναι πρόσωπα, είτε κοινής ωφελείας εγκαταστάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται αναμφιβόλως όλα τα δημόσια κτίρια, προκειμένου να εκπληρώσουν το ανατεθέν σ’ αυτούς καθήκον και εντεύθεν την αποστολή τους, ως αστυνομικοί, εφόσον λαμβάνει χώραν επίθεση είτε κατά προσώπων με όπλα (πυροβόλα όπλα, βόμβες μολότοφ, εκρηκτικούς μηχανισμούς, ρόπαλα, λοστούς κ.λπ.) με σκοπό την αφαίρεση ζωής ή τον τραυματισμό τους είτε κατά εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται όλα τα δημόσια κτίρια, με βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές ύλες, εμπρηστικούς μηχανισμούς, κ.λπ. με σκοπό τον εμπρησμό και εντεύθεν την καταστροφή τους ή αυτοτελώς την καταστροφή τους, επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται, εν όψει της αποστολής και του καθήκοντός τους να κάνουν χρήση των χειροβομβίδων, οι οποίες κατά την έκρηξη διασπώνται σε μικρά τεμάχια από καουτσούκ (σ.σ. χειροβομβίδες κρότου - λάμψης) και οι οποίες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των θανατηφόρων μέσων ούτε προκαλούν σοβαρές σωματικές βλάβες, με σκοπό να αποκρούσουν την επίθεση και να προστατεύσουν τη ζωή των προσώπων και την ακεραιότητα των κοινής ωφελείας εγκαταστάσεων και των δημόσιων κτιρίων» αναφέρει στη γνωμοδότηση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το συμπέρασμα δε για το ότι οι χειροβομβίδες αυτού του τύπου δεν προκαλούν σωματική βλάβη το είχε βγάλει από τη διαβεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας πως προκαλούν μόνο «σοκ αδρανοποίησης», το οποίο αναγκάζει τον επιτιθέμενο να σταματήσει την επίθεση.

Εκτός όμως από την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με νέους εξοπλισμούς, η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά και την επιπλέον ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, καθώς πολλές είναι οι εισηγήσεις για την αύξηση της δύναμης των ΜΑΤ, με τη δημιουργία περισσότερων διμοιριών.

Πηγή: Καθημερινή

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ώμος Προς Ενοικίαση (Shoulder For Hire)

Σε μια μελλοντική κοινωνία υπάρχει το επάγγελμα του «Φίλου επί πληρωμή», του ανθρώπου που αναλαμβάνει να παρηγορεί και να στηρίζει σε δύσκολες στιγμές όσους το έχουν ανάγκη.



Ο Ώμος προς ενοικίαση περιγράφει πέντε μέρες από τη ζωή του Μπετελγκέζ, ενός βετεράνου «Φίλου επί πληρωμή», καθώς προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, Σελεστίν, και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατο του από μια μυστηριώδη, θανατηφόρα επιδημία.

Μια βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Δημήτρη Εμμανουηλίδη.


Παρεμβάσεις ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον Θοδωρή Ηλιόπουλο

Στο εργ.κέντρο Χαλκίδας :



Στην Βέροια :

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ, ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 4-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

Κατασκήνωση στις όχθες του Αχελώου...


Τρίτη 4 Αυγούστου, προβολή βίντεο στην πλατεία της Μεσοχώρας για τον Αχελώο και στιγμές αγώνα ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή του

Κυριακή 9 Αυγούστου, πορεία ενάντια στο φράγμα της Μεσοχώρας


Πίσω ένστολα και φασιστικά αποβράσματα / εμπρός συντρόφισσες-σύντροφοι

Κουμουνδούρου :







από : "Indymedia Athens"


ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Πανό ορατό στο παλιό λιμάνι στα Χανιά, αναρτήθηκε στον τοίχο της αυλής της κατάληψης Rosa Νera (μαύρο ρόδο)



από : Κατάληψη Rosa Nera (μαύρο ρόδο)

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ - " Υπερασπίζομαι Την Αναρχία "

Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι.
Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας.
Αιώνες μοναξιάς.
Τώρα μη. Μη με σταματάς.
Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού.
Ονειρεύομαι ελευθερία.
Μέσα απ' του καθένα
την πανέμορφη ιδιαιτερότητα
ν' αποκαταστήσουμε
του Σύμπαντος την Αρμονία.
Ας παίξουμε. Η γνώση είναι χαρά.
Δεν είναι επιστράτευση απ' τα σχολεία
Ονειρεύομαι γιατί αγαπώ.
Μεγάλα όνειρα στον ουρανό.
Εργάτες με δικά τους εργοστάσια
συμβάλουν στην παγκόσμια σοκολατοποιία.
Ονειρεύομαι γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ.
Οι τράπεζες γεννάνε τους «ληστές».
Οι φυλακές τους «τρομοκράτες»
Η μοναξιά τους «απροσάρμοστους».
Το προϊόν την «ανάγκη»
Τα σύνορα τους στρατούς
Όλα η ιδιοχτησία.
Βία γεννάει η Βία.
Μη ρωτάς. Μη με σταματάς.
Είναι τώρα ν' αποκαταστήσουμε
του ηθικού δικαίου την υπέρτατη πράξη.
Να κάνουμε ποίημα τη Ζωή.
Και τη Ζωή πράξη.
Είναι ένα όνειρο που μπορώ μπορώ μπορώ
Σ' ΑΓΑΠΩ
και δεν με σταματάς δεν ονειρεύομαι. Ζω.
Απλώνω τα χέρια
στον Ερωτά στην αλληλεγγύη
στην Ελευθερία.
Όσες φορές χρειαστεί κι απ' την αρχή.
Υπερασπίζομαι την ΑΝΑΡΧΙΑ.



"Προβολή στην ταράτσα" : Στην παγίδα του νόμου (Θεσσαλονίκη, Κυριακή 9 Αυγούστου 2009 στις 22:00)

Ακριβής τοποθεσία: Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18
Διοργάνωση: Μικρόπολις (Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία)


Στην παγίδα του νόμου
Μαύρη κωμωδία του Jim Jarmusch (1986)
με τους Tom Waits, John Lurie και Roberto Benigni

"Προβολή στην ταράτσα" : Δυό καπνισμένες κάννες (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009 στις 22:00)

Ακριβής τοποθεσία: Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18
Διοργάνωση: Μικρόπολις (Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία)


ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ" (Θεσσαλονίκη,Σάββατο 1 Αυγούστου 2009 στις 22:30)

Ακριβής τοποθεσία: κατάληψη ΥΦΑΝΕΤ

DIY live στη Σπάρτη,στο Πάρκο Ευαγγελίστριας,την Παρασκευή 31/7 στις 20.00

Θα προηγηθούν προβολές σχετικά με την εξέγερση του Δεκέμβρη και τους μετανάστες...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

5η Rock ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ!

ΠΙΟ ΧΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ!


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Carlo Giuliani (14/3/1978 - 20/7/2001)



ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Carlo Giuliani (14/3/1978 - 20/7/2001)


Carlo Giuliani (14/3/1978 - 20/7/2001)

Ο Carlo Giuliani, 23 χρονών ιταλικό ενεργό στέλεχος, ποιητής και αναρχικός, δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στη σύνοδο κορυφής ,Ομάδα των Οκτώ, που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα από τις 19 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου 2001.

Δολοφονήθηκε στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας μεταξύ των διαδηλωτών και της ιταλικής Carabinieri (στρατιωτική αστυνομία). Η αστυνομία ήταν σε ένα τζιπ ενάντια σε μία σύγκρουση με τους διαμαρτυρομένους.Η αστυνομία χρησιμοποίησε το αέριο δακρύων και δακρυγόνα ενώ οι διαδηλωτές έριχναν τις πέτρες.
Ο Carlo Giuliani κρατούσε έναν πυροσβεστήρα και μερικές φωτογραφίες εικάζουν ότι σκόπευε να το ρίξει στο τζιπ της αστυνομίας.
Η αστυνομία επέδειξε στον Carlo (στο gunpoint) να βάλει τον πυροσβεστήρα κάτω, που άρχισε να κάνει και πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, και η οπίσθια ρόδα του τζιπ αστυνομίας κατόπιν πέρασε πάνω από το σώμα του δύο φορές.

Όλες οι κατηγορίες έπεσαν πάνω στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς (Mario Placanica), η ανακριτική επιτροπή που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μοιραία σφαίρα που χτύπησε Giuliani εκτράπηκε από μια πέτρα στον αέρα. Αυτό το συμπέρασμα αποτέλεσε το αντικείμενο της ισχυρής κριτικής, όπως ήταν η απόφαση να μην χρεωθεί στον οδηγό του τζιπ στη βάση ότι Giulani ήταν ήδη νεκρός. Γιατροί πιστοποιούν ότι η καρδιά του κτυπούσε ακόμα . Το συμπέρασμα ότι αυτός που πυροβόλησε,ο Placanica,ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ <ΕΝ ΑΜΥΝΗ>, αλλά στο ότι στη σφαίρα δεν βάλθηκε φωτιά άμεσα,αφαίρεσε την ανάγκη για οποιαδήποτε δοκιμή.

Διάφορες ερωτήσεις για το θάνατο Giuliani παραμένουν αναπάντητες, ιδιαίτερα αφότου είπε ο Placanica στα μέσα το 2003 ότι «έχω χρησιμοποιηθεί για να καλύψω την ευθύνη των άλλων.» Μετά από αυτήν την δήλωση, ο Placanica περιλήφθηκε σε ένα «ύποπτο» τροχαίο, ημέρες μετά από τους σύμφωνα με τους ισχυρισμούς.
Ο Placanica επίσης σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κρατήθηκε στην απομόνωση μετά από το γεγονός, και οι γονείς του δεν είχαν την άδεια για να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο .

Η πλατεία όπου δολοφονήθηκε,η πλατεία Alimonda, μετονομάστηκε ανεπίσημα σε «πλατεία Carlo Giuliani» από τα ενεργά στελέχη, τα οποία δημιούργησαν ένα μνημείο εκεί για τα mementos, τις φωτογραφίες, τις γραφές και τα λουλούδια. Αυτό το μνημείο έχει καεί από τότε δύο φορές από τους άγνωστους βανδάλους. Άλλη μία πλατεία, στη Βέρνη, Ελβετία, έχει ονομαστεί επίσης «Carlo-Giuliani Platz» είς μνήμην. Η μετονομασία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας αναμνηστικής έκθεσης τέχνης αποκαλούμενης γεωμετρία της μνήμης.

Αν και οι αμέτρητοι άνθρωποι, έχουν σκοτωθεί και συνεχίζουν να σκοτώνονται από την αστυνομία σε όλο τον κόσμο, ο Carlo Giuliani κρατιέται ψηλά συχνά ως μάρτυρας για αυτό που καλείται συνήθως Κίνημα αντι-παγκοσμιοποίησης.

Αυτό είναι ένα βίντεο ( της πανκ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ οργάνωσης) που αφιερώνεται στον Carlo Giuliani, στη μνήμη του και στον σκοπό του.




Carlo Giuliani, a 23-year-old Italian activist, poet and anarchist, was murdered during the demonstrations against the Group of Eight summit that was held in Genoa from July 19 to July 21, 2001.

He was murdered on July 20, during a clash between demonstrators and Italian Carabinieri (military police). The police were in a jeep and were engaged in a conflict with protesters; police were lobbing tear gas while demonstrators were throwing stones. Carlo Giuliani was holding a fire extinguisher and some photos suggest that he intended to throw it at the police jeep.Carlo was told(at gunpoint) to put the extinguisher down, which he began to do and was shot in the face, and the rear wheel of the police jeep then ran over his body twice.

All charges against the police officer who allegedly shot him (Mario Placanica) have been dropped, the commission of inquiry concluding that the fatal bullet that struck Giuliani was deflected by a stone in mid-air. This conclusion was the subject of strong criticism, as was the decision not to charge the driver of the jeep on the basis that Giulani was already dead when ran over; medics tending to Giulani after he was run over testified that his heart was still beating. Had it been concluded that Placanica shot Giuliani in self-defense, a trial would have been necessary, but the conclusion that the bullet was not fired directly at Giuliani removed the need for any trial.

A number of questions about Giuliani's death remain unanswered, particularly after Placanica told the media in 2003 that "I've been used to cover up the responsibility of others." After making this statement, Placanica was involved in a "suspicious" car accident, days after allegedly observing someone tampering with his car. Placanica was also allegedly kept in seclusion following the incident, and his parents were not allowed to visit him in the hospital.

The plaza where he was shot, Piazza Alimonda, was unofficially renamed "Piazza Carlo Giuliani" by activists, who erected a memorial there for mementos, photographs, writings and flowers. This memorial has since been burned twice by unknown vandals. Another plaza, in Bern, Switzerland, has also been named "Carlo-Giuliani Platz" in memoriam; the renaming took place during a memorial art exhibition called The Geometries of Memory.

Although countless people, demonstrators included, have been killed and continue to be killed by police around the world, Carlo Giuliani is often held up as a martyr for what is commonly called the Anti-Globalization Movement.

This is a video that accompanied Punk Organisation CONFLICT's single Carlo Giuliani, deciated to his memory and his cause.

Carlo Giuliani (14/3/1978 - 20/7/2001)









ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Carlo Giuliani (14/3/1978 - 20/7/2001)


3 ΜΕΡΕΣ - ΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009, 20:00

Ακριβής τοποθεσία : Φάμπρικα Υφανέτ


3 ΜΕΡΕΣ - ΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ -

Κρίση Αντιεξέγερση Αντιστάσεις

Οι θέσεις μάχης κράτους και αφεντικών στον κοινωνικό πόλεμο


Εκεί που το ουσιαστικό περιεχόμενο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας συναντά την πραγματικότητα της μακράς ύφεσης, οι εξελίξεις επιταχύνονται. Τώρα οι κοινωνίες πολώνονται, στο έδαφος της πραγματικότητας και όχι στον κόσμο των ιδεών, μια πόλωση που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Στο σχέδιο αυτό, κράτος και παρακρατικές φασιστικές συμμορίες συντονίζονται. Η επίθεση τους στους μετανάστες, το στήσιμο του ελληνικού απαρτχάιντ, παράγει μια σειρά διαχωρισμών και νέων περιφράξεων σε μια περίοδο πολιτικής κρίσης. Είναι μια στρατηγική αιχμαλωσίας των αντιστάσεων σε φοβικά ρατσιστικά σύνδρομα. Μια στρατηγική πειθάρχησης των εκμεταλλευόμενων και διαχωρισμού τους σε κοινωνικά κομμάτια που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ το κράτος επιδιώκει να επιτεθεί σε ριζοσπαστικά κομμάτια για να επιβάλει ανενόχλητο τον ιδεολογικό του μονόλογο, τη γλώσσα του ρατσισμού και του μίσους. Στην ιστορική αυτή συγκυρία θα μας βρουν απέναντι τους.



Οι Καταλήψεις είναι εικόνα από το μέλλον



3 Μέρες

31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου



Παρασκευή 31 Ιουλίου



20:00

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία - αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Ενημέρωση για τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής

Ενημέρωση για την αντίσταση στην εκμετάλλευση της Γκιώνας – η τρομοκρατία των αφεντικών και η αλληλεγγύη στον αγωνιστή Στέφανο Κόλλια



22:30

“Εικόνες για τις Μικρές Εξουσίες”

από τη θεατρική μονάδα VJI



Σάββατο 1 Αυγούστου


19:00

Η επίθεση στους μετανάστες ως κομμάτι της επίθεσης στους αγωνιζόμενους: Κρατικές στρατηγικές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κοινωνικός ρατσισμός

Ενημέρωση για τις νέες αντιμεταναστευτικές πολιτικές

Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων

Ενημέρωση για τα ρατσιστικά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα

σύντροφοι από τη Villa Amalias



22:00

“Γιατί εκτροχιάστηκε ο Ρομπέρτο Ζούκκο”

από τη θεατρική ομάδα Αντιβίωση



22:30

Συναυλία



Κυριακή 2 Αυγούστου


17:00

Κινηματικές δομές αντιπληροφόρησης και κυκλοφορία των αγώνων – η απόπειρα καταστολής του Indymedia

Ενημέρωση από μέλη του Indymedia Athens


20:00

Ρεμπέτικο Γλέντι


από : ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Αφίσα σχετικά με τις προσπάθειες καταστολής του indymedia

Παρεμβάσεις Αλληλεγγύης στο Θ. Ηλιόπουλο στη Χαλκίδα


Καθημερινά στην παραλία Χαλκίδας πραγματοποιείται παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο. Στήνεται μικροφωνική, αναρτάται πανό, μοιράζονται η επιστολή του από την Α' πτέρυγα Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού και το κείμενο, που παρατίθεται παρακάτω, της ''συνεύλευσης αλληλεγγύης του Θ.Η στη Χαλκίδα'' .



Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, το Δεκέμβρη που μας πέρασε, εκφράστηκε μια γενικευμένη απείθεια και αντίδραση από πλευράς ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού του ελλαδικού κρατικού σχηματισμού αλλά και σημαντικού τμήματος των μεταναστών που μένουν στο κέντρο της Αθήνας (δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι αποτελούν το πιο υποτιμημένο και καταπιεσμένο κομμάτι της κοινωνίας), με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από την αστυνομία. Ήταν η πρώτη μεγάλη «έξοδος» και συνάντηση στο δρόμο διαφόρων τμημάτων της ελλαδικής κοινωνίας, που εδώ και πολύ καιρό πλήττονταν όχι μόνο από τη καπιταλιστική αναδιάρθρωση, αλλά και από το γενικευμένο καθεστώς ωμού κυνισμού εκ μέρους των κυβερνώντων.
Η δυσφορία και η αγανάκτηση για όλους τους λόγους που μπορεί να φανταστεί κανείς, σε συνδυασμό με την ταύτιση της νεολαίας με τον δολοφονημένο ανέδειξε μια ακηδεμόνευτη και ανεξέλεγκτη πολιτική ανυπακοή διάρκειας 15 ημερών περίπου με εκατοντάδες συλλήψεις και προφυλακίσεις σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις έως και το σημείο να παραπέμπουν με τον τρομονόμο δεκαπεντάχρονα παιδιά μέσα στον πανικό τους.
Στις 18/12/2008 στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από αρκετές ώρες από μια ακόμη οργισμένη μαζική διαδήλωση, οι κατασταλτικές δυνάμεις σε μια τυφλή έφοδο διάνοιξης της κατειλημμένης οδού Ακαδημίας, και ενώ δεν διεξάγονταν επεισόδια συλλαμβάνει ανάμεσα σ’ άλλους, το διερχόμενο Θοδωρή Ηλιόπουλο, απαγγέλλοντας του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ώστε να τον προφυλακίσει πάραυτα, αρνούμενη το πλήθος των μαρτυριών για τις τυφλές συλλήψεις μέσα από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.
Σήμερα, 7 μήνες μετά, το ελληνικό κράτος αρνείται να τον αποφυλακίσει, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον «τραυματισμό» αυτής της δημοκρατίας που έβγαλε χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους στο δρόμο σε όλη την ελλαδική επικράτεια, πέφτοντας σε πολλές αντιφάσεις δια των νομικών της εκπροσώπων, με στοιχεία προκατασκευασμένα, με το κριτήριο της αθωότητας καταργημένο και πάνω απ’ όλα, αποκλειστικά στηριζόμενη στην «μαρτυρία» συναδέλφων του δολοφόνου αστυνομικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των 3 δικαστών της υπόθεσης του Θοδωρή, είναι εκείνος που έθεσε την υπόθεση της αναζήτησης των ηθικών και φυσικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο αρχείο.
Μέσα σ’ ένα κλίμα που θυμίζει έντονα συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και δικτατορικά καθεστώτα από τη στιγμή που η «δημοκρατία» ταυτίζεται με την αστυνομία, η εκδικητικότητα των κρατικών μηχανισμών οργιάζει, αποπειρούμενη να κερδίσει το έδαφος που έχασε από την απειθαρχία και την ανυπακοή όλων εκείνων που συμμετείχαν στις πολύμορφες αντιστάσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη.
Ο μόνος δρόμος για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας ως κοινωνία και ως άτομα περνάει από την κατάργηση των δομών εκμετάλλευσης και κυριαρχίας, από την έμπρακτη αλληλοβοήθειά μας προς τους συνανθρώπους που χτυπιούνται από τις επιλογές του καθεστώτος, από την άρνηση μας να αφήνουμε τις κοινές μας υποθέσεις στα χέρια των αδίστακτων και κυνικών κρατικών μηχανισμών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 10 ΙΟΥΛΗ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους της εξέγερσης του Δεκέμβρη


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009, ΩΡΑ 9:00π.μ. ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 6:00 μ.μ.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Τηλεφωνική Συνέντευξη Του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Απεργία πείνας ξεκίνησε από τις 10 Ιουλίου ο Θόδωρος Ηλιόπουλος, ο μοναδικός από τους συλληφθέντες του Δεκεμβρίου που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Θ. Ηλιόπουλος μίλησε στο tvxs για τη σύλληψή του, τις κατηγορίες εις βάρος του και την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του στο tvxs.gr




Στις 18 Δεκέμβρη εγώ με την παρέα μου είχαμε δώσει ραντεβού επί της οδού Ακαδημίας, στη στάση λεωφορείων για Ζωγράφου. Συναντηθήκαμε εκεί, συζητάγαμε...είχε διακοπή της κυκλοφορίας, δεν μπορούσαμε να πάρουμε λεωφορείο και συζητούσαμε για το που θα πάμε.

Αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς το κέντρο της Αθήνας και δεν προλάβαμε να κάνουμε πενήντα μέτρα όταν δεχθήκαμε αστυνομική επίθεση. Τρομοκρατηθήκαμε, αρχίσαμε να τρέχουμε... Εγώ δυστυχώς συνελήφθησα.

Υπήρχαν και άλλοι πολίτες, υπήρχε και ένας δημοσιογράφος... Δηλαδή τα ΜΑΤ επικεντρώθηκαν σε πολίτες οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο εκείνο και όχι σε άτομα τα οποία έκαναν επεισόδια.

Οι κατηγορίες μου είναι κατοχή και ρίψη μολότωφ, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τη ρίψη πετρών, μαρμάρων και άλλων σοβαρών αντικειμένων και αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, δεν μπορούν να στηριχθούν πουθενά εφόσον εγώ δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά. Κατά τον έλεγχό μου, ενώ έφερα ένα σακίδιο δεν υπήρχε τίποτα μέσα, τα ρούχα μου ήταν καθαρά, τα χέρια μου ήταν καθαρά, δεν είχα ίχνη από βενζίνη ή ο,τιδήποτε άλλο... δεν βασίζονται πουθενά. Δύο αστυνομικοί είπαν απλά ότι με αναγνώρισαν. Ότι ήμουν ένας από μία ομάδα δέκα ατόμων περίπου, ο οποίος πρωτοστατούσε στα επεισόδια για τρεις ώρες.

Την Τρίτη βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η οποία λέει ότι παρατείνεται η κράτηση για άλλους έξι μήνες καθώς θεωρούμαι επικίνδυνος για τη δημοκρατία κλπ κλπ

Δηλαδή όλο αυτό, τόσους μήνες μετά, στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις των δύο αστυνομικών;

Βέβαια. Τόσους μήνες μετά, ναι.

Αυτή την απειλή πως τη στηρίζουν; Πρέπει να τη στηρίζουν σε κάποια στοιχεία... Είναι δυνατόν να τη στηρίζουν μόνο στις καταθέσεις των αστυνομικών;

Μόνο στις καταθέσεις των αστυνομικών. Οι οποίοι ενώ στις καταθέσεις τους λένε ότι εγώ ήμουν ξεκουκούλωτος...τώρα, στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών λένε ότι φορούσα κουκούλα. Το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό, είναι καθαρό. Είμαι 31 ετών και δεν είχα κατά το παρελθόν ούτε μία προσαγωγή.

Και η απόφαση για την απεργία πείνας πως προέκυψε;

Ήταν προσωπική απόφαση. Πιστεύω ότι μόνο κατά αυτό τον τρόπο θα αποδειχθεί η αθωότητα μου, εφόσον όποιες διαδικασίες έχουν γίνει κατά το παρελθόν παρέμειναν άκαρπες. Και από το νομικό κομμάτι, και από το προσωπικό το δικό μου και από φίλους που είναι αλληλέγγυοι.

Ζητώ την απελευθέρωσή μου. Τίποτε άλλο. Από την πρώτη στιγμή δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, φωνάζω ότι είμαι αθώος... Γενικά τώρα ότι συμβαίνει σχεδόν εφτά μήνες το βρίσκω παράλογο. Μόνο έτσι θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Οι δικηγόροι έχουν πέσει από τα σύννεφα. Προφανώς υπάρχει κάποια προσωπική εμπάθεια, κάποια εμπάθεια στο πρόσωπό μου ώστε να τραβηχτεί τόσο η υπόθεση. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον σε μένα.

Τι αναμένεται... Είναι η δική μου απεργία πείνας η οποία έχει αρχίσει από σήμερα (10 Ιουλίου) και έχει ειδοποιηθεί η διεύθυνση της φυλακής και από εκεί και πέρα κοιτάνε οι δικηγόροι τι μπορεί να γίνει νομικά. Αν θα γίνει κάποια προσφυγή ή αν θα γίνει κάποια νέα αίτηση αποφυλάκισης.

Συναυλία Motel Selenik (Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009, 22:00)

Ακριβής τοποθεσία: Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18
Διοργάνωση: Μικρόπολις (Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία)

Συναυλία βαλκανικής και μεσογειακής παραδοσιακής μουσικής με τους Motel Selenik.

ΠοδηλατοΚατάσταση στο Κηπάκι! (Εξάρχεια, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009, 19:30)

Ακριβής τοποθεσία: Κηπάκι της Τσαμαδού
Διοργάνωση: ροδούλα πεταλάκι


19.30
εργαστήρι εγκατάστασης ποδηλατοδέστρας και
21.00
προβολή του We aren`t blocking traffic, we are traffic!

Θερινό "No Ticket Cinema" στο Πάρκο της γειτονιάς μας (Αθήνα, Τρίτη 21 Ιουλίου)

Αθήνα, Τρίτη 21 Ιουλίου 2009, 21:00

Εξάρχεια - Στέκι Αλβανών Μεταναστών


Τρίτη 21/7 Ο θάνατος του αλόγου (1992) Η πρώτη αλβανική που βλέπει με κριτική ματιά το πρόσφατο παρελθόν και την δικτατορία. Τα συστήματα μπορούν να αλλάξουν, όμως τα ηνία της εξουσίας θα κρατάνε πάντα αδίστακτοι γραφειοκράτες.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Η αποθήκη των ψήφων της Δεξιάς


από : ΓΑΛΕΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7, 9.00 πμ


ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ


Όπως λένε κάποια ποιήματα και λαϊκά γνωμικά του Βορρά…
όσο πιο βόρεια τόσο πιο ζεστά…

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο... (σκίτσο για τις επιθέσεις στο athens indymedia)

Mέσα στα πλαίσια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων από το κράτος και τους φασίστες εντάσσεται και η δημοσιοποίηση του εξώδικου του ΟΤΕ με σκοπό να κλείσει το athens.indymedia.
Την Τρίτη 7 Ιούλη, μία μέρα μετά την απαντητική επιστολή του ΕΔΕΤ στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ επιστρέφει και με νέο εξώδικο, στο οποίο απειλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα ότι εντός 5 ημερών θα διακόψει τελείως το δίκτυο αν δεν "συμμορφωθεί", δηλαδή αν δεν κόψει τα 2 ελληνικά indymedia. [Τελεσίγραφο του ΟΤΕ στο ΕΜΠ για τα Indymedia]

To αξιοσημείωτο είναι πως και τα 2 εξώδικα δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα με την απόδοση τους στην ΕΔΕΤ σε φασιστοσάιτ ακολουθούμενα από πανηγυρισμούς. Αποδεικνύεται έτσι, για άλλη μια φορά, η αγαστή συνεργασία φασιστών, Ν.Δ. και οργανισμών που έχουν αναλάβει να "κάνουν τη δουλειά" μέσα στα πλαίσια δήθεν εταιρικών συμφωνιών, για το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος των κυβερνώντων. Πραγματικές προθέσεις τους είναι η καταστρατήγηση του ασύλου, η λογοκρισία και η ανελευθερία στη διακίνησης των ιδεών.

Αφού απέτυχαν στις προηγούμενες προσπάθειές τους με τεχνικές μεθοδεύσεις προσπαθούν τώρα να γενικεύσουν την απόλυτη καταστολή. Το σχέδιό τους διαφαίνεται πια ξεκάθαρο. Μετά τις εισαγγελικές "παραγγελίες" ενάντια σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα πογκρομ ενάντια στους μετανάστες, ακολουθεί το indymedia, αφού η αντιπληροφόρηση έπαψε προ πολλού να είναι ένα απλό πείραμα και αποδείχτηκε πολλές φορές στο παρελθόν η χρησιμότητά της.

Το Indymedia, εκτός από μέσο διακίνησης ιδεών, αποτελεί ένα αδιαμεσολάβητο μέσο ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις κινηματικές δράσεις. Η απάντηση στην καταστολή δεν μπορεί παρά να είναι άμεση, κινηματική και πολιτική.

Το indymedia είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό,
για όσο το χρειαζόμαστε,
στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου.


από :
Indymedia

Ερώτηση στην βουλή για τον Θ Ηλιόπουλο

Τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό δικαιοσύνης αν "Θεωρεί σύννομη, ανάλογη κατά την έννοια του Συντάγματος και αντίστοιχη με το πνεύμα της δημοκρατίας την παραμονή ενός νέου ανθρώπου στην φυλακή επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς να έχει δικαστεί και χωρίς να συντρέχουν οι όροι της προφυλάκισης, και ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της ίδιας περιόδου με τις ίδιες κατηγορίες είναι ελεύθεροι προ πολλού;


Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, που βρίσκεται από τις 22/12 προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για συμμετοχή στα πρόσφατα γεγονότα του Δεκέμβρη στην Αθήνα, ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 10 Ιουλίου , μετά την κοινοποίηση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του για άλλους 6 μήνες (δηλαδή συνολικά 12), παρά το γεγονός ότι είναι γνωστής διαμονής και με λευκό ποινικό μητρώο, και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η προσωρινή του κράτηση στηρίζεται αποκλειστικά στις καταθέσεις 2 αστυνομικών, που ισχυρίζονται ότι τον αναγνώρισαν (καταθέσεις τυπικά επαναλαμβανόμενες σε τέτοιου είδους συλλήψεις στην διάρκεια επεισοδίων).

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι το βούλευμα της συνέχισης της κράτησης τον χαρακτηρίζει «εχθρό της δημοκρατίας» και συνυπολογίζει ως επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του την συνεχή από πλευράς του άρνηση οποιαδήποτε συμμετοχής του στα γεγονότα εκείνης της μέρας θεωρώντας την ως άρνηση μεταμέλειας !!!

Αυτή η διαφορετική μεταχείριση του Θ. Ηλιόπουλου, σε σχέση με όλους τους άλλους συλληφθέντες της ιδίας περιόδου, αλλά και σε σχέση με τα γενικώς ισχύοντα και προβλεπόμενα στην δικονομία, καταστρατήγηση του τεκμηρίου αθωότητας εις βάρος ενός ανθρώπου που ακόμα δεν έχει δικαστεί.

Με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για την κατοχύρωση της οποίας απαιτείται αντικειμενικότητα, απόσταση από πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικούς συσχετισμούς.

Με την πεποίθηση ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να κρίνονται επί τη βάσει των κριτηρίων κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων, συμπεριλαμβανομένων και των κατηγορουμένων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θεωρεί σύννομη, ανάλογη κατά την έννοια του Συντάγματος και αντίστοιχη με το πνεύμα της δημοκρατίας την παραμονή ενός νέου ανθρώπου στην φυλακή επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς να έχει δικαστεί και χωρίς να συντρέχουν οι όροι της προφυλάκισης, και ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της ίδιας περιόδου με τις ίδιες κατηγορίες είναι ελεύθεροι προ πολλού;



Οι ερωτώντες βουλευτές



Κοροβέσης Περικλής



Κουράκης Τάσος



Δρίτσας Θοδωρής


4ο Πάρτυ Δρόμου της ΠΡΩΚΑΤ!!! (Τερψιθέα Γλυφάδας, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009)


Τερψιθέα Γλυφάδας, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009, 21:30

Ακριβής τοποθεσία : Ήβης 79






από : ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ

Διαμαρτυρία για την Χριστίνα Κυριμοπούλου

Δεμένοι με χειροπέδες, σχηματίζοντας μιαν αλυσίδα, θα διαμαρτυρηθούμε μπροστά στην Βουλή για την διαρκή αναλγησία που επιδεικνύει το «σωφρονιστικό» σύστημα απέναντι σε μια κοπέλα που έπεσε στα χέρια του από 13 ετών. Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και θα συλλεγούν υπογραφές.

Η Χριστίνα θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί. Αντίθετα, καταδικάζεται διαρκώς σε πειθαρχικές ποινές για τους αυτοτραυματισμούς στους οποίους καταφεύγει για να διαμαρτυρηθεί για την κακομεταχείριση που υφίσταται.

Δεν της έχει παρασχεθεί ποτέ ψυχιατρική βοήθεια. Δεν της επιτράπηκε ποτέ να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο των φυλακών. Είναι εγκαταλελειμμένη από γονείς.



Χθες, 15/7, η δικηγόρος της Χριστίνας, κα. Χρύσα Πετσιμέρη, κατέθεσε αίτηση για ακύρωση απόφασης με καταδίκη τεσσάρων μηνών.

Η αίτηση απορρίφθηκε.

Την Παρασκευή, στην συγκέντρωση, θα συγκεντρωθούν, εκτός από υπογραφές και χρήματα, προκειμένου να παραδοθούν στην πρωτοβουλία συμπαράστασης για να εξαγοραστεί η ποινή.


από : Έξω από την Βουλή

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!

Είναι καιροί που έχουν τον αέρα μιας ευρύτερης αναμέτρησης.
Σε τέτοιο καιρό τώρα βρισκόμαστε και είναι διασκεδαστικό να σκεφτόμαστε ότι αν και αναρχικοί έχουμε μαζί μας σύμμαχο το σύνταγμα της χώρας που απαιτεί την εξέγερση μας σε συνθήκες ωμής παραβίασης του.

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και το σοκ που έπαθε η εξουσία και τα τσιράκια της,
ένα οργανωμένο σχέδιο εκφασισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε αυτό συμμετέχουν οι καναλάρχες με τους μεγαλοδημοσιογράφους τους,το ίδιο το κατασταλτικό κράτος με τα αναρίθμητα σώματα καταστολής του όπως βέβαια και οι πάντα πρόθυμες φασιστικές συμμορίες και το ΛΑ.Ο.Σ.

Ξαφνικά όλοι αυτοί θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα μας είναι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι μετανάστες,οι ίδιοι που στιβάζονται σε άθλια κτίρια και αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβληματα επιβίωσης.

Όλοι αυτοί που συμμετέχουν στη ρατσιστική αντιεξέγερση
κουρελιάζουν βέβαια κάθε έννοια συνταγματικότητας που εξασφαλίζει φιλοξενία και ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε ύπαρξη που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια.
Τη στιγμή λοιπόν που το ίδιο το σύνταγμα έχει καταργηθεί ρητά και ξεδιάντροπα,
τη στιγμή δηλαδή που:
α)το κράτος καταφεύγει σε βασανιστήρια και αυθαίρετους μαζικούς εγκλεισμούς αθώων συνανθρώπων μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,
β)παιδικές χαρές μένουν ορμητικά κλειστές από φασιστικές συμμορίες και τα παιδιά στερούνται τους ελάχιστους χώρους που έμειναν σε αυτή την τσιμεντούπολη για να παίζουν ΕΝΩ ο υπουργός δημόσιας τάξης αποδέχεται και ενισχύει αυτό το αίσχος,
γ)η τηλεόραση καλύπτει και διαφημίζει αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή
ΤΟΤΕ
δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να αντισταθούμε δυναμικά και αποφασιστικά.
Άλλωστε το ίδιο το σύνταγμα αυτής της χώρας απαιτεί σε συνθήκες κατάφωρης παραβίασης του την εξέγερση μας.
Ως γνωστό βέβαια,το συνταγματικό κείμενο ενός καθεστώτος είναι η εξιδανικευμένη εικόνα που έχει το ίδιο το καθεστώς για τον εαυτό του και ως αναρχικοί είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε συνταγματικές αυταπάτες,ας μην λησμονιέται ωστόσο ότι σε περιόδους ωμής συνταγματικής εκτροπής όπως τώρα οι αναρχικοί δεν μπορούν παρά να την επισημαίνουν.

Πέρα όμως από το ζήτημα της συνταγματικότητας και της απροκάλυπτης αλλοίωσης του πολιτεύματος
όλη αυτή η ιστορία είναι κατεξοχήν και πάνω από όλα
ζήτημα ανθρωπιάς,αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.
Μένοντας σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο,πλήρης ασυδοσία των αμαξιών,ελάχιστους παιδότοπους και εξωφρενικές κοινωνικές ανισότητες,
μια πόλη εχθρική στα παιδιά,τους ποδηλάτες,τους πεζούς και τους φτωχού,
μια πόλη με προκλητική αστυνομοκρατία και άλλη τόση προκλητική ασυλία σε διεφθαρμένους αδηφάγους μεγαλοαστούς,μεγαλονταβάδες και μεγαλοκαναλάρχες,
το τελευταίο που θα ανεχόμασταν είναι παραμορφωμένους φασίστες να κλείνουν παιδικές χαρές.

Σε μια τέτοια απίστευτη κατάσταση το ελάχιστο χρέος που αναλογεί σε όλους όσους έχει μείνει μια ελάχιστη αίσθηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι να συγκροτήσουμε τοπικές επιτροπές κατοίκων που να απαιτούν τα εξής:
1)Πεζοδρομήσεις και πράσινο σε κάθε γειτονιά.
2)Ποδηλατόδρομους παντού.
3)Διάλυση με κάθε τρόπο των ψευτοεπιτροπών που είναι φασιστικές φωλιές και μνημεία απανθρωπιάς.
4)Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και δωρεάν τρόφιμα για όλους τους φτωχούς.
5)Βιβλιοθήκες,ξενώνες και δωρεάν διαδίκτυο.
Η λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη όμως δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε αν δεν θέλουμε να ξανακατρακυλήσουμε στη ναζιστική βαρβαρότητα.

Απέναντι στην συμπαιγνία απάνθρωπων και φασιστικών "επιτροπών κατοίκων" με ένα αντισυνταγματικό κράτος και μια εμετική ρατσιστική τηλεόραση
καιρός να αντιτάξουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό επιτροπών βάσης που να εμφυσούνται από αλληλεγγύη,αξιοπρέπεια,δραστηριοποίηση για το κοινό καλό.
Οι μνήμες του Δεκέμβρη είναι νωπές και ο κόσμος που μπορεί να ανακατευτεί σε τέτοιες επιτροπές τεράστιος.
Σε τέτοιες επιτροπές είναι καλοδεχούμενοι αναρχικοί,αριστεροί,ανένταχτοι ακόμη και απολίτικοι που όμως καταλαβαίνουν τη σημασία τους.
Άλλωστε τέτοιες επιτροπές δεν θα έχουν στόχο να καταργήσουν τη λειτουργία πολιτικών ομάδων της αναρχίας ή της αριστεράς αλλά να υπάρχουν πλάι σε αυτές και πάνω από αυτές ενισχυτικά και ενωτικά απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο .
Δεν θα ανεχτούν όμως κανένα αριστερό καπέλο ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες που θα τις ευνουχίσουν και θα τις διχάσουν.
Βέβαια τίποτε δεν προκαθορίζεται και στο τέλος θα κριθεί από την ζωή, το δυναμισμό και τη μαζικότητα αυτών των επιτροπών τι θα καταφέρουν και τι όχι.

Σε συνδυασμό με τη δημιουργία αντιφαστικών ομάδων κρούσης οι οποίες θα χτυπάνε ανελέητα τα φασιστικά στέκια αλλά και με μια ευρύτερη αυτομόρφωση για το τι είναι και τι εκφράζει το φασιστικό φαινόμενο ως έκφραση της αρνητικής ζωής(της ζωής δηλαδή που έχει φραχτεί η φυσική ροή της σε κάποια φάση της και στρέφεται εναντίον του εαυτού της-δες μαζική ψυχολογία του φασισμού του Βίλχελμ Ράιχ) αυτές οι επιτροπές όχι μόνο θα συντρίψουν το -σπονσοραρισμένο από το κράτος και την τηλεόραση- φασιστικό φαινόμενο αλλά θα ετοιμάσουν και τον επόμενο γύρο της εξέγερσης.
Έναν γύρο πιο αποφασισμένο και αποφασιστικό,πιο συνειδητό και σίγουρο για τον εαυτό του.
Διεργασίες για τη δημιουργία τέτοιων επιτροπών έχουν ήδη ξεκινήσει.
Όλα για τη ζωή!Καμιά ανοχή στους δολοφονους της!

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΘΩΟΣ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ Κ.ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΠΛΕΥΡΗ

Στις 22 Μαίου 2009 κατατέθηκε η καθαρογραμμένη απόφαση του Α? Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, με το σκεπτικό της αθώωσης του ναζιστή Κ. Πλεύρη για τον εγκληματικό του λίβελο «Εβραίοι όλη η αλήθεια». Αποσπάσματα από το σκεπτικό αυτό που είναι προκλητικότερο και από την ίδια την απόφαση, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο (e-lawyer) στις αρχές του Ιούνη. Το σκεπτικό αυτό παρερμηνεύει κατάφωρα το περιεχόμενο του λίβελου αποδεχόμενο τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του ναζιστή ότι δεν εννοούσε τους εβραίους όταν καλούσε σε εξόντωσή τους, αλλά ότι εννοούσε τάχα τους εβραιοσιωνιστές, την ώρα που όλος ο λίβελος αναφέρεται ωμά και καθαρά στους εβραίους σκέτα, από την αρχή ως το τέλος και διά μέσου όλων των αιώνων. Επίσης το σκεπτικό θεωρεί ότι ο Κ. Πλεύρης τοποθετείται στο «βιβλίο» σαν «έλληνας εθνικιστής» την ώρα που ο ίδιος δηλώνει μέσα σε αυτό ( σελ. 600) : «είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής και αντισημίτης» και μάλιστα διαρκώς υμνεί ανοιχτά το Γ Ράιχ και τους «υπερόχους εθνικοσοσιαλιστάς» όπως τους αποκαλεί. Κι όμως το δικαστήριο γράφει στην απόφαση του:

«Κατ' αρχήν θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος, κατά το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται, δηλώνει ότι είναι «Έλλην εθνικιστής», γιατί πιστεύει στον Ελληνικό εθνικισμό και δεν εκφράζει ξένους εθνικισμούς (όπως ο ναζισμός είναι η εκδήλωση του γερμανικού εθνικισμού και ο φασισμός εκδήλωση του ιταλικού εθνικισμού), υπό το πρίσμα δε της ιδεολογικής του αυτής τοποθέτησης πρέπει να δει ο αναγνώστης του επίμαχου βιβλίου τα διαλαμβανόμενα σ? αυτό και ιδιαίτερα τα αναφερόμενα για το ολοκαύτωμα των Εβραίων» (!)

Αλλά αυτά δείχνουν μόνο την προσπάθεια του συγκεκριμένου δικαστηρίου να αθωώσει τον κατηγορούμενο διαστρεβλώνοντας κατάφωρα και ποδοπατώντας κυριολεκτικά το αποδεικτικό υλικό που είχε μπροστά του.

Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι αυτό το σκεπτικό είναι απροκάλυπτα αντισημιτικό καθώς αναγνωρίζει ότι δεν είναι ρατσιστικό το να κατηγορεί κανείς τους Εβραίους εφ όσον χρησιμοποιεί εναντίον τους το επιχείρημα ότι αυτοί συνωμοτούν για την επιβολή της παγκόσμιας εβραικής κυριαρχίας στον πλανήτη!!!. Δηλαδή είναι αθώος όποιος καλεί σε εξόντωση των Εβραίων εφ όσον χρησιμοποιεί εναντίον τους σαν «πρόσθετο λόγο» το απόσταγμα της αντισημιτικής ρατσιστικής προπαγάνδας, το ιδεολογικό εργαλείο βάσει του οποίου πριν μισό αιώνα εξοντώθηκαν συστηματικά 6 εκατομμύρια άνθρωποι!

Αναφέρουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Από τις αμέσως παραπάνω προκύπτει ότι κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!)

Την 1η Ιούνη 2009 δηλαδή λίγες μέρες μετά την κατάθεση της απόφασης του Εφετείου, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία υπέβαλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα κατά της απόφασης, παρόλο που δεν είχε στα χέρια της το σκεπτικό, γιατί οι εισαγγελικές αρχές, αρνήθηκαν να της το παραδώσουν. Το υπόμνημα ήταν 10σέλιδο και ζητούσε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανατρέψει την απόφαση της ντροπής καλώντας τον να ασκήσει κανονική αναίρεση. Ανάλογα υπομνήματα κατέθεσαν το ΕΠΣΕ και το ΚΙΣ.

Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

Η εισαγγελία του Άρειου Πάγου, διάλεξε να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ «ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» που σημαίνει ότι άφησε αναλλοίωτη την απόφαση του Εφετείου, δηλαδή επικύρωσε την αθωότητα του ναζιστή αλλά έκανε αναίρεση για να μην θεωρείται η απόφαση σωστή για το μέλλον!!!

Πως έγινε αυτό το παράλογο πράγμα; Έγινε ως εξής: Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ έγκαιρα και σχεδόν αμέσως μετά την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου είχε δεχτεί τα υπομνήματα από τους μηνυτές του Πλεύρη για το παράνομο και το απαράδεκτο της απόφασης αυτής, άφησε επίτηδες να περάσει η διορία κατά την οποία θα μπορούσε να κάνει κανονική αναίρεση εναντίον του ναζιστή ώστε να μπορεί να ξαναγίνει η δίκη και αυτός να καταδικαστεί. Μόλις πέρασε η προθεσμία της κανονικής αναίρεσης η εισαγγελία έκανε το μόνο που θα μπορούσε να κάνει εκπρόθεσμα: Έκανε αναίρεση «υπέρ του νόμου». Αυτό είναι κάτι που γίνεται σπάνια και γίνεται όταν μια απόφαση παραβιάζει τη νομιμότητα αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει ασκήσει κανείς αναίρεση εναντίον της μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (από 15 μέρες ως ένα μήνα) ούτε διάδικος, ούτε εισαγγελέας. Έτσι αν η λάθος αυτή απόφαση γίνει αντιληπτή από τις δικαστικές αρχές αφού έχει λήξει η προθεσμία της κανονικής αναίρεσης, τότε γίνεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναίρεση «υπέρ του νόμου» καθώς υπάρχει ο κίνδυνος, η μη νόμιμη απόφαση να δημιουργήσει νομολογικό προηγούμενο, δηλαδή να βγουν και άλλες λάθος αποφάσεις στηριγμένες σε αυτήν.

Όμως τι νόημα έχει, ποια λογική έχει το να ενημερώνεται η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι μια απόφαση είναι παράνομη και αντί αυτή να κάνει μια αναίρεση για την ανατροπή της απόφασης, να αφήνει τον κατηγορούμενο αθώο και αφού περάσει η προθεσμία να κάνει την δίχως συνέπεια για τον κατηγορούμενο κούφια αναίρεση «υπέρ του νόμου»;

Το ότι έγινε αυτό μπορεί για μας να εξηγηθεί μόνο με την προσπάθεια όλου του επίσημου πολιτικού καθεστώτος να συμβιβάσει δύο πράγματα, πρώτο να αθωώσει τον ναζιστή και δεύτερο να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις για την αθώωσή του. Εδώ δεν αναφερόμαστε προσωπικά στον εισαγγελέα που έκανε την αναίρεση γιατί ίσως αυτός δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει τίποτα άλλο σύμφωνα με το χρόνο στον οποίο παρέλαβε τη δικογραφία. Αναφερόμαστε στην εισαγγελία γενικά που ξέρουμε πως πήρε τα υπομνήματα και τα έβαλε στο αρχείο και που τα ανέσυρε προς το τέλος ή μετά την εκπνοή της προθεσμίας της κανονικής αναίρεσης.

Πραγματικά το ωμό κάλεσμα για εξόντωση των Εβραίων και μάλιστα κάλεσμα από χιτλερικούς, κάλεσμα που οι ίδιοι οι γενοκτόνοι ναζήδες του Γ Ράιχ δεν τόλμησαν ποτέ να διατυπώσουν τόσο ανοιχτά, δεν μπορούσε να νομιμοποιηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε μια καταιγίδα από εκφράσεις οργής και αποδοκιμασίας ιδιαίτερα από τις διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις με χαρακτηριστικότερη αυτή που εκδηλώθηκε στη συνάντηση εβραϊκών οργανώσεων της Ευρώπης με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημαντικό ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση έπαιξε και η διεθνής καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας κατά της αθώωσης, που αποκάλυπτε την ευνοίκή στάση υπέρ του ναζιστή των περισσότερων δικαστών και εισαγγελέων που πήραν μέρος στη διαδικασία, καθώς και του επίσημου πολιτικού κόσμου και καλούσε διεθνείς οργανώσεις και πολίτες μέσα και έξω από την Ελλάδα να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό της χώρας καλώντας τον να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει θεσμικά για την ανατροπή της, δηλαδή για μια αναίρεσή της (εννοούσαμε πραγματική βέβαια αναίρεση και όχι «υπέρ του νόμου) από τον Άρειο Πάγο. Στην καμπάνια αυτή πήραν μέρος τελικά και έστειλαν επιστολές προς τον Καραμανλή πολλές και μεγάλες αντιρατσιστικές οργανώσεις στο εξωτερικό και πολλοί δημοκράτες στη χώρα μας.

Τέλος θα πρέπει να ανησύχησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση Καραμανλή και τις δικαστικές αρχές της χώρας ένα κατηγορητήριο υπό τη μορφή ερωτήσεων που απέστειλε πρόσφατα η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, για το ζήτημα της αντιμετώπισης του αντισημιτισμού και του ναζισμού από τις ελληνικές αρχές και ειδικά για το ζήτημα Κ. Πλεύρη.

Με αυτήν την αναίρεση «υπέρ του νόμου» και όχι «υπέρ της ανατροπής της απόφασης» όπως έπρεπε, το πολιτικό και δικαστικό καθεστώς μπορεί να διατείνεται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι ναι μεν η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει, αλλά για τις δικαστικές αρχές δεν είναι σωστή (!) οπότε στο μέλλον οι δικαστές θα πρέπει είναι «πιο προσεκτικοί» όταν κάποιος καλεί ωμά σε εξόντωση όλων των Εβραίων. Αλλά δεν χρειάζεται να γραφτεί ένα νέο βιβλίο να το ζητάει αυτό. Υπάρχει ένα που το επαναλαμβάνει αδιάκοπα σε 1400 σελίδες και αυτό είναι αθώο, όπως και ο συγγραφέας του!!!

Αυτή δηλαδή η αναίρεση ενώ είναι μια μικρή υποχώρηση του καθεστώτος και μια μικρή επιτυχία για το αντιφασιστικό στρατόπεδο, καταφέρνει να διασώσει το πιο ουσιώδες που είναι η αθώωση του συγκεκριμένου ναζιστή και του συγκεκριμένου βιβλίου. Με την αθώωση του ναζιστή όχι μόνο είναι ελεύθερη η επανέκδοση και η κυκλοφορία του εγκληματικού λίβελου στο διηνεκές, αλλά καλύπτονται πειθαρχικά οι δικαστικοί που συμμετείχαν με αντισημιτικά κείμενα και τοποθετήσεις σε αυτήν την αθώωση και μάλιστα στην έξωση της πολιτικής αγωγής, είναι λιγότερο πολιτικά εκτεθειμένος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης που δήλωσε ότι το ρατσιστικό βιβλίο «είναι το αγαπημένο του» ή ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, εξέχων τηλεοπτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, νυν ευρωβουλευτής και συνήγορος υπεράσπισης του ναζιστή Κ. Πλεύρη που δήλωσε ότι ο πατέρας του έχει το δημοκρατικό δικαίωμα «να ζητάει την εξόντωση ενός λαού» , δηλαδή τελικά διασώνεται και το ΛΑΟΣ και το πολιτικό καθεστώς που σιώπησε για όλο αυτό το αίσχος.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ

Στην πραγματικότητα το μεγάλο ζήτημα που αναδείχτηκε με αυτήν την δίκη δεν είναι ότι μένει ατιμώρητο το πιο ωμό και πιο κτηνώδες κάλεσμα σε μαζικό αντισημιτικό φόνο που μπορεί να φανταστεί κανείς στον μεταπολεμικό κόσμο, αλλά ότι την αντισημιτική λογική αυτού του καλέσματος μπορούν τελικά να την υιοθετούν χωρίς κυρώσεις έλληνες δικαστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκεπτικό της αναίρεσης υπέρ του νόμου δεν κριτικάρεται κανένα από τα σημεία του σκεπτικού της απόφασης του Εφετείου στα οποία εκδηλώνεται ωμά η αντισημιτική λογική.

Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου της Αθήνας και η επικύρωσή της από τον Άρειο Πάγο, θα μείνουν σαν ένα παντοτινό στίγμα όχι μόνο για την ελληνική δικαιοσύνη αλλά πάνω απ όλα για σύσσωμο σχεδόν τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Είναι όλοι αυτοί που με τη στάση τους διευκόλυναν και στήριξαν αυτή την αθώωση και υπέθαλψαν και διευκόλυναν το αντισημιτικό όργιο των δικαστικών. Είναι όλοι αυτοί που επέτρεψαν στα ελεγχόμενα από τα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα τηλεοπτικά κανάλια να εξαφανίσουν κυριολεκτικά κάθε είδηση και κάθε αναφορά σ' αυτήν την ιστορική δίκη κρύβοντάς της από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το σκάνδαλο της αθώωσης του ναζιστή κ. Πλεύρη έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ένα σχετικά μικρό κύκλο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά δεν θα αργήσει να γίνει και ευρύτερα γνωστό και μέσα και έξω από τη χώρα. Αυτοί που κάνουν όλες αυτές τις μηχανορραφίες για τη συγκάλυψή του θα φυλακιστούν στο τέλος μέσα σε αυτές γιατί κάθε φορά που πετυχαίνουν μια νίκη αφήνουν έκθετο τον εαυτό τους σε δέκα νέες κατηγορίες. Αυτά δεν θα μείνουν κρυφά ούτε από τον ελληνικό λαό ούτε από τους λαούς του κόσμου. Γιατί αγωνιστές υπέρ της αλήθειας και υπέρ της δημοκρατίας θα υπάρχουν πάντα και μάλιστα όλο και περισσότεροι και όλο και πιο αποφασισμένοι.


Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τον αγώνα της με καμπάνια ενημέρωσης του ελληνικού λαού και θα προσφύγει σε όλα τα ευρωπαικά θεσμικά όργανα για να μην περάσει η αθώωση του ναζισμού στην Ελλάδα.


Ευχαριστούμε θερμά όλες τις αντιρατσιστικές οργανώσεις της Ευρώπης και όλους τους Έλληνες και ευρωπαίους δημοκράτες που συμμετείχαν στην καμπάνια διαμαρτυρίας της Οργάνωσής μας.. Θα τους ενημερώνουμε διαρκώς για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.
Αθήνα 10 Ιούλη 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ (Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, απεργός πείνας από τις 10 Ιούλη, είναι ένας από τους εκατοντάδες ντόπιους και μετανάστες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν, είναι ένας από τους δεκάδες που φυλακίστηκαν από το κράτος για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Μια εξέγερση που θρυμμάτισε την πλαστή εικόνα της συναίνεσης και της ανοχής στο σύστημα της υποταγής, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ο Θ. Ηλιόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και βρίσκεται έγκλειστος για περισσότερους από έξι μήνες στις φυλακές του Κορυδαλλού επειδή “τραυμάτισε την Δημοκρατία”, σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του. Η συνέχιση της ομηρίας του είναι κομμάτι της αντιεξεγερτικής διαδικασίας του κράτους για τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, στους δρόμους της εξέγερσης…


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ (από 10 Ιούλη)

ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


“Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.”

Θ. Ηλιόπουλος, φυλακές Κορυδαλλού, 9 Ιούλη ‘09


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ



Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία στην Τεχεράνη

Νέα διαδήλωση πραγματοποίησαν στην Τεχεράνη εκατοντάδες φοιτητές και υποστηρικτές των μεταρρυθμιστών, για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης της 9ης Ιουλίου του 1999.



Περίπου 300 διαδηλωτές αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της ιρανικής κυβέρνησης και συγκεντρώθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος και υπέρ του ηττημένου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί.

Αυτόπτες μάρτυρες που ζήτησαν να μην αναφερθούν τα ονόματά τους, ανέφεραν ότι η αστυνομία τους διέλυσε.

Εδώ και μέρες οι υποστηρικτές του Μιρχοσεΐν Μοσαβί καλούσαν σε νέες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ιράν έσπευσε να προειδοποιήσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα καταστείλουν τυχόν διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προέβησαν σε συλλήψεις.

Κάθε χρόνο, φοιτητικές οργανώσεις πραγματοποιούν εκδηλώσεις για την επέτειο των ταραχών του Ιουλίου του 1999 που ξεκίνησαν ύστερα από επίθεση αστυνομικών στους πανεπιστημιακούς κοιτώνες της Τεχεράνης.

Τότε, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της εφημερίδας Σαλάμ. Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, κατά τις συγκρούσεις με την αστυνομία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Επεισόδια και τραυματισμοί στη Γαλλία

Μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, 240 άνθρωποι συνελήφθησαν έναντι 121 το 2008 και 190 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση έναντι 72 το 2008.



Δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 317 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στη Γαλλία κατά διάρκεια ταραχών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας, παραμονή του εορτασμού της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, "γενικά, η νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη, χωρίς σοβαρά επεισόδια, αλλά με αρκετές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς".

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Κατεδάφιση καταυλισμού Προσφύγων - Πάτρα 12/07/09 (BBC news)


Έφοδο πραγματοποίησε τα ξημερώματα (12.07.2009) η αστυνομία στον καταυλισμό προσφύγων στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ευρώτα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, με τη συνδρομή της περιφέρειας, της πολεοδομίας και άλλων φορέων, προχώρησαν στην κατεδάφιση του καταυλισμού, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.




από : BBC news

Προβολή την ΠΕΜΠΤΗ 16/7/2009 στην κατάληψη Terra Incognita στις 21:30

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΕΜΠΤΗ 16/07/2009

Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας για Ηλιόπουλο

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

«Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού, με ή χωρίς ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.»

Είμαστε από αυτούς, φίλε θοδωρή, και φυσικά θα σταθούμε στο πλευρό σου. Με τη γλώσσα και τη δύναμη της αλληλεγγύης, που είναι η μόνη γλώσσα που η εξουσία «καταλαβαίνει», ο αγώνας σου θα δικαιωθεί.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ένας από τους χιλιάδες νέους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη. Η δικαστική εξουσία δημιούργησε τον τύπο του εσωτερικού εχθρού, προκειμένου να καταστείλει την εξέγερση : μανία καταστροφής και ολέθρου, τάσεις ανθρωποκτονιών, τυφλό μίσος κ.α. Προς αυτή την κατεύθυνση βρέθηκαν κατηγορούμενοι, μαθητές με τρομονόμους (Λάρισα), φοιτητές, εργαζόμενοι και μετανάστες (Αθήνα).

Παρόλα αυτά, η προσπάθεια δημιουργίας με αυτόν τον τρόπο «εσωτερικού εχθρού», κατέρρευσε λόγω της πλήρους αδυναμίας να τεκμηριωθεί μέσω της νόησης.

Όλοι αποφυλακίστηκαν (οι βαριές κατηγορίες ωστόσο παραμένουν). ΕΚΤΟΣ του Θοδωρή. Γιατί;;;; είναι ύποπτος φυγής;; Δεν έχει σπίτι να μείνει; Είναι ύποπτος για τέλεση νέων πράξεων;

Η καφκική ατμόσφαιρα που βιώνει ο Θοδωρής ή επιλογή της απεργίας πείνας, είναι η έξοδος : προς την ελευθερία ή προς τον θάνατο. Η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, έχει το κεφάλι της μέσα στην άμμο. Στον αέρα πηγαινοέρχονται χρυσόβουλα, μαύρα χρήματα, βατοπέδια, ζήμενς, περίεργες σχέσεις διαφθοράς, παρακρατικές συναλλαγές και άλλα ωραία από το χώρο της βαρβαρότητας. Να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση, δεν έχει νόημα. Απευθυνόμενοι στην κοινωνία, ζητάμε την αλληλεγγύη και την απάιτησή μας για :

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

--------------------------------------------------------------------------
'Those who lived the December revolt, those who lived the violence of the state apparatuses, those who lived the harshness of the jail cell, with or without charge, those who know that the only path towards freedom is resistance, those who are against the authoritarian decisions by courts, they are those who understand me and will be on my side.'

We are with them, our friend Thodoris, and of course we will be on your side. With our words and the power of solidarity, which is the only language the authoritarians can 'understand', your struggle will come to a happy end.

Thodoris Iliopoulos is one of the thousands of youths who participated in the December protests. The courts tried to make people believe that there were internal enemies, so that they could repress the revolt: destructive mania, murderous instincts, blind hatred, etc. Towards this path lots of protesters were charged, high school students with terrorist laws (in Larisa), university students, workers and migrants (in Athens).

Nevertheless, their attempt to create in this way the 'internal enemy' failed because it was impossible to document it with common sense.

Everyone was freed (the charges, however, are still active). EXCEPT Thodoris. Why???? is he suspected of becoming a fugitive?? Doesn't he have a home to stay? Is he suspected of doing new actions?

The Kafque atmosphere that Thodoris is experiencing or the choice of hunger strike, is the exit: towards freedom or death. The government, for a long time now, hides its head within the sand. In the air there are goldboula, black money, votopedia, Siemens, strange corrupted relations, parastate transactions and other nice things from the barbarous area. To communicate with the government, it makes no sense. By communicating with the people, we ask for solidarity and we make public our demand for:

Immediate release of Thodoris Iliopoulos, with no strings attached.

Antiauthoritarian Movement of Athens

ΠΟΡΕΙΑ στη Ζάκυνθο την Παρασκευή 17 ΙΟΥΛΙΟΥ


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ελληνοφρένεια - "Μαρκογιαννάκης", ο Απόλυτος!

Δεν «ικανοποιήθηκε»... το ρουσφέτι που ζητήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ χαρακτήρισε ως «αστειότητες» τα όσα σχολιάζονται και εμπλέκουν τη σύζυγό του και τον ίδιο με τη συμμορία του Παναγιώτη Βλαστού.

Ωστόσο, ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε ότι ο διευθυντής των φυλακών Αγιάς Χανίων είχε μιλήσει με τη σύζυγό του, η οποία εργάζεται ως μετακλητή υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών -στον τομέα Δημόσιας Τάξης-, ζητώντας της την αρχική τοποθέτηση ενός μαθητή Στρατιωτικής Σχολής μετά την έξοδό του από τη Σχολή.





«Αν είναι πρωτοφανές για πολιτικό γραφείο να υποβάλλεται αίτημα τοποθέτησης οποιουδήποτε μετά την έξοδο από τη Σχολή, τότε να απολογηθώ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σημειώνεται πάντως ότι το ρουσφέτι που κλήθηκε να κάνει ο κ. Μαρκογιαννάκης, ασχέτως αν τελικά «το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε», προοριζόταν για τη γυναίκα, η οποία συμμετείχε στο συμβούλιο των επιτροπών των φυλακών που αποφασίζει για τις μεταγωγές των κρατουμένων από το ένα σωφρονιστικό κατάστημα σε άλλο.

Μάλιστα θεωρείται βέβαιο πως, αν από το γραφείο του κ. Μαρκογιαννάκη είχε προωθηθεί το αίτημα, ο Παναγιώτης Βλαστός θα είχε μεταχθεί στις φυλακές Αλικαρνασσού Κρήτης, όπου και επιθυμούσε, για να κινεί καλύτερα τα νήματα της εγκληματικής ομάδας που είχε συστήσει.

Ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε δηλώσεις που έκανε χθες με αφορμή τις τελευταίες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. με την εξάρθρωση εγκληματικών συμμοριών, στις οποίες συμμετείχαν και αστυνομικοί, υπογράμμισε ότι «δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και η Ελληνική Αστυνομία έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης».


ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

"Τα Άδυτα Της Ελληνικής Δικαιοσύνης"

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Οι επερχόμενες συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...!!!...








Έφοδος σε παραγκούπολη Αφγανών στην Πάτρα


Στην κατεδάφιση του καταυλισμού των προσφύγων στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας προχώρησαν μπουλντόζες, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές δεκάδων παράνομων μεταναστών, που οδηγήθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας.

Καταδίκασαν την επιχείρηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε την παραίτηση του Χρ.Μαρκογιαννάκη. Η είδηση της κατεδάφισης μεταδόθηκε και σχολιάστηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος προανήγγειλε τη δημιουργία πέντε νέων κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Στον καταυλισμό στεγάζονταν εκατοντάδες μετανάστες -κυρίως Αφγανοί- και σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις ο αριθμός τους κυμαινόταν στους 1.800. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πολλοί μετανάστες είχαν απομακρυνθεί στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων ή είχαν φύγει στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, και για άγνωστο λόγο, ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι είχαν απομακρυνθεί φιάλες υγραερίου, η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στις διπλανές πολυκατοικίες. Από την φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Την ίδια ώρα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε τέσσερα κρατικά αυτοκίνητα, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και στην πόρτα του Ειρηνοδικείου. Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 ανήλικους, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ 15 μετανάστες οι οποίοι είχαν νόμιμα έγγραφα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας. Επίσης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 15 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα.


από : ANTI WEBLOG

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ (το χαμόγελο του Έλληνα πολίτη)

Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !