Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ...ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

Με κέρδη - έκπληξη για αναλυτές και επενδυτές, ταοποίαανήλθαν σε 708 εκατομμύρια ευρώ, έκλεισε η Eθνική τράπεζα το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και την τουρκική Finansbank να καταγράφει καθαρά κέρδη 219 εκατ.ευρώ, εν μέσω κρίσης, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

H Eθνική Tράπεζα παίρνει ένα σαφές προβάδισμα στην εγχώρια τραπεζική αγορά, λένε οι αναλυτές, με την ενίσχυση της κερδοφορίας και τα πιο ισχυρά και ποιοτικά κεφάλαια μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

από : ΗΜΕΡΗΣΙΑONLINE

Στον τροπικό του καρκίνου


….)Ολόκληρη η γη είναι σκεπασμένη μ’ ένα χαλί από ατσάλι και τσιμέντο που την έχει μεταμορφώσει σε γκρίζα άνυδρη ερημιά. Παραγωγικότης! Παραγωγή. Περισσότερα μπουλόνια, και ρουλεμάν, περισσότερα αγκαθωτά σύρματα, περισσότερα μπισκότα για σκύλους, περισσότερες μηχανές που κουρεύουν τη χλόη, μεγαλύτερες ποσότητες δηλητηριωδών αερίων, σαπουνιού, οδοντόπαστας, περισσότερα άρματα μάχης, περισσότερες εφημερίδες, περισσότερη μόρφωση, κι άλλες εκδηλώσεις, κι άλλες βιβλιοθήκες, κι άλλα μουσεία. Εμπρός! Εμπρός! Ο χρόνος βιάζει.(….)

(….) Φορώ το καπέλο μου όπως μ’ αρέσει, έλεγε ο Ουώλτ Ουίτμαν. Αυτό όμως μπορούσε να το κάνει, γιατί στον καιρό του υπήρχε δυνατότητα να’ χεις ένα καπέλο στα μέτρα του κεφαλιού σου. Όμως τώρα όλα έχουν αλλάξει, οι καιροί είναι πια διαφορετικοί, τόσο διαφορετικοί που το μόνο καπέλο στα μέτρα σου που μπορείς ν’ αποχτήσεις, είναι αυτό που σου φορούν όταν σε καθίζουν στην ηλεκτρική καρέκλα, κάπως σφιχτό βέβαια, μα πάντως ακριβώς στα μέτρα του κεφαλιού σου.

(……) Άντρες και γυναίκες, ορμάνε όπως οι γύπες πάνω απ’ τα βρωμισμένα πτώματα, ζευγαρώνουν και χωρίζονται χωρίς να σταματήσουν. Σαρκοβόρα, απαίσια όρνεα, που πέφτουν σαν κοτρώνια από το ψήλος του ουρανού. Νύχια και ράμφη! Να τι είμαστε. Ένα τεράστιο πεπτικό σύστημα οπλισμένο με μια σπάνια όσφρηση, για να ανακαλύπτει τα πτώματα. Εμπρός! Εμπρός! Χωρίς οίκτο, χωρίς συμπόνια, χωρίς αγάπη, χωρίς συχώρεση. Μη ζητάς τίποτα, και μη δίνεις τίποτα. Κι άλλα θωρηκτά, κι άλλες εκρηκτικές ύλες, μεγαλύτερες ποσότητες δηλητηριωδών αερίων. Εμπρός! Περισσότεροι γενόκοκκοι, περισσότεροι στρεπτόκοκκοι, περισσότερες μηχανές καταστροφής, περισσότερες, περισσότερες, όλο και περισσότερες ώσπου τα πάντα να τιναχτούν στον αγέρα, ώσπου ο κόσμος να γκρεμιστεί σε κομμάτια παρασέρνοντας μαζί του τη γήινη σφαίρα. (…..)

Χένρυ Μίλλερ, Τροπικός του Καρκίνου (1973)


από : Ερυκίνη

Πορεία 5 Σεπτεμβρίου 2009,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα , στις 18:00μμ

ΡΩΓΜΕΣvideo

Μονάχος στην πόλη, βαθιά νυχτωμένος
σκοπός και ελπίδα καμιά.
Συνήθειες χρόνων, και κόπος χαμένος
αλήτης καιρός με χτυπά.
Γυρίζω σαν σβούρα, στο ίδιο σημείο
κραυγές ενοχής και θυμού.
Ακόμα και ο έρωτας, μου φαίνεται αστείος,
Eπαίτης θεός του συρμού.

Και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμα
σε τοίχο η φωνή μου χτυπά,
Ανοίγω τα μάτια σηκώνω το βλέμμα
ξημέρωσε κι έξω φυσά.

Αμέτρητες πόρτες στην πλάτη μου κλείνουν
ρωγμές στο κορμί μου παντού.
Και εγώ ξενυχτάω φουμάρω και πίνω
μ' αυτό το ρεφρέν του χαμού.

Και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμα
σε τοίχο η φωνή μου χτυπά,
Ανοίγω τα μάτια σηκώνω το βλέμμα
ξημέρωσε κι έξω φυσά.

Ταξίδι πικρό σε άγνωστα μέρη
στους δρόμους του νου θα χαθώ.
Στροφή επί τόπου απλώνω το χέρι
χιονίζει, τοπίο υγρό...

Και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμα
σε τοίχο η φωνή μου χτυπά,
Ανοίγω τα μάτια σηκώνω το βλέμμα
ξημέρωσε κι έξω φυσά.

Ο ´Υμνος της........"πλειοψηφίας"........την σήμερον !!!!!!!!!!!video

Στίχοι - Μουσική: Corliano Franco Eλληνικοί στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας

" Έχω θυμό μεγάλο έχω τσατίλα Εγίνανε τα νεύρα μου τσατάλια Λες και η ζωή επίτηδες το κάμνει και μου πετάει ομπρός μου και ένα βλαμμένο ---> και ένα βλαμμένο-και ένα βλαμμένο-και ένα βλαμμένο

Του ΄χωσε φράγκα ο γέρος να τον εσπουδάσει μα έμεινε ένα τούβλο ένα κοθώνι του πήρε και ένα σπίτι και ένα αμάξι του βρήκε και δουλειά του ΠΑΛΙΟΦΛΩΡΟΥ ---> του παλιοφλώρου-του παλιοφλώρου-του παλιοφλώρου

Έπιασε μία καρέκλα και τα ξύνει δεν ξέρει πόσο κάμνουν δυο και δύο μου πήρε και το ύφος του ξερόλλα πώς να μην τρελλαθώ με τον ΜΑΛΑΚΑ ---> με τον μαλάκα-με τον μαλάκα-με τον μαλάκα

Τις πιο πολλές φορές τον ελυπάμαι μα άνθρωπος είμαι και γώ πόσο θα αντέξω κι αν τύχει και ζητήσει και τα ρέστα αλλίμονο του τότε του χαραμοφάη ---> χαραμοφάη-χαραμοφάη-χαραμοφάη ---> του παλιοφλώρου-του παλιοφλώρου ---> με τον ΜΑΛΑΚΑ και τον ΜΑΛΑΚΑ"

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

ΠΟΡΕΙΑ (Παρασκευή 08/09/2009,7:00μμ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ) ΚΙΝΗΣΗ για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ δικαιωμάτων


Στις 30 Αυγούστου 1989 η κυβέρνηση νδ-συν-κκε στέλνει τον επί έντεκα χρόνια δραπέτη Χουσείν Χακί Οζ Σομέρ πίσω στα χερια των διωκτών του.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο

της συγκυβέρνησης μεγαλύτερο απο τα όσα λεφτα και αν πήραν απο οποιαδήποτε εταιρία.Κανένας υπουργός της κυβέρνησης τότε

δεν παραιτήθηκε ούτε η κατά τα άλλα ευαίσθητη αριστερά σε θέματα προσφύγων έριξε την κυβέρνηση τζανετάκη για αυτό το θέμα.

Προείχε βέβαια η κάθαρση του ακάθαρτου πασοκ με το οποίο έκανε ο συν/κκε κυβέρνηση μετά.

Οποιαδήποτε άλλη στάση, ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ...

" Όπου κι αν πας,απ΄αυτή τη πλευρά του κόσμου,θα είσαι μέσα στο στόμα των λύκων "

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Κανείς δεν έχει δει το Μεγάλο Αδερφό. Είναι ένα πρόσωπο στις εφημερίδες, μια φωνή στη τηλεοθόνη. (1984 Τζωρτζ Οργουελ)

Διάλεξε και πάρε...


από : σκίτσο του Δημήτρη Κορδαλή (περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ, τεύχος Ιουλίου 2009)

Κάλεσμα συμμετοχής στην ετήσια συγκομιδή ελιάς στην Παλαιστίνη


Η Καμπάνια κατά του Τείχους του Απαρτχάιντ Stop The Wall και οι επιτροπές βάσης συντονίζουν τις συλλογικές προσπάθειες για την εξασφάλιση της ετήσιας συγκομιδής ελιάς και καλούν τους εθελοντές να σταθούν αλληλέγγυοι με τις παλαιστινιακές κοινότητες και να συμμετέχουν στην συγκομιδή, η οποία θα ξεκινήσει στις 15 Οκτώβρη 2009.


Η συγκομιδή της ελιάς γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε χρόνο καθώς οι αγρότες αντιμετωπίζουν εντατικοποίηση των επιθέσεων από εποίκους, κατάσχεση αποκοπή και καταστροφή των εδαφών τους, καθώς και το συνεχιζόμενο αποκλεισμό και περιορισμό των αδειών πρόσβασης, που έχουν οδηγήσει στον στραγγαλισμό των παλαιστινιακών κοινοτήτων σε ολόκληρη την Δυτική Όχθη. Οι αγρότες αρνούνται να εγκαταλείψουν τη γη τους και συνεχίζουν τη συγκομιδή κάθε χρόνο παρά τη βία και την καταπίεση από στρατιώτες και εποίκους.

Φέτος, θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας και πάλι σε ορισμένα καυτά σημεία στις περιοχές Ναμπλούς, Σαλφίτ, Καλκίλια και Χεβρώνα. Πέρυσι, οι επιθέσεις σε αγρότες ήταν οι χειρότερες σε αυτές τις περιοχές, με δεκάδες τραυματίες σε 64 καταγεγραμμένες επιθέσεις από στρατιώτες και εποίκους.

Οι επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές δεν περιορίζονται στην εποχή της συγκομιδής της ελιάς. Στο χωριό Μπορίν, επίσης κοντά στην Ναμπλούς, έποικοι από τον εποικισμό Γιλάντ Ζόχερ έκαψαν 1213 στρέμματα των γεωργικών εκτάσεων στις αρχές του Ιούνη του 2009 ενώ στρατιώτες και αστυνομικοί παρακολουθούσαν. Ο λαός του Μπορίν πραγματοποιεί αυτή την εποχή εβδομαδιαίες διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενος για την κατάσχεση κι άλλων γεωργικών εκτάσεων από εποίκους από τον εποικισμό Μπράχα.

Η κατασκευή του Τοίχους, φέτος έχει επίσης πλήξει σοβαρά τους αγρότες σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη. Στην Καλκίλια, η νέα πορεία του Τοίχους νότια του εποικισμού Αλφε Μενασέ συνολικά θα απομονώσει και θα καταστρέψει 2.500 στρέμματα από τα γύρω Παλαιστινιακά χωριά το 70% των οποίων είναι φυτεμένο με ελιές. Στο χωριό Τζαϊούς, εκατοντάδες ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν για τη νέα πορεία του τείχους. Τώρα παραμένουν περισσότερα από 5.500 στρέμματα της γεωργικής γης αποκομμένα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εξαρτώνται από άδειες πρόσβασης.

Οι συλλογικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής της ελιάς, ζωτικής εποχής για τους Παλαιστίνιους αγρότες και τα χωριά, έχει γίνει σύμβολο της παλαιστινιακής επιμονής και αλληλεγγύης. Οι διεθνείς εθελοντές μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες παλαιστινίων φοιτητών και να μαζέψουν ελιές μαζί με τους αγρότες και τις οικογένειές τους στα απειλούμενα χωριά.

Για πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές και εθνικές δραστηριότητες, τόπους συγκομιδής ή γενικές απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Stop the Wall. Στέγαση μπορεί να εξασφαλιστεί για τους εθελοντές που επιθυμούν να παραμείνουν και να συμμετάσχουν στη συγκομιδή σε συγκεκριμένο χωριό.
Παλαιστινιακές Επιτροπές Βάσης της Καμπάνιας ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ

Τηλ: +972-2-2971505

Mail: Global@StopTheWall.org, Mohethman@gmail.com, Hindimesleh@gmail.comαπό : STOP THE WALL

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αφίσα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από ΚΑΒΑΛΑαπό : ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καθαρίστριες αεροδρομίου: Φάμπρικα μέσα στη φάμπρικα

Μια νέα μορφή εκμετάλλευσης των καθαριστριών έρχεται στο φως, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο εργολάβος πληρώνεται για να παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στις αίθουσες του αεροδρομίου. Ωστόσο, μερικές από τις καθαρίστριες κάθε μέρα «λείπουν» από το αεροδρόμιο καθώς αναγκάζονται να καθαρίζουν σπίτια στα βόρεια προάστια, με το αζημίωτο βέβαια για τον εργολάβο ή για την προϊσταμένη της εταιρίας που φαίνεται να έχει στήσει μια νέα μικρή φάμπρικα μέσα στην ήδη υπάρχουσα.

Η Επιθεώρηση Εργασίας για την Ανατολική Αττική διαθέτει μόνο τρεις ελεγκτές ενώ μόνο στο αεροδρόμιο δουλεύουν 19.000 άνθρωποι. Ακόμα και όταν οι επιθεωρητές «επιθεωρούν» τότε περιέργως οι συνθήκες είναι πάντα άριστες και όλοι στις θέσεις τους.

Για την ίδρυση σωματείου βεβαίως ούτε κουβέντα ενώ σε μια αντίστοιχη περίπτωση στο ΙΚΑ του Βόλου η εργαζόμενη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία σωματείου απειλείται ότι θα βρεθεί σφαγμένη… Η κ. Πολυξένη Κεφαλά δουλεύει από τα 17 και σε τρία χρόνια παίρνει σύνταξη. Μιλώντας στο tvxs αναρωτιέται μέχρι πότε ακόμα θα σκύβει το κεφάλι…


video


Σημείωση
:

Τα στοιχεία της καθαρίστριας που καταγγέλλει την κατάσταση στο αεροδρόμιο καθώς και τα στοιχεία της προϊσταμένης την οποία αφορά η καταγγελία, βρίσκονται στη διάθεση του tvxs για όποια αρμόδια δικαστική ή ελεγκτική αρχή επιθυμεί να διενεργήσει περαιτέρω έρευνα.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ...!!!...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................

Μετά από 49 ημέρες απεργίας πείνας, αποφασίστηκε ο τερματισμός της άδικης και άνευ στοιχείων προφυλάκισής του


Η προσωρίνη κράτησή του αντικαθίσταται με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από την υποχρέωση εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν ορίστηκε χρηματική εγγύηση.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Zrenjanin Antifascist Festival (SERBIA 11/12/13-09-2009)

zrenjanin antifascist festival

Whoever is interested in coming from the anarchopunk or antiauthoritarian movements please contact,accomadation can be arranged,and we are looking foward to seeing more people from greece here.

information : anarchobalkanpunk@yahoo.com

Και Εμείς Έχουμε Σχέδιο...

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ - «Επιβαρυντικός παράγοντας τα πυκνά πευκοδάση» (ΦΑΡΣΑ στο γραφείο του Ε.Αντώναρου)


Σε στιγμές εθνικής τραγωδίας, η κυβέρνηση βρίσκει τρόπο να μας διασκεδάζει. Επιβαρυντικό παράγοντα για την εξάπλωση των πυρκαγιών χαρακτήρισε τα πυκνά πευκοδάση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. Ίσως προσπαθούσε έτσι να δικαιολογήσει τις καταπατήσεις και τους αποχαρακτηρισμούς δασών ως μέτρο προστασίας απ’ τις φωτιές...

«Eίδαμε αναζωπύρωση [...] σε περιοχές που είναι πολύ πυκνές από πεύκα, δηλαδή πευκοδάση, που είναι κατά κάποιο τρόπο ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας, όσο ωραία κι αν είναι τα πεύκα, για την εξάπλωση των πυρκαγιών», δήλωσε ο κ. Αντώναρος.

video


Αποζημίωση χωρίς δικαίωση για την οικογένεια του Κάρλο Τζουλιάνι


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε χθες την Ιταλία γιατί απέτυχε να ολοκληρώσει την ανακριτική διαδικασία για το θάνατο του διαδηλωτή, Κάρλο Τζουλιάνι, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της συνόδου της G8 στη Γένοβα το 2001.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 40.000 ευρώ στην οικογένεια του θύματος και αποφάνθηκε ομόφωνα ότι ο αστυνομικός δεν χρησιμοποίησε «ακατάλληλη βία» πυροβολώντας εναντίον των διαδηλωτών, όταν εκείνοι κινούνταν προς το αστυνομικό τζιπ του.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο κατέφυγε η οικογένεια του Τζουλιάνι, κατέληξε ότι η επίσημη ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα και πρόχειρα, καθώς οι αρχές επέτρεψαν την αποτέφρωση της σορού του νεκρού Τζουλιάνι, γεγονός που δεν επέτρεψε την πλήρη εξέταση για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του.

Ερωτώμενος από το tvxs.gr για την απόφαση του δικαστηρίου, ότι ο αστυνομικός δεν χρησιμοποίησε «ακατάλληλη βία», ο κ. Τζουλιάνι απάντησε: «Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ανάμεσα σ’ έναν πυροσβεστήρα κι ένα όπλο δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Σε κάθε περίπτωση, ο Κάρλο πήρε τον πυροσβεστήρα από το έδαφος αφού το όπλο του αστυνομικού είχε οπλιστεί και στρεφόταν προς τους διαδηλωτές: Οπότε, η κίνηση του Κάρλο ήταν νόμιμη άμυνα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «όλα τα δικαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στη Γένοβα για τα γεγονότα του Ιουλίου του 2001, έφεραν στο φως πολλές σημαντικές μαρτυρίες που το αρχείο για τη δολοφονία του Κάρλο έκρυψε ηθελημένα». «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε υλικό στη διάθεσή του για να κρίνει το συμβάν κι επίσης μεγάλη ανεξαρτησία για να κρίνει», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επισήμανε ότι το σημαντικό σημείο «είναι η καταδίκη του ιταλικού κράτους που δεν ήθελε ν’ αναλάβει τις προσωπικές και οργανωτικές ευθύνες που οδήγησαν στη δολοφονία του Κάρλο».

«Είναι ξεκάθαρη, στην απόφαση, η καταδίκη και κατά κάποιο τρόπο αναγνωρίζει την αρχή της υπευθυνότητας και συμπεριλαμβάνει αυτό που από την αρχή είχαμε υποστηρίξει: Πριν από αυτόν που πυροβόλησε, την ευθύνη έχει αυτός που αποφάσισε και οργάνωσε την καταστολή, δηλαδή η δεξιά κυβέρνηση και οι ανώτεροι που έδιναν τις διαταγές.

Ο Τζουλιάνο Τζουλιάνι απέδωσε στο tvxs.gr απόσπασμα του κειμένου της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου:

«Το Δικαστήριο σημειώνει ότι η εγχώρια έρευνα περιορίστηκε στο να εξετάσει εάν o F.C. (Filippo Cavataio) και ο M.P. (Mario Placanica) έπρεπε να θεωρηθούν υπεύθυνοι. Κατά την άποψη του δικαστηρίου μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με τις προϋποθέσεις που ορίζει το Άρθρο 2, από τη στιγμή που, όπως επισημάνθηκε νωρίτερα, η έρευνα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων, διεξοδική, αμερόληπτη και ενδελεχής και πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις συνθήκες του θανάτου.

Δεν έγινε καμία προσπάθεια να εξεταστεί το γενικό πλαίσιο και το αν οι αρχές είχαν σχεδιάσει και διαχειριστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέψει τέτοια περιστατικά όπως αυτά που προκάλεσαν τον θάνατο του Κάρλο Τζουλιάνι. Συγκεκριμένα, η έρευνα δεν έκανε καμία προσπάθεια να διαπιστώσει γιατί ο M.P. (Mario Placanica) – τον οποίο οι ανώτεροί του αξιωματικοί είχαν θεωρήσει ακατάλληλο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εξαιτίας της φυσικής και πνευματικής του κατάστασης – δεν μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο, γιατί είχε παραμείνει στην κατοχή του οπλισμένο πιστόλι και είχε τοποθετηθεί σ’ ένα τζιπ που δεν είχε καμία προστασία και το οποίο είχε αποκοπεί από την υπόλοιπη στρατιωτική δύναμη.

Κατά την άποψη του Δικαστηρίου, η έρευνα θα έπρεπε να είχε εξετάσει αυτές τις διαστάσεις, τουλάχιστον αυτές της οργάνωσης και διαχείρισης του επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς αφορούν τον μοιραίο πυροβολισμό ως άμεσα συνδεδεμένου με την κατάσταση στην οποία ο M.P. (Mario Placanica) και ο F.C. (Filippo Cavataio) ενεπλάκησαν. Με άλλα λόγια, η έρευνα δεν ήταν κατάλληλη υπό την έννοια ότι δεν επεδίωξε να προσδιορίσει ποιος ευθυνόταν για αυτήν την κατάσταση».

Αναφερόμενος στη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο πατέρας του Κάρλο επισημαίνει την αναγκαιότητα ενός κινήματος που να προτάσσει την αλληλεγγύη και την ειρήνη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Φυσάει ένας επικίνδυνος ‘δεξιός’ αέρας στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία. Για να μην τον αφήσουμε να εξαπλωθεί, και προκειμένου να προασπίσουμε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη ενός μαζικού λαϊκού κινήματος το οποίο θα χαρακτηρίζεται από ένα πνεύμα κριτικής σκέψης, αλληλεγγύης και ενότητας, ειρηνικής προδιάθεσης. Αξίες με βάση τις οποίες οφείλει να αυτοπροσδιορίζεται αυτό το κίνημα, ανεξάρτητα από τις διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που το απαρτίζουν».

Όσον αφορά στη χρηματική αποζημίωση που θα λάβει η οικογένεια του Κάρλο, ο Τζουλιάνο Τζουλιάνι αναφέρει:

«Η χρηματική αποζημίωση θα δοθεί στην ‘Comitato Piazza Carlo Giuliani’ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρχείο για τα γεγονότα της Γένοβα και για την καταστολή που σημειώνεται γενικότερα στη χώρα».

Εκτός από τον Κάρλο Τζουλιάνι, που έχασε τη ζωή του, στη σύνοδο των G8 στη Γένοβα είχαν τραυματιστεί άλλοι 231 διαδηλωτές - οι περισσότεροι επισκέπτες από άλλες χώρες. Περισσότεροι από 280 είχαν συλληφθεί. Πολλοί είχαν καταγγείλει την αστυνομία για πράξεις ωμότητας οι οποίες υπάρχουν καταγεγραμμένες και σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το Νοέμβριο του 2008 ιταλικό δικαστήριο έκρινε 13 αστυνομικούς ένοχους για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών, αλλά απάλλαξε από τις κατηγορίες άλλους 16, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ (Α)ΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ & ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πορεία αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο στα ΧΑΝΙΑ την Πέμπτη 27/08/2009

Πορεία για την απελευθέρωση του αγωνιστή Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Χανιά, Πέμπτη 27/8, συγκέντρωση πλατεία αγοράς 19:00

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

"Γάζα Ερχόμαστε" (Gaza we are coming)

Ελληνική παραγωγή σε διεθνή προβολή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ενα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ με ελληνικές υπογραφές «βολτάρει» αυτές τις μέρες στο αραβικό διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα αλλά και στο αγγλικό.

Πρόκειται για την παραγωγή «Γάζα ερχόμαστε» η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Αλ Τζαζίρα κι έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών. Ανάμεσά τους οι δικοί μας Νασίμ Αλατράς (παραγωγός) και Νίκος Ζηργάνος (σεναριογράφος). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Γιώργος Αυγερόπουλος και Γιάννης Καρυπίδης, η διεύθυνση παραγωγής είναι της Αναστασίας Σκουμπρή, η μουσική του Γιάννη Παξεβάνη, η διεύθυνση φωτογραφίας των Γιάννη Αυγερόπουλου και Γιώργου Αλεξόπουλου, η ηχοληψία του Κώστα Καταληματία και το μοντάζ των Γιάννη Μπιλίρη και Αννας Πρόκου. Την αραβική και αγγλική έκδοση του ντοκιμαντέρ επιμελήθηκαν ο Σάαντι Αλ-Αγιούμπι και η Δανάη Λιβαδά αντίστοιχα.

Το «Γάζα ερχόμαστε» προβλήθηκε ήδη στο αραβικό Αλ Τζαζίρα και χθες έκανε πρεμιέρα και στο αγγλικό. Σήμερα μέχρι τις 17.00 αλλά και αύριο στις 09.00 θα επαναπροβληθεί από το αγγλικό Αλ Τζαζίρα και οι Ελληνες τηλεθεατές μπροούν να το παρακολουθήσουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της NOVA. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην προσπάθεια των ριψοκίνδυνων Ελλήνων και ξένων ακτιβιστών που κατάφεραν με δυο ελληνικά παραδοσιακά καΐκια να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας που έχει επιβάλει το Ισραήλ εδώ και 41 χρόνια. Ο αγώνας των ακτιβιστών και ειδικά των εννέα Ελλήνων και η επιτυχής κατάληξή του βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το σύνολο των Αράβων και μουσουλμάνων και μάλιστα πολλά αραβικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ζωντανά την άφιξη των καϊκιών στη Γάζα και την υποδοχή τους από δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους.

http://english.aljazeera.net/programmes/general/2009/08/2009821143340472299.html

video

video

video

video


Και Πότε;;;

Πορεία σε ένδειξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο (27/08 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Πόρεια την Πέμπτη 27/8/2009 στις 19:00 μ.μ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Έτσι Θα Γίνει . . .

Τη πρώτη μέρα θα φορέσουνε οι μπάτσοι χειροπέδες στο λαιμό τους
και τα παιδάκια θα ξεράσουνε το γάλα στων μανάδων τα βυζιά
οι δικαστές θα φυλακίσουνε ισόβια τον άγνωστο θεό τους
κι'οι ποιητές θα αφιερώσουν τα τραγούδια τους σε μπάσταρδα γατιά.
Ημέρα δεύτερη κι'οι δάσκαλοι θα κάψουν τα ανέραστα χαρτιά τους
τη τρίτη μέρα οι παπάδες θα βαφτίσουνε τα αγέννητα μωρά
οι στρατηγοί με τα παράσημα ξεβράκωτοι θα αρμέξουνε τα αυγά τους
και μαύρα φίδια θα ξαπλώσουνε με νάζι στα προεδρικά σκαλιά.

Έτσι θα γίνει έτσι θα γίνει
έτσι ακριβώς όπως στο λέω όπως στο λέω έτσι θα γίνει
γιατί αν δε γίνει γιατί αν δε γίνει
σε μία νύχτα θα τα κάνουμε εμείς γυαλιά καρφιά.

Τέταρτη μέρα τα αγάλματα το σκάνε από τις βίλες των ευνούχων
εφημερίδες ραδιόφωνα κανάλια δίχως προφυλαχτικά
τη πέμπτη μέρα φοιτητές κάνουν εκπαίδευση σε κόρες τραπεζούχων
κι'οι στρατιώτες απολύονται και παίρνουν για ενθύμιο τη σκοπιά.
Την έκτη μέρα ο υπουργός με τη τσατσά τον ζιγκολό και τον χειρούργο
πιάνουν δουλειά επτά με τρείς στο εργοστάσιο πού'χει κάρβουνο λευκό
το κόμμα πάει οριστικά διακοπές σ'ένα ΄χοτελ΄ του Ακαπούλκο
και την εβδόμη οι σημαίες κολυμπάνε με γιαούρτι στον αφρό.

Σταμάτης Μεσημέρης


video

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Η τελευταία άσκηση πυρκαγιάςΟ τρόπος της Σινγκαπούρης(χωρίς σχόλια)
Ένας συναγερμός πυρκαγιάς χτύπησε στις 4µ.µ. όταν σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της βάρδιας βρίσκονταν στο γραφείο (κατά προσέγγιση 5000).
Σύµφωνα µε τη διαδικασία ολόκληρο το γραφείο εκκενώθηκε µέσα σε 3 λεπτά & κάθε υπάλληλος συγκεντρώθηκε µε τους υπόλοιπους έξω από το γραφείο.
10 λεπτά πέρασαν………………5 ακόµα λεπτά πέρασαν και…………………5 ακόµα λεπτά πέρασαν.
Έπειτα ένας υπεύθυνος ασφαλείας ανήγγειλε το εξής:
«Αγαπητοί υπάλληλοι – Μετά λύπης σας ανακοινώνω ότι για πολλούς από εσάς αυτή θα είναι η τελευταία άσκηση πυρκαγιάς. Λόγω της ύφεσης απολύουµε σχεδόν το 50% των υπαλλήλων.
Καθώς θα εισέρχεστε αν η κάρτα εργασίας σας δεν δουλεύει, τότε είστε ανάµεσα στους απολυθέντες & όλα σας τα υπάρχοντα θα σας σταλούν µε courier αύριο.
Ακολουθήσαµε αυτή την προσέγγιση καθώς δεν θέλαµε να γεµίσουµε το email µε απολυτήρια µηνύµατα και αποχαιρετιστήρια µηνύµατα σε χιλιάδες & επίσης για να αποφευχθούν γρονθοκοπήµατα εντός του γραφείου.
Ελπίζω να έχετε µια καλή σταδιοδροµία µπροστά σας.
Παρακαλώ εισέλθετε & δοκιµάστε την τύχη σας.»


Hope you have a nice career ahead. Please move in & try your luck!!!"


από : LolliTop HellAs

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Συναυλία σε ένδειξη πανελλαδικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο Δευτέρα 24/08/2009 ΛΑΡΙΣΑ

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου,στις 7.30μμ, διοργανώνεται στην πλατεία Ταχυδρομείου μικροφωνική και συναυλία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο

Συναυλία σε ένδειξη πανελλαδικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο Δευτέρα 24/08/2009 ΝΑΟΥΣΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, απεργού πείνας από 10 Ιουλίου 2009.

[ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ]

O Θοδωρής Ηλιόπουλος, είναι ένας από τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Η σύλληψη του έλαβε χωρά μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα, στη διάρκεια τυφλής επιχείρησης των ΜΑΤ. Τις συνθήκες της παράλογης επίθεσης των ΜΑΤ , στο σημείο της σύλληψης, μακριά από εκεί όπου υπήρχαν γεγονότα, επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια 4 μάρτυρες, ενώ δημοσιογράφοι και μεταδόσεις από το σημείο εκείνο αλλά και άλλα στοιχεία ανέτρεπαν τις αντιφατικές καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.

Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού με κατασκευασμένες κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα, που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις μαρτυρίες δύο “πραιτόρων της δημοκρατίας” των ΜΑΤ. Μολονότι ο Θοδωρής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν βρίσκεται έγκλειστος για περισσότερους από επτά μήνες στις φυλακές του Κορυδαλλού επειδή σύμφωνα με τους εισαγγελείς “τραυμάτισε την Δημοκρατία”. Με απόφαση τους στις 8 Ιούλη παρατάθηκε η προφυλάκιση του για άλλους 6 μήνες. Από τις 10 Ιούλη του 2009 ο Θοδωρής ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την άδικη δίωξη και προφυλάκιση του.

«Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού, με ή χωρίς ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.» Από τη φυλακή Κορυδαλλού Θοδωρής Ηλιόπουλος.9 Ιουλίου 2009

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΜΑΣ

Ο Θοδωρής είναι ο τελευταίος άδικα προφυλακισμένος διωκόμενος της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Οι κυρίαρχοι στην προσπάθεια τους να κλείσουν κάθε τραγική για την εξουσία τους σελίδα του Δεκέμβρη, εντείνουν τις διώξεις, κατασκευάζουν ενόχους, επιτίθονται σε στέκια συλλογικοτήτων, ποινικοποιούν το δικαίωμα της αντίστασης, αυξάνουν τα μέτρα επιτήρησης (κάμερες), του ψηφιακού φακελώματος, και της καταστολής.

Σε μία χώρα που βαυκαλίζεται για τη συμμετοχή της στην παγκόσμια κληρονομιά με την έννοιας της δημοκρατίας. Σε ένα κράτος που οργανώνει τη διαχείριση του πλούτου που παράγουμε εμείς, μοιράζοντας ως λάφυρα τις υποδομές τις χώρας, τις επιχειρήσεις, τα έργα σε μια χούφτα παγκόσμιων και ντόπιων εκμεταλλευτών. Σε μια επικράτεια που οι διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών, εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών, εντείνονται. Σε μία δικαιοσύνη που κλείνει τα μάτια της στην εργοδοτική τρομοκρατία, τα “σκάνδαλα” τύπου Siemens, Βατοπεδίου, Vodafone, αλλά διώκει “ως εχθρούς της δημοκρατίας” και ζητάει τη μετάνοια των “ασώτων” παιδιών του Δεκέμβρη. Σε μια περίοδο που οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί εξαπολύουν επιθέσεις με πογκρόμ και χειρομβοβίδες στους μετανάστες. Σε έναν κόσμο που όσοι αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα στιγματίζονται ως τρομοκράτες.

Ο Θοδωρής συνεχίζει με απεργία πείνας από τις 10 Ιούλη 2009 να διεκδικεί την αξιοπρέπεια του. Δεν λυγίζει μπροστά στην εκδικητική μανία της εξουσίας προσφέροντας το σώμα του, στον αγώνα για μία δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία. Η φωνή του είναι η φωνή του “φλεγόμενου πλήθους της συνείδησης και όχι του καναπέ, που αν μη τι άλλο μετράει δεκάδες χιλιάδες, που η κουκούλα τους είναι το πρόσωπο τους”. Από τη φυλακή Κορυδαλλού Θοδωρής Ηλιόπουλος 5 Αυγούστου 2009

Στο πρόσωπο του Θοδωρή διώκεται κάθε ατομική και συλλογική προσπάθεια, που δεν καλουπιάζεται στα όρια των μηχανισμών τους, αλλά αντιστέκεται αυτοοργανώνεται και διεκδικεί το δικαίωμα στη ζωή και τη δημιουργία.

Η άδικα συνεχιζόμενη προφυλάκιση του, τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια αλλά και οι βαριές κατηγορίες που παραμένουν σε όσους έχουν αποφυλακιστεί φανερώνουν την εκδικητικότητα του κράτους και την ένταση της ποινικοποίησης των αγώνων. Απέναντι στην παρατεταμένη βαρβαρότητα των κυρίαρχων η αντίσταση και αλληλεγγύη του κινήματος είναι μονόδρομος.


ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 8μμ


Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο

Συμμετέχουμε στη συναυλία αλληλεγγύης στο πλακόστρωτο του πάρκου της Νάουσας, τη Δευτέρα 24/8 και ώρα 8μμ.


από : Συλλογικότητα Π-ρίζα

Συγκέντρωση σε ένδειξη πανελλαδικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο Δευτέρα 24/08/2009 ΤΡΙΠΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - πλατεία Άρεως στην ΤΡΙΠΟΛΗ στις 20:00μ.μ

Συγκέντρωση σε ένδειξη πανελλαδικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο Δευτέρα 24/08/2009 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/09
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/09
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ (ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ)
Αλληλέγγυοι-ες Μυτιλήνης


ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Επτά μήνες μετά και ενώ δεκάδες δίκες αναμένονται, ένας από τους διωκόμενους συνεχίζει να βιώνει την εκδίκηση του Κράτους και των θεσμών.Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ένας από τους εκατοντάδες ντόπιους και μετανάστες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν, είναι ένας από τους δεκάδες που φυλακίστηκαν από το κράτος για την εξέγερση του Δεκέμβρη.Παραμένει,από τις 22 Δεκέμβρη, προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιμένοντας να δικαστεί. Επί μακρόν απορίπτουν όσες αιτήσεις αποφυλάκισης έχει κάνει με πρόσχημα ότι“τραυμάτισε τη δημοκρατία και έπληξε επί μακρόν την ασφάλεια των πολιτών”, επιμηκύνοντας ουσιαστικά το χρόνο προφυλάκισης του. Ο Θοδωρής ξεκίνησε από την Παρασκευή 10η Ιουλίου απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του.Σήμερα, 42 ημέρες μετά η κατάσταση της υγείας του διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο,καθώς έχει σημαντική (>20%) απώλεια σωματικού βάρους, με σοβαρή απώλεια μυϊκής μάζας (Ζυγίζει σήμερα 47.7 Kg).


ΠΗΓΕΣ : http://anixtilesvos2008.blogspot.com/
http://blogs.vrahokipos.net/mpineio/

Συναυλία σε ένδειξη πανελλαδικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο Δευτέρα 24/08/2009 ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα στις 10:00 το πρωί

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πλατεία Πάργης Ιωαννίνων


Δεκέμβρης και μια εξεγέρση διαρρηγνύει το κοινωνικό συμβόλαιο θρυμματίζοντας την κανονικότητα, την αποστέρηση χρόνου, την διαρκή υποταγή και προτάσοντας τις επιθυμίες. Η επιτάγη της επιστροφής στην ομαλότητα και η κεντρική πολιτική επιλογή με κύριο εκφραστή τον Μαρκογιαννάκη και δια στόματος ΜΜΕ πλέκουν τον ιστό της καταστόλης με συνεργό και άλλοθι το κοινώνικο αίτημα της ασφάλειας. Η θεαματική μηχανή αναδιοργανώνεται και ανακαλύπτει εκ νέου το ιδεολόγημα του εσωτερικού εχθρού. Στο στόχαστρο μπαίνει η ανατρεπτική δράση και ο ευρύτερος ριζοσπαστικός χώρος που δέχεται ιδεολογική επίθεση, ενώ οι καταλήψεις πλασσάρονται ως ορμητήριο τρομοκρατών.Παράλληλα με εκτεμένα πογκρόμ, απελάσεις και κράτηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στόχο αποτελούν οι μετανάστες σύμφωνα με προστάγματα της ευρώπης-φρούριο και επιταγές της εγχώριας ακροδεξιάς.
Την ίδια στιγμή αγανακτησμένοι ιδιοκτήτες έχοντας καταπιεί αβίαστα την τρομολαγνεία ξερνούν απαιτήσεις για αναβάθμιση της επιτήρησης και παίρνουν απλόχερα κάμερες, ομάδες δέλτα, νέο νομικό οπλοστάσιο.

Ο Θοδ. Ηλιόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις μέρες του Δεκέμβρη με κατηγορητήριο βασισμένο σε μαρτυρίες μπάτσων. Μετά την απόρριψη αίτησηςγια αποφυλάκιση του στις 10 Ιούλη (με την αιτιολογία οτι αποτελεί "κίνδυνο για την δημοκρατία") ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικόντας την απελευθέρωση του.


Ο άνεμος γυρίζει...
τα σημάδια προμηνύουν θύελλες...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών Ιωαννίνων
(στην κατάληψη Αντιβίωση)

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκέντρωση σε ένδειξη πανελλαδικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Θοδωρή Ηλιόπουλο Δευτέρα 24/08/2009 ΒΟΛΟΣ

Συγκέντρωση - Πορεία αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο

Δευτέρα 24 αυγούστου στις 11:30 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο ΒΟΛΟ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Θ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ


"Οι Σκλάβοι των Διαμαντιών", προβλήθηκε το Δεκέμβρη του 2005 και γυρίστηκε στη Σιέρα Λεόνε, μια χώρα της Αφρικής σπαρμένη με διαμάντια.

video

Οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικού στρατού τη δεκαετία του '90 άφησαν πίσω τους πάνω από εβδομήντα χιλιάδες νεκρούς και καταδίκασαν σε μια ακρωτηριασμένη ζωή πάνω από δέκα χιλιάδες ανθρώπους.

video

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, αντάρτες, στρατός, παραστρατιωτικοί και μισθοφόροι έγιναν "σκλάβοι" των διαμαντιών.
Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της χώρας εξακολουθούν να ψάχνουν στη λάσπη για εκείνο το μοναδικό, πολύτιμο πετράδι που θα εκπληρώσει τις επιθυμίες και τα όνειρά τους.

video

Δέσμιοι της λάμψης του, οι περισσότεροι, θα ψάχνουν μάταια για μια ολόκληρη ζωή...

video


Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης στον Απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24/08/2009)

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009,στις 12:00 το πρωί

Ακριβής τοποθεσία: Μνημείο Λαμπράκη
Διοργάνωση: Αντιεξουσιαστική Κίνηση ΘεσσαλονίκηςΠανελλαδική μέρα αλληλεγγύης στον Απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο-Συναυλία Αλληλεγγύης

Προβολή Ντοκυμαντέρ: "Lucio" (Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009, 21:00)

Ο αναρχικός Lucio Urtubia ήταν πρωταγωνιστής και μάρτυρας πολλών μεγάλων γεγονότων το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Η οικογένεια του διώχτηκε από το καθεστώς του Franco, τον Μάη του ‘68 ήταν στους δρόμους του Παρισιού, ενίσχυσε ενεργά την επανάσταση στην Κούβα και βοήθησε χιλιάδες εξόριστους και αντάρτες προμηθεύοντας τους με πλαστά έγγραφα. Αλλά αδιαμφισβήτητα, ο μεγαλύτερος του θρίαμβος έγινε στα δεύτερο μισό της δεκαετίας του εβδομήντα. Κατάφερε να απαλλοτριώσει 25 εκατομμύρια δολάρια, τυπώνοντας πλαστές επιταγές, για να δώσει τα χρήματα στους σκοπούς που πιστεύει...

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στα Χανιά για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο (Δευτέρα 24/8, 8:00μμ)


Στα πλάισια της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας, η κατάληψη rosa nera καλεί σε συγκέντρωση την Δευτέρα 24/8, 8:00μμ, στο Κουμ Καπί.


από : Κατάληψη Rosa Nera

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιοπουλου στην Βέροια (Πέμπτη,20/08)

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων


ΑΓΡΙΝΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ 20/08

Οι 23 πρόσφυγες που κρατούνται στο Α.Τ. Αγρινίου δεν είναι μόνοι τους


Εδώ και ένα μήνα, μετά τη βίαιη εκκένωση και τον εμπρησμό στη συνέχεια του καταυλισμού των μεταναστών της Πάτρας, 23 Σομαλοί και Αφγανοί μετανάστες που διέμεναν σε αυτόν, μεταφέρθηκαν και κρατούνται στα κρατητήρια του Α.Τ. Αγρινίου παράνομα. Οι 23 μετανάστες στοιβάζονται σε ένα χώρο που κανονικά λειτουργεί ως χώρος προσωρινής κράτησης, χωρίς φυσικό αερισμό και φωτισμό, άγνωστο για πόσο χρονικό ακόμα διάστημα. Στις 11/12 Αυγούστου 8 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γ. Νοσοκομείο Αγρινίου με συμπτώματα αφυδάτωσης, εμφανώς καταβεβλημένοι από τις συνθήκες κράτησης.

Προερχόμενοι και αυτοί, όπως χιλιάδες άλλοι, από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμο καθεστώς, αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν το ταξίδι προς το δυτικό για αυτούς «παράδεισο». Προς τις χώρες του δυτικού καπιταλισμού που έχουν χτίσει την ευδαιμονία τους στη λεηλασία των χωρών της Ασίας και της Αφρικής και που ευθύνονται για το ξεριζωμό ολόκληρων πληθυσμών με τους στρατιωτικούς και οικονομικούς πολέμους τους.

Στα σύνορα της Ευρώπης ορθώνεται ένα φρούριο και οι μετανάστες έρμαια των δουλεμπόρων ρισκάρουν τη ζωή τους όταν περνούν ναρκοθετημένες περιοχές, αντικρίζουν τις συνοριακές περιπόλους, βυθίζονται τα σκάφη με τα οποία ταξιδεύουν. Και ο κατάλογος συνεχίζει μακρύς. Συλλήψεις, επανοπροωθήσεις, παράνομες πολύμηνες κρατήσεις, βασανιστήρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξευτελισμοί , απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Και αν τελικά καταφέρουν να φτάσουν στο προορισμό τους έχουν να αντιμετωπίσουν το κρατικό και θεσμικό ρατσισμό, αστυνομική βία, το κυνήγι μιας ροζ κάρτας στις ουρές της Π. Ράλλη (με 3 νεκρούς μετανάστες τον προηγούμενο χειμώνα), τις επιχειρήσεις σκούπας. Αλλά και του ξεζούμισμά τους από τα ντόπια ανά την επικράτεια αφεντικά είτε στα φραουλοχώραφα της Ηλείας είτε πριν κάποια χρόνια στα καπνοχώραφα της περιοχής του Αγρινίου. Ο ρατσισμός αυτός, θεσμιμένος και διάχυτος, δεν εφαρμόζεται μόνο σε μετανάστες και μετανάστριες, αλλά και σε καθένα και καθεμία που μπορεί να θεωρηθεί «μιαρό στοιχείο», όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Λευκάδα στην περίπτωση των Ρομά.(τσιγγάνων) που τους έχουν αναγκάσει να μένουν σε ένα σκουπιδότοπο και που δέχονται συνεχώς ταπεινώσεις, εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς.

Τους τελευταίους 3 μήνες το ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ εναντίων των μεταναστών σε όλη την επικράτεια συλλαμβάνοντας, φυλακίζοντας, απελαύνοντας. Έχει στο πλευρό του για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ, που εμφανίζουν τους μετανάστες ως πλεονάζων πληθυσμό εν μέσω κρίσης και καλλιεργούν ένα ξενοφοβικό κλίμα, και τη πλειοψηφία των κομμάτων με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ να δίνει κατευθυντήριες γραμμές δράσης. Όλοι συμπορεύονται για να αποσπαστεί η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση για αυτό που θα ακολουθήσει.. Και τι είναι αυτό; Επιχειρήσεις σκούπα στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός μεταναστών, εκκενώσεις κτιρίων που βρίσκουν καταφύγιο, εκκένωση του καταυλισμού της Πάτρας, φυλακίσεις σε ΑΤ σε όλη τη χώρα. Και τι ακολουθεί; Νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε Αττική και Β. Ελλάδα, τροποποίηση της νομικής διαδικασίας απόκτησης ασύλου ώστε να γίνει ακόμη πιο δύσκολη η απόκτηση έστω και μιας προσωρινής «νομιμότητας» για τους μετανάστες, και ενίσχυση ακόμα περισσότερο των συνόρων μέσω της frontex της ευρωπαϊκής συνοριακής υπηρεσίας.

Η αλληλεγγύη σε κάθε μετανάστη, μετανάστρια και πρόσφυγα πηγάζει από το γεγονός πως οι μηχανισμοί, οι συνθήκες και οι αιτίες που οδηγούν στην υποταγή σε μια αβίωτη ζωή είναι ίδιοι και για τους «ντόπιους» και για τους «ξένους» εργάτες, με τη διαφορά ότι στους δεύτερους εκφράζεται με τον πιο ειδεχθή τρόπο. Μια αλληλεγγύη που ξεπερνά τους πλαστούς εθνικούς διαχωρισμούς και ανοίγει μέτωπα με κάθε είδος ρατσισμού από όπου και αν αυτός πηγάζει ή προέρχεται. Αυτή η αλληλεγγύη, που εκφράζεται διάχυτα και δεν γυρεύει πολιτικά ανταλλάγματα και ψήφους, είναι που θα κάνει την συνομοταξία των αφεντικών και των λακέδων τους να τρέμει.Συνέλευση αναρχικών, αντιεξουσιαστών –τριών για την αλληλεγγύη στους μετανάστεςΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΠΕΜΠΤΗ 20/08 ΩΡΑ 11:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20/08 ΩΡΑ 20:00


από : ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

O θάνατος της Κατερίνας των φυλακών


Κατερίνα Γκουλιώνη

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009


video

Ελαιώνας Θηβών
20-02-09

Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου. Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστών, για να μπορέσω να ζήσω.
Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.
Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά σημαίνει την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ’ απόκρυφα σημεία του σώματός μου.
Όποτε μπαίνω στην φυλακή είτε γιατί εισάγομαι πρώτη φορά είτε γιατί επιστρέφω από δικαστήριο είτε γιατί πήγα νοσοκομείο δέχομαι την εξής επίθεση, η οποία ονομάζεται «έρευνα»:
Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν’ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά, θρασύτατα, σα να’ μαι το τελευταίο σκουπίδι.
Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα, από την αποθήκη τους, παράτερα και εξευτελιστικά, μου παίρνουν το σουτιέν γιατί, λέει, «απαγορεύεται» να το φοράω στην απομόνωση γιατί λέει, δήθεν μπορεί να...αυτοκτονήσω μ’ αυτό, μου δίνουν παπούτσια μεγαλύτερο μέγεθος απ’ το δικό μου και περπατάω σαν παλιάτσος και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στην συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στην δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ.
Μια φορά, στο χαρτί που ήταν τοποθετημένο στην γυναικολογική καρέκλα όπου μ’ έβαλαν να κάτσω είδα μία τρίχα από προηγούμενη ερευνηθείσα. Η αποστείρωση στα εργαλεία τους είναι κάτι που ενίοτε θυμούνται. Σε άλλες βάζουν διαστολείς και σκουριασμένους, πολλές φορές, τους βάζουν το δάχτυλό τους και συγχρόνως πιέζουν προς τον ορθό ή και από επάνω στη βουβωνική χώρα σε σημείο που η κρατούμενη να πονάει. Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν «αστειάκια» των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το «ρεπερτόριό» τους...
Προσφάτως που αρνήθηκα την κολπική έρευνα και από τον γυναικολόγο, διότι ανεξαρτήτου μορφώσεως, ειδικεύσεως και μορφωτικού επιπέδου το να σου χώνει ο καθείς τα δάχτυλά του είναι τουλάχιστον «απρεπές», θα έλεγα, και ζητούσα υπερηχογράφημα, με απείλησαν ότι θα με δέσουν όλη νύχτα με τη χειροπέδα στο κάγκελο και αυτή την απειλή συγκεκριμένα την ξεστόμισε η δεσμοφύλακας που τελεί χρέη...νοσοκόμας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.) Γκαβάνα Στέλα παρουσία της υπαρχιφύλακα Σαμπάνη Σωτηρίας, μου είπε πως αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να δεχτώ την κολπική κι αυτή που δεν είναι, είναι «άλλο πράμα». Εν ολίγοις αυτό που μου είπαν και λένε είναι ότι αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να μου κάνουν ότι θέλουν και να μην αντιδράω.
Με οδήγησαν στην υποδιευθύντρια Καφρίτσα Αγλαϊα, η οποία μου είπε πως αφού αρνούμαι την κολπική έρευνα ότι βρεθεί από ναρκωτικά στην φυλακή θα το χρεώσει σ’ εμένα και πως θα με κρατήσει πολλές ημέρες στην απομόνωση. Όταν της ζήτησα να μου κάνει υπερηχογράφημα διότι δεν αντέχω άλλο αυτόν τον βιασμό της κολπικής μου είπε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Της απάντησα ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω εγώ τη δική τους ανεπάρκεια και με οδήγησαν στην απομόνωση όπου ούτως ή άλλως θα με οδηγούσαν, κάνοντας κολπική ή μη.
Στην απομόνωση με έκλεισαν σ’ εάν κελί όπου έπρεπε να χτυπάω το κουδούνι για να’ ρθει η δεσμοφύλακας να μου ανοίξει να πάω στην μία τουαλέτα που είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες στον χώρο αυτόν και παρακολουθούμενη από κάμερα.
Την ώρα της αφόδευσης σε παρακολουθεί η δεσμοφύλακας από την κάμερα κι όταν δει τα περιττώματά σου τότε της ζητάς την άδεια να τραβήξεις καζανάκι.
Εκτός του ότι είμαι αναγκασμένη να κάνω την ανάγκη μου μπροστά σε δεσμοφύλακα είμαι υποχρεωμένη να κάνω 8 αφοδεύσεις για να με βγάλουν από την απομόνωση αλλά κι αυτό, πάλι, εξαρτάται από τις διαθέσεις τους.
Οι περισσότερες κρατούμενες αναγκάζονται να παίρνουν καθαρτικό για να επιτύχουν αυτές τις κενώσεις και αρκετές φορές είτε δεν έρχεται η δεσμοφύλακας να τους ανοίξει την πόρτα είτε είναι άλλη κρατούμενη στην τουαλέτα και στην κυριολεξία ενεργούνται επάνω τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες δεσμοφύλακες τις εξευτελίζουν γιατί ενεργήθηκαν επάνω τους ή τους λένε απειλητικά ότι «εδώ είναι Θήβα και το κουδούνι για να πας τουαλέτα θα το χτυπάς όταν έχεις μεγάλη ανάγκη», την οποιά «μεγάλη ανάγκη» την κρίνει η δεσμοφύλακας ή της λένε με δυσφορία «πάλι τουαλέτα θέλεις;» και άλαλ τέτοια με ανείπωτη απανθρωπιά και σαδισμό.
Μου έχει συμβεί να μη μου ανοίγει η δεσμοφύλακας την πόρτα του κελιού για να πάω στην τουαλέτα και ανγκαζόμουν να ουρώ σε πλαστικό μπουκάλι νερού και αργότερα να έχω πρόβλημα με το έντερό μου από την συγκράτηση των κοπράνων. Στο τέλος, έφτασα στο σημείο να κλωτσάω την πόρτα του κελιού για να μου ανοίξει, να μου φέρεται προκλητικά και υποτιμητικά και επειδή την αποκάλεσα «κότα» έγραψε μία ψευδή αναφορά (η κα Δανιηλίδου Χαρίκλεια ει΄ναι η εν λόγω δεσμοφύλακας) σε συνεργασία με τον αρχιφύλακα Γαλάνη Ιωάννη που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα και σε αυτόν αναφερόταν η κα Δανιηλίδου, με πέρασα πειθαρχικό κι ο υποτελής σε αυτούς, εισαγγελέας Πρασσάς Γεώργιος με τιμώρησε με πειθαρχική ποινή εγκλεισμού σε κελί της απομόνωσης για πέντε μέρες με, επιπροσθέτως παράνομη, στέρηση καφέ, τσιγάρου και τηλεφώνου.
Πειθαρχικό το οποίο παραγράφεται σε δυο χρόνια πράγμα που σημαίνει πως εκτός του μαρτυρίου που υπέστην δεν θα αποφυλακισθώ με υφ’ όρων απόλυση, δεν θα πάρω άδεια και οι άρρωστοι γονείς μου και η 21χρονη κόρη μου θα περιμένουν πολύ για να με δουν και να τους στηρίξω.
Όλα αυτά συνέβησαν στη γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού, αλλά αυτοί οι κύριοι υπηρετούν σήμερα στη Θήβα όπως και ο αρχιφυλακεύων Κοράκης Παναγιώτης, ο οποίος στην εδώ απομόνωση της Θήβας μου είπε πως παρ’ όλες τις 8 κενώσεις κλπ δικαιούται «βάσει του εσωτερικού κανονισμού» να με κρατήσει έξι ημέρες στην απομόνωση. Ο εσωτερικός κανονισμός δεν γράφει κάτι τέτοιο, αντίθετα λέει πως η τριήμερη κράτηση στην απομόνωση γίνεται μ’ εντολή εισαγγελέα και παρατείνεται εφόσον έχουν βρεθεί απαγορευμένες ουσίες στο σώμα του κρατούμενου και δεν μπορούν να αφαιρεθούν...
Μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις στην απομόνωση –ειδικό χώρο κράτησης τον ονομάζουν λες και αλλάζοντας όνομα σε κάτι παύει και η φρίκη- γιατί όταν τύχει να έχει ζεστό νερό δεν είναι εκεί η δεσμοφύλακας και όταν είναι εκεί μπορεί να σε βγάλει από το κελί για να κάνεις μπάνιο, το νερό να είναι κρύο και να επιμένει πως είναι ζεστό βγάζοντάς σε τρελή.
Βέβαια θα μου πείτε τι μας αφορούν όλα αυτά εμάς. Γίνονται μακριά μας...
Καλόν ύπνο.

ΛΕΥΚΑΔΑ : Κακοποίηση νεαρού Ρομ από την αστυνομία μπροστά στα μάτια των γονέων του


Στην Λευκάδα συνεχίζονται οι διωγμοί και οι κακοποιήσεις των Ρομά (τσιγγάνων). Στις 14 Αυγούστου το απόγευμα, 4 ασφαλίτες χωρίς να δείξουν ταυτότητες κακοποίησαν βάναυσα και αναίτια έναν νεαρό Ρομ (τσιγγάνο) και την μητέρα του κατά την διάρκεια εξακρίβωσης στοιχείων. Στις παρακλήσεις των γονέων του να σταματήσουν να τον χτυπούν, οι ασφαλίτες απάντησαν με χυδαίες βρισιές και απειλές . Ο νεαρός οδηγήθηκε μαζί με τους γονείς του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, από όπου αφού τον δέσανε και τον πλύνανε με μάνικα, για να φύγουν τα αίματα, τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Ο γιατρός του νοσοκομείου αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε χαρτί που να πιστοποιεί τα ευρήματα της εξέτασης που του έκανε, παρά τις εκκλήσεις του νεαρού. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος μετά από μιάμιση μέρα, αφού υποχρεώθηκε να υπογράψει ενοχοποιητικά εναντίον του έγγραφα, τα οποία δεν ήταν σε θέση να διαβάσει. Οι γονείς θα καταθέσουν μήνυση κατά της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο με την συγκλονιστική μαρτυρία του νεαρού Ρομ και των γονέων του, όπου επιβεβαιώνονται, για ακόμη μια φορά, αυτά τα οποία έχουν καταγγελθεί πρόσφατα όσον αφορά την κακομεταχείριση των Ρομά (τσιγγάνων) στην Λευκάδα.

video

In Lefkada the oppression and abuses against the Roma people continue. In the afternoon of 14th August, four cops (who didn't show their badges) brutally and without any provocation abused a Roma youth and his mother during a "papers please" ID check (Translator's note: in Greece everyone has to carry a police ID card --the "papers"-- on their person or else face a few hours of jail time in the local police station if discovered without papers).

His parents were asking the cops to cease beating their son, but the cops answered by swearing at them and threatening them. The youth and his parents were taken by the cops to the local police station, where the cops immobilised the youth and cleansed his blood with water. He was then taken to the hospital where the medical doctor refused to describe his findings on a paper, even though the youth was asking for it repeatedly. The cops let the youth free after one and a half hour, after he was made to sign papers he couldn't read where he was accepting guilt. His parents will sue the police.

See on video the gripping account of the Roma youth and his parents, where one more time the abuses against the Roma people in Lefkada are verified.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Είμαστε οι άνθρωποι-σκουπίδια... Εσείς ποιοί είστε;;;


Είμαστε οι άνθρωποι-σκουπίδια.
Ανθρωπιστές και δημοκράτες βομβάρδισαν τις χώρες μας, τράπεζες και εταιρείες άρπαξαν τη γη και το νερό μας, λεηλάτησαν τις πρώτες ύλες και τις ψυχές μας. Κάποιοι από εμάς προσπάθησαν να φτάσουν στον “ανεπτυγμένο κόσμο”. Κάποιοι από εμάς πεθαίνουν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα προς την Ευρώπη ή σακατεύονται από τα βασανιστήρια αστυνομίας και λιμενικών. Κάποιοι από εμάς μαζεύουμε τις φράουλες, τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα, χτίζουμε τα “μεγάλα έργα”, τους δρόμους, τις μαιζονέτες και τα εμπορικά κέντρα, καθαρίζουμε τα σπίτια σας, φροντίζουμε τα παιδιά σας και τους ηλικιωμένους.

Είμαστε οι άνθρωποι-σκουπίδια.
Τα σπίτια μας είναι σοκάκια, πλατείες και χαρτόκουτα, εγκαταλειμμένα ερείπια και υπόγεια.
Είμαστε οι άνθρωποι-σκουπίδια. Γι’ αυτό για εμάς υπάρχουν μόνο επιχειρήσεις-σκούπα, βασανιστήρια και δολοφονίες.

Είμαστε οι άνθρωποι-σκουπίδια.
Κυβέρνηση, κανάλια και τηλε-φασίστες ανακοίνωσαν ότι σε ένα μήνα χιλιάδες από εμάς θα πεταχτούν στις χωματερές, θα κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είμαστε οι άνθρωποι-σκουπίδια.
Εσείς ποιοί είστε;από : ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !