Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

06/12/2009 : «Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε όσους επιχειρήσουν να διαταράξουν την τάξη», είπε πηγή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Ελλάς, Ελλήνων, Αστυνομικών


Δέκα φορές μέσα σε πέντε χρόνια, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ, για παράνομη χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών. Στο διάστημα μεταξύ του Δεκέμβρη του 2004 και του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν 10 περιπτώσεις όπου όργανα της αστυνομίας ξυλοκόπησαν, τραυμάτισαν ή ακόμη και σκότωσαν πολίτες, χωρίς να τιμωρηθούν.

Στις περιπτώσεις αυτές τα διεθνή δικαστήρια έκριναν πως η αποζημίωση των πολιτών, θυμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας δεν επαρκεί αλλά επιβάλλεται η δίωξη των αστυνομικών που προέβησαν στις ενέργειες αυτές. Την Τρίτη 1η Δεκέμβρη 2009, επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα επανεξετάσει αν οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόστηκαν ως έπρεπε από τις ελληνικές αρχές.


Η πρώτη καταδίκη της χώρας μας ήρθε στις 20 Δεκεμβρίου 2004 και αφορούσε τον τραυματισμό του Χρήστου Μακαρατζή, ο οποίος στις 13 Σεπτέμβρη του 1995, δέχτηκε πυροβολισμό και έμεινε ανάπηρος κατά 70% επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο της τροχαίας. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο μας καταδίκασε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή αλλά η ποινική δικαιοσύνη δεν βρήκε ενόχους.

Η δεύτερη καταδίκη θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, το 2007 αναφορικά με τον τραυματισμό του Γιάννη Καραγιαννόπουλου στις 26 Ιανουαρίου του 1998. Το θύμα πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι. Στην περίπτωση του υιοθετήθηκε η εκδοχή του ατυχήματος και οι αστυνομικοί αθωώθηκαν από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε και το ποινικό δικαστήριο. Λίγες μέρες αργότερα, θα ακολουθήσει η καταδίκη της χώρας από το ΕΔΔΑ για τον θανάσιμο τραυματισμό, στις 21 Νοεμβρίου του 2001, του Αλβανού, Gentjan Celnicu. Αλλά και το 2009, η Ελλάδα καταδικάστηκε για το φόνο του 18χρονου Νίκου Λεωνίδη, στις 25 Μαρτίου 2000.

Υπάρχουν τέσσερις ακόμη καταδίκες της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ για κακοποίηση πολιτών από αστυνομικούς. Η πρώτη στις 13 Δεκεμβρίου 2005 για την κακοποίηση στις 8 Μαΐου του 1998 από αστυνομικούς των νεαρών Ρομά, Λάζαρου Μπέκου και Λευτέρη Κουτρόπουλου. Η δεύτερη θα έρθει στις 18 Ιανουαρίου 2007 για κακοποίηση του Σύριου μετανάστη Mhn Ghassan Alsayed Allaham στις 8 Σεπτεμβρίου 1998.

Η τρίτη ακολούθησε στις 24 Μαΐου 2007 για την κακοποίηση του Δημήτρη Ζελίδη στις 23 Δεκεμβρίου 2001. Ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς κατηγορήθηκε αργότερα ότι ενεπλάκη στη γνωστή υπόθεση «ζαρντινιέρα», τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου. Η τέταρτη καταδίκη ήρθε στις 6 Δεκεμβρίου του 2007 για την κακοποίηση της Φανής Γιαννούλας Πετροπούλου Τσακίρη στις 28 Ιανουαρίου του 2002.

Άλλες δύο καταδίκες την ίδια περίοδο, ήρθαν από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για κακοποίηση πολιτών από αστυνομικούς. Η πρώτη στις 28 Μαρτίου 2006 για την ομολογία του Αλέξανδρου Κουίδη ως αποτέλεσμα κακομεταχείρισης από την αστυνομία, μεταξύ 17 Μαΐου και 27 Ιουνίου 1991. Η δεύτερη ακολούθησε στις 24 Ιουλίου 2008 για κακοποίηση στις 14 Ιουνίου 2001 του Ανδρέα Καλαμιώτη.

Ελληνικοί και διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και η Διεθνής Αμνηστία, επισημαίνουν εδώ και χρόνια πως η Αστυνομία αποτελεί ένα ιδιότυπο καθεστώς κρατικής ανομίας. «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει καταδικάσει κατ’ επανάληψη την Ελλάδα για αστυνομική βία κατά πολιτών, η οποία έμεινε ατιμώρητη λόγω απαράδεκτων ΕΔΕ που στόχευαν στη συγκάλυψη και συχνά απαράδεκτων δικαστικών ενεργειών που έτειναν να επικυρώσουν τη συγκάλυψη των ΕΔΕ. Μέχρι σήμερα, η ίδια η πολιτεία δείχνει περιφρόνηση του ΕΔΔΑ, αφού δεν επέβαλε καμία κύρωση σε αστυνομικό ή δικαστικό που συνέβαλε στις καταδίκες αυτές» δηλώνει στη «Real News», ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που εκπροσώπησε επτά από τις δέκα υποθέσεις για τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα μας.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η χώρα μας στον ΟΗΕ τον περασμένο Αύγουστο και αναφέρονται στην περίοδο 2004 – 2008 είναι εξοργιστικά. Καταγγέλθηκαν 329 υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, από τις οποίες μόλις 264 ερευνήθηκαν πειθαρχικά, ενώ για μόλις 132 σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες. Αποτάχθηκαν τέσσερις αστυνομικοί και εκκρεμούν 5 πρωτόδικες καταδίκες ενώπιον εφετείων. Παράλληλα, υπήρξαν 126 υποθέσεις χρήσης όπλων, για τις οποίες ένας αστυνομικός αποτάχθηκε, και εκκρεμούν 15 εκδικάσεις σχετικών υποθέσεων.


από : Real News μέσω Έξω από την Βουλή

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ - ΔΙΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

το ξέρουμε ΕΜΕΙΣ . . . να το μάθαιτε και ΕΣΕΙΣ !!!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Κείμενο των συναδέλφων του Ηλία Νικολάου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στις 13/1 συλλαμβάνεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο συνάδελφός μας Ηλίας Νικολάου, κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση στην δημοτική αστυνομία Ευόσμου.

Ξυλοκοπείται απ΄τους ασφαλίτες με αποτέλεσμα διπλό κάταγμα στο χέρι του, ενώ φυσικά κανένας αστυνομικός δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά. «Αντίσταση κατά τη σύλληψη» θα πει η αστυνομία. (Λες και υπήρχε περίπτωση να πουν την αλήθεια...)

Ως εργαζόμενοι έχουμε και αυτιά και μάτια. Αρνούμενοι να μπούμε στο βούρκο της ηλιθιότητας, φυσικά και δεν θα πιστέψουμε την αλήθεια της αστυνομίας. Γιατί η αλήθεια της αστυνομίας λέει πως οι ζαρντινιέρες σηκώνονται και ξυλοκοπούν φοιτητές και πως ο Κορκονέας έριξε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο συνάδελφός μας οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στις φυλακές Άμφισσας και η αστυνομία κατάφερε να ικανοποιήσει την επιθυμία της για προφυλάκιση του Νικολάου, ενώ εδώ και ένα χρόνο έχουμε δει κινηματογραφικές μεταγωγές- απαγωγές κάθε φορά που ο Ηλίας διεκδίκησε την απελευθέρωσή του.

Απ΄την πλευρά μας έχουμε να πούμε πως είμασταν και θα είμαστε στο πλευρό του.

«ΟΤΑΝ Ο ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

(ή αλλιώς...η αστυνομική παράνοια σε διατεταγμένη υπηρεσία...)

Το μεσημέρι της επόμενης μέρας άλλο ένα φοβερό σχέδιο της αστυνομίας εκτυλίσσεται. Ασφαλίτες εισβάλλουν στο σπίτι του Νικολάου και τα ευρήματά τους περιορίζονται (φυσικά) στο ΤΙΠΟΤΑ. Τα πεταμένα και πατημένα βιβλία στο πάτωμα αποδεικνύουν την βαθύτατη αγάπη και εκτίμηση των αστυνομικών για τον γραπτό λόγο...

Λίγη ώρα αργότερα εισβάλλουν στο χώρο που εργαζόμαστε όλοι και αφού μας αναγκάζουν να αποδείξουμε και εγγράφως ποιοί είμαστε, αρχίζουν να ψάχνουν τα πάντα. Αφού δεν βρέθηκαν ούτε καλάσνικοφ στο ρύζι, ούτε βόμβες στη μπεσαμέλ, ούτε πτώματα στο πατάρι, τα ευρήματά τους περιορίστηκαν (φυσικά) στο ΤΙΠΟΤΑ. Σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το λόγο για τον οποίο γίνεται ο έλεγχος μας ενημέρωσαν πως έχει γίνει ένα πάρα πολύ σοβάρο έγκλημα. Αν μια σπασμένη τζαμαρία στη Δημοτική αστυνομία θεωρείται «σοβαρό έγκλημα» μπορούμε να φανταστούμε τί θα γινόταν αν υπήρχε καμιά πιό σοβαρή περίπτωση : Θα μας κρεμούσαν στα δέντρα ή θα μας διαπόμπευαν με χαρτόνια κρεμασμένα στο λαιμό.

Μεταξύ άλλων τραγελαφικών έκαναν και εξακρίβωση σε πελάτες που το έγκλημα της ημέρας ήταν ότι διάλεξαν να φάνε σούπα...

Και όταν διαμαρτυρηθήκαμε «κύριοι έχετε ψάξει το ίδιο ντουλάπι 3 φορές» η απάντηση ήταν εμπνευσμένη από τις ίδιες δημοκρατικές αρχές του Κορκονέα : «άμα γουστάρω θα ψάξω και 15 φορές...»

(Ευτυχώς δηλαδή που ο Νικολάου δεν δούλευε στον ΟΤΕ όπου θα έπρεπε να κάνουν εξακρίβωση σε 1000 εργαζόμενους και να ψάχνουν το κτίριο για κανένα διήμερο...)

«ΟΤΑΝ ΜΙΑ 83ΧΡΟΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ...»

(ή αλλιώς...πώς να χτίσετε νέους Κορκονέηδες...)

Ταυτόγχρονα με την έφοδο στο χώρο εργασίας του Νικολάου, 30 αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι της γιαγιάς του σε χωριό έξω από την Κοζάνη, αναστατώνοντας και τρομοκρατώντας την. Και εκεί τα ευρήματα περιορίζονται (φυσικά) στο ΤΙΠΟΤΑ.

Μένει λοιπόν να αναρωτόμαστε ποιός νοσηρός εγκέφαλος έστειλε 30 αστυνομικούς στο σπίτι μιας ηλικιωμένης κυρίας. Και αναρωτιόμαστε αν έστω και ένας απ’ αυτούς ντράπηκε, άν υπήρξε έστω και ένας απ’ αυτούς που να αρνήθηκε να προχωρήσει σε αυτό τον χυδαίο έλεγχο. ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Μένει ένα ερώτημα να απαντηθεί: Τί ψάχναν αλήθεια οι αστυνομικοί;

Μάλλον το παραμικρό, μπάς και «δέσει η σάλτσα» σε ακόμα μια κακοφτιαγμένη αστυνομική ιστορία... Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Σε μια εποχή που η αστυνομία προσπαθεί να μπαλώσει τα αίσχη των Κόρκονέηδων είναι αναμενόμενο να στοχοποιηθεί όχι μόνο ο Νικολάου αλλά και το φιλικό, οικογενειακό, συναδελφικό και συντροφικό περιβάλλον του. Όπως ακριβώς έγινε τώρα δηλαδή.

Καταγγέλουμε δημόσια την τελείως μα τελείως άνανδρη εισβολή των αστυνομικών Κοζάνης στο πατρικό σπίτι του Νικολάου και το σπίτι της γιαγιάς του.

Καταγγέλουμε δημόσια την προσπάθεια τρομοκράτησής μας και την εισβολή της αστυνομίας στον χώρο εργασίας μας.

Καταγγέλουμε την προσπάθεια αναβάθμισης μιας σπασμένης τζαμαρίας σε «σοβαρό έγκλημα» για να παρουσιάσει η ΕΛ.ΑΣ. έργο.

Καλούμε όποιον σκέφτεται πραγματικά ελέυθερα και όποιον βαρέθηκε να βλέπει σ αυτή την πόλη τους αστυνομικούς να συμπεριφέρονται ως σερίφηδες στην άγρια δύση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2/12/09 για να συμπαρασταθούμε στον συνάδελφό μας Ηλία Νικολάου.

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του.

Οι συνάδελφοι του Ηλία Νικολάου

Θεσσαλονίκη

27/11/2009


από : athens.indymedia

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Αμερικάνικη Βοήθεια...

Διαστημική Αστυνομία


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε ομιλία του στο 18ο Πανελλήνιο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας ζήτησε από τους αστυνομικούς να δημιουργήσουν μια "σύγχρονη αστυνομία με επιστημονική αντίληψη".


Ο υπουργός μίλησε μάλιστα για "συμπτώματα διάλυσης" στην αστυνομία και για "αστυνομικούς χαμένους στο διάστημα"!...


Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του πρώην υφυπουργού, αρμόδιου για τη Δημόσια Τάξη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη: "Δεν ντρέπομαι για αυτήν την αστυνομία"...


από : Stef...TV

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Merry Κρίμας


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αν το πήρατε χαμπάρι μέσα σ΄αυτή την υπαρξιακή μαστούρα που μας κρατάει ζωντανούς.


Έρχονται οι δεκαπέντε μέρες της ιλουστρασιόν ανίας, και της φωταγωγημένης θλίψης.


Καταφτάνουν οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, και το ψητό της μαμάς.
Εδώ χαιρόμαστε.


Μας αρέσουν τα Χριστούγεννα.
Η επανάληψη είναι βασική αρχή της μάθησης, και οι γιορτές ίδιες κι απαράλλαχτες από τότε που βγήκαμε από τη μάνα μας, μάς εκπαίδευσαν τόσο καλά, που είμαστε συνεπέστεροι στην προσμονή τους κι από αυτά ακόμα τα γκυ, που ήδη φυτρώσανε στα δάση.


Εντάξει, οι Κινέζοι είναι πιο έτοιμοι απ΄τον Ιούνιο, αλλά το εμπόριο είναι άλλο πράγμα.


Εμείς ως καταναλωτές κι όχι ως έμποροι, είμαστε καλυτερότεροι.
Το ζούμε αλλιώς το εορταστικό.
Άλλωστε, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, αλλά και να είχαν, ποιος μαλάκας θυμάται να πάρει λεφτά μαζί του όταν πεθαίνει;



Ωραία τα Χριστούγεννα, το ξαναλέω γιατί κοντεύω να το πιστέψω.



Πώς θα τα περάσω άραγε φέτος;
Ολόιδια, ή μια ίντσα αλλιώτικα;


Μόλις μου ήρθαν στο μυαλό τα περσινά.
Έβγαλε κάλους η γλώσσα μου απ΄τις ευχές, οι οποίες, προσοχή, επιστρέφονται όλες πίσω, που σημαίνει πως καλιάσαν και τα αυτιά μου.
Τι θέλω και τ΄ ανοίγω το ρημάδι;

Έκανα σχέδια για ρεβεγιόν, άσχετα που δεν πέτυχε κανένα, σε κάτι συναδέλφους καταλήξαμε, πιο ψόφιοι κι από μας που είχαμε βρωμίσει κιόλας.
Ανταλλάξαμε κάτι δώρα που ντρεπόντουσαν να βγουν απ΄το κουτί τους, μασαμπουκώσαμε μέχρι και τα τραπεζομάντιλα, ήπιαμε ως και το φρέον του ψυγείου, και καταλήξαμε τύφλα τα χαράματα σε κάποιο μπαρ, από το οποίο στο τέλος έφυγε ο καθένας μόνος του.
Δεν θυμόμασταν ποιος είναι ο διπλανός μας.


Ανήμερα των Χριστουγέννων, όσοι γυμνάζονται προσκύνησαν μπουζούκια, ενώ οι υπόλοιποι, οι λαπάδες, ψοφοσαπίσανε στην τηλεόραση και τα dvd.


Εγώ που ζω με έναν βροντόσαυρο τα τελευταία χρόνια, τον απόλαυσα στον καναπέ όλη μέρα, να παίζει άρπα στα νεύρα μου, τη μαλακία όλου του κόσμου.
Και να σκεφτεί κανείς πως κάποτε, ήταν ελαφάκι.


Είδαμε 3 βλακοταινίες, πλακωθήκαμε στο μπινελίκι για το ποιος θα πάει για τσιγάρα, έψησα μια γαλοπούλα που είχε θερμόμετρο στον κώλο αλλά δεν το βρήκαμε ποτέ, και έβαλα 2 πλυντήρια πιάτων, ένα για τη λάντζα, κι ένα για την παλιοζωή.
Τι δουλειά είχα κλεισμένη σε ένα σπίτι παρέα με τον βροντόσαυρο;
Και γιατί φέτος δεν πήγε για κυνήγι, παρά ψάχνει το κοπάδι που θα κάνουμε παρέα ρεβεγιόν;



Να γαμήσω μέσα, έχω επιθυμήσει τα Χριστούγεννα που έμενα με τη μάνα μου.
Έχω επιθυμήσει να κάνω την καβλάντα μου και μόνο την καβλάντα μου.


Γενικά είμαι άνθρωπος της καβλάντας, αλλά άργησα να το καταλάβω.
Εκτός κι αν είμαστε όλοι τα ίδια σκατά.


Όταν κάνεις ό,τι γουστάρεις, αναζητάς να σκλαβωθείς με έναν βροντόσαυρο, και όταν είσαι με τον βροντόσαυρο, αναζητάς την ελευθερία σου να τρέχεις στα οροπέδια ολομόναχος σαν λάμα, ή μπάμια, ή οτιδήποτε τέλος πάντων.



Και τώρα τι;


Περιμένω τα Χριστούγεννα για μια από τα ίδια;
Αδύνατον.


Βαριέμαι, δεν αντέχω αυτή τη ζαχαρένια έως κολλώδη ατμόσφαιρα, για άλλη μια χρονιά.
Δεν θέλω άλλες ευχές, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πιάνουνε.


Αυτή η μάνα, όταν μας έβγαζε από μέσα της, δεν είχε ούτε ένα πλάνο;
Πώς μας πετάς κυρά μου έτσι στον κόσμο;
Τα Χριστούγεννα τα σκέφτηκες καθόλου;
Χέστο το Πάσχα, κρατάει λίγο, πες εντάξει.


Έτσι μου 'ρχεται να απλώσω άμμο θαλάσσης στο σπίτι, να σκορπίσω κουβαδάκια και βατραχοπέδιλα τριγύρω, να βάλω μαγιό, και να το παίξω Αύγουστο.
Ας βάλει αν θέλει ο βροντόσαυρος παλτό.
Χέστηκα, αφού κι εκείνος δεν με βλέπει για ελαφάκι.


Όχι ότι μου λείπει ο Αύγουστος και το καλοκαίρι, αλλά μου τη δίνει η ατμόσφαιρα.
Για να γίνω σαφής, μου αρέσει το λαμπάκι κι η γιρλάντα, αλλά δεν με πιάνουν.


Το λαμπάκι δεν σε φτιάχνει αν δεν ντοπαριστείς πρώτα.
Ή θα πέσεις στη χημεία, ή στον έρωτα.


Εναλλακτικά, αν έχεις παιδί, θα πέσεις στην πρέζα του, δηλαδή τη χαρά του, με όλο αυτό το τζέρτζελο.


Αν μεταλλάχτηκες σε γαϊδούρα όπως εγώ, κι έχεις στενές σχέσεις με βροντόσαυρο, το λαμπάκι δεν σε φτιάχνει χωρίς τις προϋποθέσεις που ανέφερα.


Έρωτας μεταξύ βροντόσαυρου και γαϊδούρας δεν υφίσταται, θα κάνεις παιδί και θα βγει τέρας.
Αν δεν κάνετε παιδί όσο είστε ακόμη ελαφάκια, μετά είναι αργά.


Άρα, μένει μόνο η χημεία, και δεν εννοώ φυσικά τα drugs, αλλά τη ζύμωση που παράγει αλκοόλ.


Πόσο αλκοόλ να πιεις όμως, όταν ο κώλος σου κι ο κώλος του, θα ρίξουν θεμέλια στον καναπέ τόσες ημέρες;


Θα μου πεις, και γιατί να ρίξουν θεμέλια στον καναπέ; Ας βγουν έξω.


Κι έξω να βγουν, ο κώλος καρφωμένος στον καναπέ θα μείνει.
Με την έννοια, ότι θα είναι σαν να μη βγήκαν.


Βόδια πάνε, βόδια έρχονται.

Δυο ελαφάκια που μεταλλάχτηκαν σε γαϊδούρα και βροντόσαυρο, και ενίοτε επιδεικνύουν συμπεριφορά βοδιών.


Γαμώτο, θα ήθελα πολύ να βλέπω τον βροντόσαυρο ακόμη ως ελάφι, όπως προσπαθούν και τελικά πετυχαίνουν, πολλές άλλες γαϊδούρες.


Δεν γίνεται όμως.
Πάντα τα ελάφια μου τα βλέπω βροντόσαυρους όταν μεταλλάσσονται.


Δεν μπορώ το παραμύθι, ούτε αυτές τις μέρες.
Ειδικά αυτές τις μέρες.
Όχι άλλα ελαφάκια με τα σπίρτα!


από : tsaousa


Παρέμβαση ενάντια στην μπατσοκρατία

Παρέμβαση ενάντια στην μπατσοκρατία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του κέντρου, από καμιά 25-30 συντρόφους/ ίσσες από κάποιους από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους των Εξαρχείων: Αυτόνομο Στέκι, Στέκι Μεταναστών, Λέσχη Υπογείως, Γέφυρα, Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, Nosotros.
Η παρέμβαση είχε την μορφή της μαζικής αφισοκόλλησης στα σημεία όπου είναι σταθμευμένες οι δυνάμεις κατοχής, το δρομολόγιο περιλάμβανε στάσεις στην διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά στο ΥΠ.ΠΟ. στην Μπουμπουλίνας, στην διμοιρία των ΜΑΤ στην πλ. Κάνιγγος, στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στο 5ο ΑΤ επί της Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου. Ταυτόχρονα με την αφισοκόλληση που γινότανε ακριβώς δίπλα στους μπάτσους υπήρχε και το σχετικό κράξιμο από την ντουντούκα. Το κράξιμο φυσικά δεν το απόφυγαν και οι πεζές περιπολίες που συναντήσαμε σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τηλεφωνική ενημέρωση από το στέκι Buena Ventura για την βομβιστική φασιστική επίθεση της 24/11/09

Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια της ενημερωτικής ζώνης, για την επίθεση που έγινε με εκρηκτικό μηχανιμό στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura τα ξημερώματα της 24ης Νοεμβρίου.

Πορεία αλληλεγγύης & Συγκέντρωση στη δίκη του Ηλία Νικολάου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Συνεντευξη Τζ.Πανουση απο την ατυχη μανα που επεσε θυμα ξυλοδαρμου απο οπλοφορους σοσιαλιστες

Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009 ακούσαμε συγκλονισμένοι σαν ακροατές αυτή την φορα, τη σημαντική συνέντευξη του Τζιμη Πανουση μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 98,9 όπου μίλησε τηλεφωνικά με την άτυχη 35χρονη μάνα (μετανάστρια απο Αρμενία) που έπεσε θύμα ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ από ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣ ''σοσιαλιστές'' στην περιοχή της Κυψέλης πριν λίγα 24ωρα.

Πρόκειται για την πιο ουσιαστική καταγραφή του γεγονότος που έχει ακουστεί και μάλιστα από το στόμα του ίδιου του θύματος όσο και ψυχοφθόρο και αν είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σουζάνα Περόγλου : «Δε μου λέει τίποτα η κίνηση Χρυσοχοϊδη»

Η μετανάστρια αρμενικής καταγωγής Νέο παράθυρο, Σουζάνα Περόγλου, μιλά στο tvxs για την περιπέτεια που έζησε κατά τη σύλληψή και την κακοποίησή της, μαζί με το παιδί της στην Κυψέλη. Τονίζει πως δεν της λέει τίποτα το γεγονός της απομάκρυνσης των δύο αστυνομικών από το Σώμα και πως τόσο η ίδια όσο και το παιδί της βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Επτανήσου. Η κ. Περόγλου έβγαινε από σουπερμάρκετ μεταφέροντας το καρότσι με το παιδί της και τσάντες με τα ψώνια της. Στην προσπάθειά της να περάσει τον δρόμο κανένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα δε σταμάτησε. Κάποιες γυναίκες που έβλεπαν το περιστατικό φώναξαν τη λέξη «ζώα» προς τους διερχόμενους οδηγούς.

Τότε από ένα από τα αυτοκίνητα βγήκαν δύο άνδρες οι οποίοι ζήτησαν το λόγο από τη γυναίκα με το καρότσι. Όταν εκείνη τους είπε ότι δεν φώναξε η ίδια κατάλαβαν ότι δεν είναι ελληνίδα και της είπαν: «Είσαι Ρουμάνα; Αυτά να πας να τα κάνεις στη χώρα σου». Η 35χρονη, που θεώρησε ότι μιλούσε με απλούς περαστικούς, τους είπε «δεν είναι Ρουμάνα, αν και θα μπορούσα να είμαι. Είμαι Αρμένισσα και αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».

Οι δύο άνδρες έδειξαν ταυτότητες λέγοντας πως είναι αστυνομικοί της ζήτησαν τα χαρτιά της και όταν εκείνη τους είπε ότι δεν τα έχει μαζί της της είπαν ότι συλλαμβάνεται. Σε μια προσπάθεια να πιάσει το καροτσάκι με το παιδί, τη στιγμή που της έβαζαν χειροπέδες, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα. «Με ποδοπάτησαν και με χτύπησαν όταν προσπάθησα να δω πού είναι το καροτσάκι με το παιδί μου, μου γύρισαν τα χέρια στην πλάτη και τα έδεσαν με χειροπέδες, ενώ κάλεσαν και περιπολικό αυτοκίνητο, το οποίο και ήλθε μισή ώρα μετά και με μετέφερε τόσο εμένα δεμένη πισθάγκωνα όσο και το παιδί μου στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας», δήλωσε η ίδια.

Η γυναίκα και το παιδί της αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά στις 3.30 το απόγευμα με την προτροπή να ξεχάσει ό,τι συνέβη και της ελέχθη ότι ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς στιγμής». Όπως έγινε αργότερα γνωστό οι δύο αστυνομικοί υπηρετούν στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

(σ.σ. Η συνέντευξη της Σουζάνας Περόγλου δόθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο 105,5)

Τζιμ.Πανουσης VS Μιχ.Χρυσοχοιδης

«Διέσπειραν αθλιότητες για το παιδί μου» λέει η μητέρα του Αλέξανδρου



«Αρνούμαι να ανοίξω τηλεόραση και εφημερίδες. Δεν θέλω να δω τα πρόσωπα των δολοφόνων του παιδιού μου. Δεν θέλω να συγκεκριμενοποιήσω την όψη του δολοφόνου που σκότωσε τον γιο μου», είναι τα λόγια της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που εκμυστηρεύθηκε σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος, με το οποίο συνομίλησε το «Εθνος της Κυριακής».

Η Τζίνα Τσαλικιάν εκφράζει την πικρία της για το ότι η μεταφορά της έδρας της δίκης στην Αμφισσα αποδυναμώνει το δικαίωμα να υπερασπιστούν τη μνήμη του Αλέξανδρου και φοβάται ότι η απόσταση θα στερήσει από τους μάρτυρες τη δυνατότητα να παραστούν στη δίκη.

«Το παιδί μου υπήρξε θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης από τους δράστες και τους συνηγόρους τους. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η αποκατάσταση της μνήμης του γιου μου, όπως ακριβώς ήταν. Τον κ. Κούγια όλοι τον γνωρίζουν ποιος είναι. Κι όμως συνεχίζουν να του δίνουν βήμα να μιλάει. Η τηλεόραση αυτού του είδους μοιάζει με ρωμαϊκή αρένα. Γι’ αυτό και αρνούμαι να βγω. Η δική μου οδύνη δεν θα αφήσω να γίνει δημόσιο θέαμα», προσθέτει.

Η μητέρα του Αλέξανδρου θεωρεί ότι η μνήμη του παιδιού της σπιλώθηκε βάναυσα από την πλευρά του θύτη και το κυριότερο που ζητά από αυτήν τη δίκη είναι η αποκατάσταση της αλήθειας: «Διέσπειραν αθλιότητες για το παιδί μου. Μια μάνα που χάνει το παιδί της, δεν βγαίνει σε αντιπαράθεση με τον κ. Κούγια. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμωρία όσο το να ειπωθεί η αλήθεια για την προσωπικότητα του γιου μου όπως ήταν και όχι όπως θέλησαν να τον παρουσιάσουν. Κάποιος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να δίνει βήμα στον άνθρωπο που σπίλωσε τη μνήμη ενός 15χρονου παιδιού».

«Δεν ελπίζω ότι η ζωή μου θα γίνει καλύτερη με την τιμωρία των ενόχων. Θέλω όμως να μην πάει χαμένος ο θάνατος του παιδιού μου. Αυτό με βασανίζει... Ο θάνατός του, να βγάλει κάτι καλό. Θα είναι παρηγοριά για μένα. Να κάνει περισσότερο ευαίσθητους τους ανθρώπους που κατέχουν την εξουσία και να γίνει κάτι καλό για τη νεολαία. Οι γονείς ίσως τώρα να αφιερώνουν πιο πολύ χρόνο στα παιδιά τους, γιατί δεν είναι δεδομένο ότι τα παιδιά τους θα τα δουν το βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι τους να είναι εκεί...», καταλήγει.

Πηγή: Έθνος/ Βίβιαν Μπενέκου

Η Αστυνομία συγκαλύπτει τη ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο

Δελτίο Τύπου

Η Αστυνομία συγκαλύπτει τη ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο

Χτες το βράδυ, οργανωμένη ομάδα 40-50 κρανοφόρων επιτέθηκαν σε Άραβες μετανάστες που ζουν στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου. Χτύπησαν μετανάστες (τέσσερις από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο), κατέστρεψαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν μαγαζιά Αράβων, λήστεψαν τις εισπράξεις της ημέρας. Για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για το πολιτικό περιεχόμενο της επίθεσης, οι κρανοφόροι φασίστες φώναζαν: «Έξω οι ξένοι» και «φύγετε από την Ελλάδα».


Εξίσου εξοργιστική όμως με τη ρατσιστική επίθεση, ήταν και η στάση της Αστυνομίας. Παραθέτουμε απλά τις αστυνομικές ενέργειες:


1. Το περιπολικό που φτάνει στον τόπο της επίθεσης, παραμένει πέντε (5) ολόκληρα λεπτά και δεν προβαίνει σε κανενός είδους έρευνα. Οι αστυνομικοί μάλιστα αναρωτιούνται: «Μα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι ‘αυτό το περιστατικό».

2. Η Αστυνομία σπεύσει να ανακοινώσει ότι στο «Νέο Κόσμο έγιναν συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών», παρά το ότι τα θύματα είχαν ήδη δώσει ακριβείς περιγραφές για το τι είχε συμβεί. Σειρά «έγκυρων» ΜΜΕ αναπαράγουν το οφθαλμοφανές ψεύδος.

3. Ομάδα 7 μεταναστών εγκλωβίζει δύο Έλληνες που, λόγω της συμπεριφοράς τους, θεωρήθηκε ότι έχουν σχέση με την επίθεση. Οι αστυνομικές δυνάμεις που σπεύδουν, δεν συλλαμβάνουν μόνο τους υπόπτους, αλλά και τους μετανάστες (!). Μεταφέρονται όλοι στο ΑΤ Κυψέλης.

4. Στην πρώτη μισή ώρα της κράτησης, οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι «τα ελληνόπουλα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, έπαιζαν απλά μπάσκετ».

5. Ενώ η επίθεση έγινε στις 9:00 μμ, η υποτυπώδης προανάκριση από την Ασφάλεια ξεκινάει στις 2 το πρωί, και μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες εκπροσώπων του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καθώς και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα. Τελικά, προς τα ξημερώματα θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.


Η ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο δείχνει το φασιστικό παρακράτος όχι μόνο παραμένει σε πλήρη λειτουργία, αλλά και αισθάνεται απολύτως ασφαλές για να προβαίνει σε καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις. Η χτεσινή στάση της Αστυνομίας (που την έχουμε ξαναδεί στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού) ενισχύει αυτό το αίσθημα ασφάλειας των παρακρατικών.


Είναι προφανές ότι το αντιρατσιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους φασίστες παρακρατικούς και τους αστυνομικούς-προστάτες τους να δηλητηριάσουν τις γειτονιές μας. Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας.


Αθήνα, 24/11/09

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών


Η Αντίσταση Ομορφαίνει Τη Γειτονιά Μας...ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου
Πλατεία Εξαρχειών
από τις 11:30π.μ μέχρι τις 18:00μ.μ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ GRAFFITI ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ CIRCUS ACTS ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σχετικά με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη


24 Νοεμβρίου 2009
Σήμερα τα ξημερώματα στις 3:55, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Buena Ventura(στον οποίο στεγάζεται η συνέλευση της Αλληλεγγύης-Αντιεξουσιαστική Κίνηση), δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο μηχανισμός καταδεικνύει το ηθικό περιεχόμενο των δραστών που δεν είναι άλλο απ'αυτό του δολοφόνου, καθώς στόχος δεν ήταν μόνο το Buena Ventura αλλά ολόκληρη η γειτονιά.
Επιγραμματικά, έσπασαν τζάμια των γύρω πολυκατοικιών σε ακτίνα 15 μέτρων στα οποία επίσης καρφώθηκαν θραύσματα με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές των ενοίκων της γειτονιάς καθώς επίσης θραύσματα χτύπησαν 3 αυτοκίνητα, πράγμα που τονίζει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, αφού γίνεται ολοφάνερο ότι οποιοσδήποτε τυχαίος περαστικός θα μπορούσε να ήταν θύμα της επίθεσης.


Η επίθεση αυτή αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου-πλαισίου καταστολής και άνθισης της παρακρατικής δράσης, κάτι που άλλωστε αποτελεί και παράδοση της Θεσσαλονίκης. Αρχίζει από τη δράση της "Καρφίτσα" και απολήγει στην τοποθέτηση του μηχανισμού στο Buena Ventura.
Γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι στοχοποιούνται ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, όπως άλλωστε έγινε και πριν από ένα εξάμηνο με την επίθεση στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων(Σφεντόνα). Ο τρόπος επίθεσης και η κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού καταδεικνύει ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες, γεγονός που θέτει το εύλογο ερώτημα για το ποιός θα είναι ο επόμενος και ποιάς κλίμακας δράσης θα είναι αποδέκτης.

Τέτοιες επιθέσεις αποτελούν εκφάνσεις μιας φασίζουσας λογικής που στοχεύει στην τρομοκράτηση των αγωνιστών, μιας λογικής που βρίσκει κάλυψη και νομιμοποίηση σε πρακτικό επίπεδο από την ενορχηστρωμένη επίθεση που διεξάγει η εξουσία απέναντι σ'ότι γέννησε ο περασμένος Δεκέβρης.

Το κυνήγι μαγισσών, το πλαίσιο της μηδενικής ανοχής, η δαιμονοποίηση του αντιεξουσιαστικού κινήματος, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από το κράτος, δια στόματος του "Προστάτη του Πολίτη" (Χρυσοχοίδη), δίνει το καλύτερο άλλοθι για την δράση κύκλων που λειτουργούν μέσα στο κράτος και παράλληλα με αυτό.
Στο πρόσωπό μας χτυπήθηκε όλο το κίνημα, καθώς θεωρούμε την επιλογή καθαρά τυχαία.

Στη θέση μας θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε διάλεγε το μονοπάτι του αγώνα και της αντίστασης.
Μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ελεύθερος κοινωνικός χώρος, στέκι ή κατάληψη. Χτυπήθηκαν μέσα από εμάς όλα εκείνα τα κομμάτια της κοινωνίας που εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη καθώς ο συμβολισμός της ημερομηνίας δε μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος, αφού είναι μετά τις μαζικές πορείες της 17 Νοέμβρη και 10 μέρες πριν τις 6 Δεκέμβρη, όπου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που έδωσε η ίδια η κοινωνία στην περσινή εξέγερση: Το κράτος και τα σκυλιά του δεν μας φοβίζουν.


Ανοιχτή Συνέλευση 24/11 στις 7:00 στο Buena Ventura

Αλληλεγγύη- Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

αστυνομικοι ξυλοκόπησαν 35χρονη‏

Θύμα χωρίς προηγούμενο ρατσιστικής βίας από δύο αστυνομικούς του γνωστού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονος Αθηνών έπεσε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι η Σ.Α., μια 35χρονη γυναίκα από την Αρμενία, παντρεμένη με γνωστό Ελληνα μουσικό.
Αυτόπτης μάρτυρας στον ξυλοδαρμό και τη σύλληψή της, το ηλικίας δύο χρόνων παιδί της, το οποίο μάλιστα παρέμενε και αυτό υπό σύλληψη στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας στην Κυψέλη επί τετράωρο! Εκεί της δηλώθηκε ότι οι δύο αστυνομικοί που τη συνέλαβαν και τη χτύπησαν ανήκουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ επέβαιναν και σε αυτοκίνητο του ίδιου τμήματος με συμβατικές πινακίδες.
Το γεγονός σημειώθηκε στις 11 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Επτανήσου στην Κυψέλη, όταν η 35χρονη, έχοντας βγει από σουπερμάρκετ της περιοχής, προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο με το καροτσάκι στο οποίο είχε το παιδί της, ενώ κρατούσε και δύο σακούλες με ψώνια. Δυο γυναίκες που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο μαζί με την 35χρονη, σχολίασαν το γεγονός ότι κανένα αυτοκίνητο δεν σταματούσε, αποκαλώντας δυνατά «ζώα» τους οδηγούς των περαστικών αυτοκινήτων.
Τότε από ένα αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες που σταμάτησε, πετάχτηκαν δυο άνδρες, και απευθυνόμενοι προς τη γυναίκα με το καροτσάκι ζήτησαν εξηγήσεις «γιατί τους είπε ζώα». Η εκφορά των εξηγήσεων «δεν σας είπα εγώ ζώα» προκάλεσαν το ενδιαφέρον των δύο αγνώστων, οι οποίοι τη ρώτησαν «αν είσαι Ρουμάνα», προσθέτοντας «αυτά να πας να τα κάνεις στη χώρα σου». Η 35χρονη, θεωρώντας ότι μιλά με κάποιους απλούς περαστικούς, τους είπε «πως δεν είναι Ρουμάνα, αν και θα μπορούσε να είναι» και πως «είναι Αρμένισσα και αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».
«Από εκείνη τη στιγμή», λέει η Σ.Α., «άρχισε ένας απίστευτος εφιάλτης. Μου έδειξαν μια ταυτότητα δηλώνοντας αστυνομικοί, μου ζήτησαν τα χαρτιά μου και όταν εγώ τους είπα πως δεν τα έχω μαζί μου, μου είπαν ότι με συλλαμβάνουν. Μια προσπάθεια να πιάσω το καροτσάκι, τη στιγμή που μου έβαζαν χειροπέδες, είχε σαν αποτέλεσμα να πέσω κάτω. Με χτύπησαν γιατί θεώρησαν πως αντιστεκόμουν. Με ποδοπάτησαν και με χτύπησαν όταν προσπάθησα να δω πού είναι το καροτσάκι με το παιδί μου, μου γύρισαν τα χέρια στην πλάτη και τα έδεσαν με χειροπέδες, ενώ κάλεσαν και περιπολικό αυτοκίνητο, το οποίο και ήλθε μισή ώρα μετά και με μετέφερε τόσο εμένα δεμένη πισθάγκωνα όσο και το παιδί μου στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας. Από εκεί και αφού κάποιος γνωστός μου, που ειδοποιήθηκε, έφερε τα χαρτιά μου, αφέθηκα ελεύθερη με την προτροπή «να ξεχάσω ό,τι συνέβη μια και ήταν αποτέλεσμα της κακιάς ώρας. Ηταν περίπου 3.30 το απόγευμα όταν με άφησαν ελεύθερη. Πήγα στο σπίτι κι άρχισα να παίρνω τηλέφωνο παντού...».
Οπως λέει η Σ.Α., τηλεφώνησε ακόμη και στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδ,η από το οποίο την παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ. Και με τη ΓΑΔΑ επικοινώνησε απ' όπου τη ρώτησαν ...«τι μπορούν να κάνουν».
Την περασμένη Παρασκευή το πρωί και μετά την κατάθεση μήνυσης στην οδό Ευελπίδων και την με εντολή του Εισαγγελέα εξέτασή της από ιατροδικαστή, χωρίς φυσικά ποτέ να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης των δύο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, η Σ.Α. επικοινώνησε και με το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το οποίο και ζήτησε προστασία. Από εκεί της δηλώθηκε ότι «θα εξετάσουν την καταγγελία της»! *



Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=104685

Όχι στο "άβατο" - Αστυνομική κατοχή τώρα!!!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 25.10.2009)

Γιώργος Σεφέρης : "Ελλάς· πυρ! Ελλήνων· πυρ! Χριστιανών· πυρ! Τρεις λέξεις νεκρές!!! Γιατί τις σκοτώσατε";;;

Αλληλεγγύη (ΣΤΙΧΟΙ : Γιώργος Σεφέρης)

"Είναι εκεί δεν μπορώ ν' αλλάξω
με δυο μεγάλα μάτια πίσω απ' το κύμα
από το μέρος που φυσά ο αγέρας
ακολουθώντας τις φτερούγες των πουλιών
είναι εκεί με δυο μεγάλα μάτια
μήπως άλλαξε ποτέ του.

Τί γυρεύετε; τα μηνύματά σας
έρχουνται αλλαγμένα ως το καράβι
η αγάπη σας γίνεται μίσος
η γαλήνη σας γίνεται ταραχή
και δεν μπορώ να γυρίσω πίσω
να ιδώ τα πρόσωπά σας στ' ακρογιάλι.

Είναι εκεί τα μεγάλα μάτια
κι όταν μένω καρφωμένος στη γραμμή μου
κι όταν πέφτουν στον ορίζοντα τ' αστέρια
είναι εκεί δεμένα στον αιθέρα
σα μια τύχη πιο δική μου απ' τη δική μου.

Τα λόγια σας συνήθεια της ακοής
βουίζουν μέσα στα ξάρτια και περνάνε
μήπως πιστεύω πια στην ύπαρξή σας
μοιραίοι σύντροφοι, ανυπόστατοι ίσκιοι.

Έχασε πια το χρώμα αυτός ο κόσμος
καθώς τα φύκια στ' ακρογιάλι του άλλου χρόνου
γκρίζα ξερά και στο έλεος του ανέμου.

Ένα μεγάλο πέλαγο δυο μάτια
ευκίνητα και ακίνητα σαν τον αέρα
και τα πανιά μου όσο κρατήσουν, κι ο θεός μου."

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΄73


Το Πολυτεχνείο σε αριθμούς:

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ:
866 συλλήψεις (716 άντρες & 150 γυναίκες), ειδικότερα:
456 εργάτες - οικοδόμοι
49 φοιτητές του Πολυτεχνείου
268 φοιτητές άλλων σχολών
74 μαθητές/τριες γυμνασίων

ΘΥΜΑΤΑ:
1. Από τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία - χωροφυλακή)
13 φόνοι
83 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(81 άντρες & 15 γυναίκες)
750 τραυματισμοί πολιτών

2. Από τον στρατό
11 φόνοι
45 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(45 άντρες & 11 γυναίκες)
350 τραυματισμοί πολιτών

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ:
Η λίστα που διαβάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο του πολιτεχνείου περιλαμβάνει 88 ονόματα μέσα στην οποιά περιλαμβάνονται τα θύματα της χούντας από την 21/5/1967 έως και την 23/7/1974.
Οι επίσημοι νεκροί της βραδυάς του πολυτεχνείου με ονοματεπώνυμο ανέρχονται στους 23.
Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια και μια λίστα 16 ανώνυμων νεκρών για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την τοποθεσία και τον χρόνο της απώλειάς τους.

ΠΗΓΗ: Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194

Ακολουθεί λιστα με τα ονόματα των επώνυμων νεκρών του Πολυτεχνείου. Παραθέτω τα στοιχεία με την εξής σειρά: όνομα, επίθετο, ηλικία, ημερομηνία δολοφονίας, ώρα δολοφονίας.
Αυτά τα λίγα προς γνώσην και συμμόρφωσιν των όποιων ισχυρίζονται περί ανυπαρξίας θυμάτων και δεν πέφτει το ταβάνι να τους πλακώσει...

OI 23 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

16 Νοεμβρίου 1973...

1. Σπυρίδων Κοντομάρης (ετών 57, 20.30)
2. Διομίδης Κομνηνός (ετών 17, 21.30)
3. Σωκράτης Μιχαήλ (ετών 57, μεταξύ 22.30 & 23.00)
4. Βασίλειος Φάμελλος (ετών 26, 23.30)
5. Torill Engeland Magrette (ετών 22, 23.30)
6. Γεώργιος Σαμούρης (ετών 22, 24.00)
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος (βραδυνή ώρα - κατέληξε 19/11/73)
8. Σπύρος Μαρίνος (Γεωργαράς) (ετών 35, βραδυνή ώρα)

17 Νοεμβρίου 1973...

9. Νικόλαος Μαρκούλης (ετών 24 , πρωινή ώρα, κατέληξε 19/11/73)
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου (ετών 76, 10.00, κατέληξε Μάϊο '74)
11. Στυλιανός Καραγεωργής (ετών 19, 10.15)
12. Μάρκος Καραμανής (ετών 23, 10.30)
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης (ετών 16, 10.30-11.00)
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου (ετών 60, 11.30)
15. Γεώργιος Γερτζίδης (ετών 48, 11.30)
16. Βασιλική Μπεκιάρη (ετών 17, 12.00)
17. Δημήτρης Θεοδωράς (ετών 5 1/2, 13.00)
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας (ετών 43, 13.00)

18 Νοεμβρίου 1973...

19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου (ετών 59, 10.00)
20. Ανδρέας Κούμπος (ετών 63, 11.00, κατέληξε στις 30/1/1974)
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης (ετών 20, 12.00)
22. Κυριάκος Παντελεάκης (ετών 43, 12.00-12.30)
23. Ευστάθιος Κολινιάτης (κατέληξε στις 21/11/73)

ΠΗΓΗ: Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο παραπάνω έγγραφο αναγράφονται 24 ονόματα νεκρών , ενώ στο έγγραφο του "Ταχυδρόμου"μόνο 23 (λείπει το όνομα του Γιάννη Μικρώνη). Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά απλώς τον αναφέρει σε άλλη σελίδα μόνο με το επίθετο. Είναι μια επιπλέον λίστα με ονόματα που βρέθηκαν είτε από δημοσιεύματα, είτε από μαρτυρίες της εποχής. Το όνομα του αΐμνηστου Γ. Μικρώνη βρίσκεται στη λίστα με τα 88 ονόματα που διαβάζεται κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

4o Φεστιβάλ Πολιτικού Ντοκυμαντέρ στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ 22/11-27/11

Κυριακή 22/11 20.00

Οι λαχειοπώλες τ’ ουρανού

Μια αναδρομή στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της Ελλάδας των δεκαετιών 60-70

Δευτέρα 23/11 20.00

The Wobblies

Ένα ντοκιμαντέρ για τους βιομηχανικούς εργάτες του Κόσμου (IWW) του ριζοσπαστικού συνδικάτου ανειδίκευτων εργατών στις ΗΠΑ των αρχών του 20ου αιώνα.


Τεταρτη 25/11 18.30

Judith Butler, Philosophe en tout genre (2006)
ντοκιμαντέρ του Paule Zajdermann για τη ζωή και το έργο της

Paris is burning (1990) 20.00
ντοκιμαντέρ της Jennie Livingstone για τους χορούς ντραγκ στο Χάρλεμ

Performing the Border (1991) 22:00
ντοκιμαντέρ της Ursula Biemann για τη σχέση έμφυλης καταπίεσης και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού



Πέμπτη 26/11 20.00

Christophe Karabache
SUXION PROPAGANDA
16mm, 6 λεπτά, 2004.

Μια ταινία πειραματική, φτιαγμένη από εικόνες ειδησεογραφικές, εικόνες πορνό, εικόνες που έχουν υποστεί την παρέμβαση του κινηματογραφιστή, πάνω στο φιλμ.
Ένα τραγούδι σαρκαστικό, αναρχικό.

ΔΙΑΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Super 8 και DV, 34 λεπτά, 2006.

Η βία στην καθημερινή ζωή της Βυρηττού. Διασιμότητες που κάνουν πάρτυ, διαλυμένες γειτονιές, χασάπικα στην κεντρική αγορά, νεόπλουτοι που βολτάρουν... Κι ένα βασανιστήριο στα ερημωμένα περίχωρα της Βυρηττού.


ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
DV, 45 λεπτά, 2007.

Ο Λίβανος μετά τον πόλεμο, την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου, το 2006. Μια βόλτα που διαπερνά τη Βυρηττό και φτάνει στη συνοριακή ζωνη του νότιου Λιβάνου. Σώματα σε ασφυξία, κρίση πολιτική, αβέβαιο χάος.


WADI KHALED
Super 8, 15 λεπτά, 2008.

Wadi Khaled, μια από τις πιο φτωχές περιοχές του Λιβάνου. Ένα οδοιπορικό ανάμεσα σε συντρίμια, τη φτώχεια, τη μιζέρια, τα φαντάσματα του πολέμου. Η βία δεν είναι μόνο αυτό που νομίζουμε.


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
DV, 42 λεπτά, 2009.

Ταινία μυθοπλασίας. Ένα ζευγάρι σε κρίση, μέσα σε ένα σπίτι. Μια ομάδα τρελών που περιφέρονται στις ερημιές. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο, όλα δείχνουν να είναι καλύτερα...

Παρασκευή 27/11 20.30

Technocalyps

Ένα ντοκιμαντέρ για τον υπερανθρωπισμό τις επιστημονικές, ηθικές και μεταφυσικές διαστάσεις της τεχνολογικής ανάπτυξης.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ στα Εξάρχεια (Πολυτεχνείο 2009)

(και ο ρόλος της αστυνομίας να δέρνει και να γαμ@ει...)


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή και προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές(πραγματοποιήθηκε ρεκόρ προσαγωγών (292) και 9 συλλήψεις,μετά τη λήξη της πορείας).Η ένταση μεταφέρθηκε για λίγο στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν την πλατεία και απαγόρευαν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, στους οποίους μάλιστα συνέστησαν «να μην συγκεντρώνεστε».




ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης (Πολυτεχνείο 2009)

(και ο ρόλος της αστυνομίας να γαμ@ει και να δέρνει...)





από : ΠΡΕΖΑ TV

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

τοπος Πατρα
Παρασκευή κατα τις 6 το απόγευμα,κόσμος πολύς μαζεμένος στο παράρτημα του Πανεπιστήμιου στο κέντρο.Σκάω μύτη και εγώ να δώ τι γίνετε,ποιός και ποιός θα είναι στην πορεία..
Πρώτη μούρη το κκε,παραδοσιακά,καπηλεύετε την γιορτή του Πολυτεχνείου,με τις σημαίες του και τα κομματικά συνθήματα του,τα περισσότερα τουλάχιστον..
Καθώς προχωρώ προς τα πίσω,συναντώ και τα εαακ,μια από τα ίδια,κομματικές μαλακίες απο τα στόματα τους..
Συνεχίζω και συναντώ το μεγαλύτερο τσίρκο,την πασπ.Εδώ στάθηκα λίγο παραπάνω γιατι πραγματικά ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικοί,το τι μαλακία λέγανε δεν λέγετε..Θυμήθηκαν τον Αντρέα τους,και ύστερα φωνάζανε ένα σύνθημα,οτι η πασπ είναι η νέα αριστερά...Πολύ γέλιο,με τα φλωράκια όλα μαζεμένα και τις trendy γκομενίτσες έτοιμες για πορεία..
Μετά αν δεν κάνω λάθος ήταν το ''μπλοκ'' του συριζα,και λέω ''αν δεν κάνω λάθος'' γιατι ζήτημα να ήταν πάνω από 20 άτομα.
Και τελευταίο το αντιεξουσιαστικό μπλοκ,απλό λιτό με ένα περιεκτικό πανό.Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί η παρουσία των αντιεξουσιαστών ήταν έντονη,υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος και μάλιστα πολλοί απο αυτούς φαίνετε να ήταν απλοί πολίτες που διάλεξαν να πορευθούν σαν ελεύθεροι άνθρωποι και όχι καλουπωμένοι σε κάποιο κόμμα,και να ακούν τις κομματικές μαλακίες τους..Ηρεμα εξελίχθηκε η πορεία με αρκετά συνθήματα ,χωρίς παρατράγουδα αν και θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν μιας και μπάτσοι δεν υπήρχαν αρκετοί..
Από αυτά που είδα και από τα τεκτενόμενα σε άλλες πόλεις,το αναρχικό κίνημα φαίνετε να είναι αυτό που θα πρωταγωνιστήσει από εδώ και πέρα,προσελκύοντας ακόμα περισσότερους απλούς πολίτες που έχουν σιχαθεί τα κόμματα και το υπάρχον σύστημα..
Εγώ κουφάλες ούτε θα κουρευτώ ούτε θα ξυριστώ. Εγώ κουφάλες δεν θα γίνω αυτό που εσείς θέλετε. Εγώ κουφάλες θα φοράω κουκούλα και σκισμένο τζιν όποτε γουστάρω. Εγώ κουφάλες την έχω χεσμένη την ταυτότητα που μου δώσατε. Εγώ κουφάλες δεν θέλω να την σβήσω την φλόγα. Εγώ κουφάλες να την φουντώσω θέλω. Εγώ κουφάλες δεν θα συμβιβαστώ. Εγώ κουφάλες δεν είμαι η γενιά του πολυτεχνείου. Εγώ κουφάλες είμαι η γενιά του πεζοδρομίου. Εγώ κουφάλες δεν πάω πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Εγώ κουφάλες δεν περιμένω την συντονιστική επιτροπή με τα τσιράκια σας για να μου δώσει έγκριση. Εγώ κουφάλες δεν αρκούμαι στην δήθεν δημοκρατία που μου πουλάτε. Εγώ κουφάλες δεν φαίνομαι. Εγώ κουφάλες δεν προδίδω την ελευθερία μου για τα βουλευτικά σας αξιώματα. Εγώ κουφάλες δεν θα γίνω ποτέ ο «καλός πολίτης». Εγώ κουφάλες θα σας κλέψω όσα μου κλέψατε. Εγώ κουφάλες θα γκρεμίσω όσα χτίσατε πάνω στα πτώματα των αγώνων. Εγώ κουφάλες δεν περιμένω την επέτειο του πολυτεχνείου. Εγώ κουφάλες έχω κάθε μέρα επέτειο. Εγώ κουφάλες δεν θα πάψω να γελώ. Εγώ κουφάλες δεν θα περιμένω να πεινάσω. Εγώ κουφάλες δεν θα προσκυνήσω. Εγώ κουφάλες δεν περιμένω τον παράδεισο. Εγώ κουφάλες δεν θα κάνω ότι λάχει για να ζήσω. Εγώ κουφάλες δεν θα πω ευχαριστώ για το κόκκαλο που μου πετάτε. Εγώ κουφάλες δεν θα ναρκωθώ. Εγώ κουφάλες δεν θα στρατευθώ. Εγώ κουφάλες δεν θα ακούσω τα λογύδριά σας. Εγώ κουφάλες δεν θα χάψω το παραμύθι σας. Εγώ κουφάλες δεν διαβάζω τις εφημερίδες σας. Εγώ κουφάλες δεν θα γίνω κρέας στις μηχανές σας. Εγώ κουφάλες δεν θα κρυφτώ. Εγώ κουφάλες δεν θα φοβηθώ. Εγώ κουφάλες δεν θα τρέξω να σωθώ. Εγώ κουφάλες δεν θα πάψω να πολεμώ. Εγώ κουφάλες το ‘χω κρεμασμένο το τομάρι μου. Εγώ κουφάλες. Εγώ. Το παιδί του Πανός. Μόνος εναντίων όλων σας.


Εμένα οι φίλοι μου είναι…,

ΥΣ. Χθες στην «επέτειο» του πολυτεχνείου, κάθε «εγώ» ειπώθηκε σε κάποιον από «αυτούς» που ήταν εκεί. Και ήταν εκεί ένα συνονθύλευμα βολεμένων νοικοκυραίων, δημοσίων υπαλλήλων, επαγγελματιών επαναστατών, σκουληκόμορφων συνδικαλιστών, «αγωνιστών» πολιτικών, συμβιβασμένων εφήβων και αηδιαστικών παπάδων.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Βια στη βια της εξουσίας

Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, Βια στη βια της εξουσίας.
Τυφλές συλλήψεις, αίματα, κραυγές νέων ανθρώπων και ένα ΚΑΤΟΧΙΚΟ σκηνικό γνώριμο
από αυτό που ζούμε κάθε τέτοια εποχή, κάθε εποχή, κάθε στιγμή:
Του ΤΡΟΜΟΥ της παρουσίας του ένστολου σερίφη.
Το βράδυ ο Χρυσοχοιδης θα φωνάξει τους δεοντολογους δημιους της ενημέρωσης να κάνει απολογισμό συλλήψεων και καταστροφών
με του fbi το γνωστό λεξικό σπέρνοντας φόβο και εκτοξεύοντας απειλές προς την ελευθερία.




ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Υγ. Όσοι βρίσκονταν στο σημείο του βιντεο (ΓΑΔΑ) καταλαβαινουν γιατι μιλαμε.

Όταν θα γίνει το επόμενο πολυτεχνείο, το τανκ θα έχει την υποστήριξη όλου του κόσμου που τώρα γιορτάζει για το ΄73.

(Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάτε την ιστορία ακόμη και όταν την γιορτάζετε!!!)

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΄73


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΄95

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ






από : lantzoi

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...



1968:
Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.














1973:
Το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο για να καταστείλει
τη φοιτητική εξέγερση κατά της
δικτατορίας και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.







1980: Δολοφονήθηκαν από μπάτσους των ΜΑΤ η 20αχρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Κύπριος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής.
Οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.
Η ΕΔΕ που διατάχτηκε, όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τι περιπτώσεις σεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο Καλός,Ο Κακός και το Σκούπισμα!!!

War For Resources


"...δεν είμαστε η πρώτη μορφή ζωής που αυτοεξαφανίζεται
...Το μοναδικό όμως με εμάς ήταν ότι το ξέραμε...!!!..."

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΤΕΧΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑΒΑΤΩΝ








για DOWNLOAD : to_bourdelo_1.pdf

Με τις καλύτερες ευχές ΤΟΥΣ - Με τις χειρότερες κατάρες ΜΑΣ

Αποκαλυπτικό άρθρο της Le Monde - Diplomatique

Τις υποψίες και επιφυλάξεις που κατά καιρούς διατυπώνει το NEW DEAL, σχετικά με τον ύποπτο ρόλο των φαρμοκοβιομηχανιών πίσω απ' τους ιούς που προκαλούν πανδημίες και θέτουν σε συνεγαρμό τη διεθνή κοινότητα, ενισχύει το άρθρο της Le Monde - Diplomatique
Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίπη - απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό. «Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες». Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche. Εκεί από τα χείλη του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε, αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο». Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο δηλαδή! Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο  είπε: «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία υπάρχει φόβος πανδημίας.. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ επικίνδυνη». Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός (χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος. Πληροφοριακά για τους γονείς, που δέχονται τόσο απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να προσεύχονται. Αυτό διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην προδρομική περίοδο της ασθένειας.
Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον σαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει. Και φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες - αρρώστους στην «Επιχείρηση Ασθένεια».
Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος αυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα, κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και πως σκόπιμα σε εργαστήρια δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και μοναδικό σκοπό: το κέρδος. Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice καθώς και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του Amercian Medical Association, η εμπλοκή στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων, δίκτυο καναλιών και επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν ή αλληλο-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες έτσι ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας.
Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο διεθνές δικαστήριο διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μαϊο εκτός από ένα περιστατικό οφείλονται στο γεγονός τ' ότι τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009- εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς - τον ιο του SARS, ιός των πουλερικών και ιός των χοίρων. Οι θάνατοι από τον εμβολιασμό στην Σουηδία έχουν ήδη φτασει τους 5 ,χωρίς βέβαια να γίνεται καμία σύνδεση εμβολιασμού-θανάτου. Καμία είναι επίσης η αναφορά στα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Εξημερωσης. Στην χώρα μας ξεκίνησε πρόσφατα.....αναμένουμε …

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1103701

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ σε Εξάρχεια ΚΑΙ Άγιο Παντελεήμονα

Αποχή συσσιτίου και απεργία πείνας στις φυλακές από Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009-11-12


Οι κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών έβγαλαν την εξής ανακοίνωση:

Η προηγούμενη κυβέρνηση μας παραπλάνησε, καθώς με τον τελευταίο νόμο 3727/2008, του οποίου ζητάμε την κατάργηση, επιχειρήθηκε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια.

Αυτή η προσπάθεια και κατάσταση έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος στη χώρα. Οι οικογένειας πέφτουν θύματα τεράστιας κοινωνικής αδικίας, καθώς δαπανούν το υστέρημά τους, δανείζονται και εκποιούν την περιουσία τους για σώσουν τους ανθρώπους τους.

Ζητάμε από εσάς, τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την εκπ των παρακάτω αιτημάτων:

1. Άμεση εφαρμογή της απόφασης πλαισίου 2004/757 ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρώπης, διότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού ποινικού δικαίου και να υπερισχύσει από κάθε άλλη, αντίθετη, διάταξη νόμου.

2. Μείωση ορίου έκτισης ποινής για την υφ' όρου απόλυση από τα 4/5 για ναρκωτικά με επιβαρυντικές περιστάσεις (άρθρο 23) και τα 3/5 για τα άλλα αδικήματα που ισχύουν τώρα. Η έκτιση της ποινής να μειωθεί στα 3/7 για να γίνει αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

3. Άμεση, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις η εφαρμογή της χορήγησης άδειας αναστολών και λοιπών ευεργετημάτων με μείωση τουλάχιστον του ορίου εκτίσεως της ποινής.

4. Δυνατότητα των αλλοδαπών κρατουμένων να εκτίσουν την ποινή τους στη χώρα από όπου προέρχονται, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συμφωνίες με την απόφαση της 21/03/1983.

5. Δίκες και αποφάσεις να γίνονται βάσει αποδείξεων και νόμου και όχι με αποχρώσες ενδείξεις.

Με αυτήν την επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, Τετάρτη 11/11/2009 ξεκινάμε αποχή συσσιτίου και στη συνέχεια απεργία πείνας, όλοι εμείς οι κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας.


Εφημερίδα ΑΠΑΤΡΙΣ - 5ο τεύχος

Κυκλοφορησε το πεμπτο τευχος της εφημεριδας δρομου Απατρις που βγαινει στο Ηρακλειο Κρητης. Την εφημεριδα θα την βρειτε στους δρομους των πολεων της Κρητης,καθως και σε στεκια και καταληψεις στη Κρητη και στην υπολοιπη Ελλαδα.

Αποστολες τευχων σε στεκια και συλλογικοτητες η οποιον αλλο/η ενδιαφερεται να τη μοιρασει στη περιοχη του, γινονται κατοπιν επικοινωνιας με την εφημεριδα μεσω του e-mail της.

Τα παλαιοτερα τευχη της εφημεριδας μπορειτε να τα κατεβασετε απο : ΑΠΑΤΡΙΣ

Εφημερίδα ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ- 4ο τεύχος

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος της αναρχοσυνδικαλιστικής εφημερίδας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ. Ο ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ διανέμεται μέσω πρακτορείου σε όλη την Ελλάδα σε κεντρικά περίπτερα και κέντρα Τύπου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Αθήνα

Βιβλιοπωλείο Καινά Δαιμόνια, Σουλτάνη 8 Εξάρχεια

Βιβλιοπωλείο Ελεύθερος Τύπος, Βαλτετσίου 53 Εξάρχεια

Θεσσαλονίκη

Βιβλιοπωλείο Κεντρί, Δημ. Γούναρη 22

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

-Αυτός ο Δεκέμβρης ας είναι και εργατικός

ΣΤΑΖ

-Σταζ(ει) φιλελευθερισμό το νέο (ιδιωτικό) μοντέλο του Δημοσίου

-Φωτχοί εναντίον απελπισμένων: ένα ηλίθιο παιχνίδι

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

-Η Μελωδία των απολύσεων εγκύων γυναικών και ο Νόμος του Θεού

ΛΙΜΑΝΙ

-ΟΛΠ, Cosco και οι εργαζόμενοι στη θάλασσα

-Σύμβαση παραχώρησης: Ενα σύμφυρμα ασαφειών

WIND - VODAFONE

-Κινητά τηλέφωνα ίσως, «κινητοί εργαζόμενοι» ποτέ

ΕΡΤ

-Προς συνδικαλιστική έρημο στη δημόσια τηλεόραση

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

-Τι πάθανε και ασχολούνται μαζί μας πατέρα;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

-Να πούμε όχι σε ένα σχολείο δια βίου ταγμένο στο Κεφάλαιο

-Πρόσθετη διδασκαλία και πρόσθετη επισφάλεια

-Ζητούμενο μια διαδικασία που δεν θα είναι φορέας αποτυχίας

ΛΑΝΑΡΑΣ

-Ο «μεταφορντισμός» και η περίπτωση της πόλης της Νάουσας

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-«Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε»

ΙΣΤΟΡΙΑ

-Το αναρχοσυνδικαλιστικό κίνημα στη Γερμανία (Γ' Μέρος)

-Η μηχανή του Κρόνου

-20/11/1937: Ο Ντουρρούτι νεκρός στην άμυνα της Μαδρίτης

ΗΛΕΙΑ

-Οι εγκληματίες επιστρέφουν για την ανάπτυξη

ΔΙΕΘΝΗ

-ΗΠΑ - ξείπα (και πήρα και το νόμπελ)

-Η απεργία στα βρετανικά ταχυδρομεία

-Η απεργία των μεταλωρύχων στο Μαρόκο



Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αντίδραση των δικηγόρων Γρηγορόπουλου για δίκη στην Άμφισσα


Την αντίδραση των δικηγόρων που εκπροσωπούν την οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου για διεξαγωγή της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 15χρονου, Κορκονέα και Σαραλιώτη, στην Άμφισσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», Οι δικηγόροι της οικογενείας ζήτησαν την εκδίκαση της υπόθεσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, όπως είχε συμβεί στις περιπτώσεις της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ.

Ο ένας εκ των εκπροσώπων της πλευράς Γρηγορόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, δήλωσε σχετικά πως «η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», ζητώντας την διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο έτερος εκ των δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, σχολιάζοντας την απόφαση για αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου – αρχικά είχε οριστεί στη Χαλκίδα- είπε ότι «παρεμποδίζεται ουσιωδώς η κατάθεση μαρτύρων λόγω της απόστασης της κατοικίας τους από την έδρα του δικαστηρίου και αυτό θέτει κάποιο ερωτηματικό για τον σκοπό της», συμπληρώνοντας με νόημα πως «οι κάτοικοι της Άμφισσας δεν υπολείπονται σε υγιή συναισθήματα των υπολοίπων Ελλήνων».

Σχολιάζοντας την μεταφορά της έδρας του δικαστηρίου στην Άμφισσα, νομικοί και δικαστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απόσταση δεν πρόκειται να αποτρέψει τον κίνδυνο επεισοδίων ή την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Αρνητικά σχόλια, τέλος, συγκεντρώνει η απόφαση για διεξαγωγή της δίκης στις 15 Δεκεμβρίου, μόλις εννέα μέρες μετά την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου.


από : i-live.gr news

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Νοεμβρίου :





1887: Εκτελούνται τέσσερις αναρχικοί ακτιβιστές, οι οποίοι είχαν καταδικασθεί σε θάνατο για τον φόνο ενός αστυνομικού κατά τις ταραχές του Σικάγου τον Μάιο του 1886, που οδήγησαν στην καθιέρωση της εργατικής πρωτομαγιάς. Πρόκειται για τους:
– Όγκαστ Σπις (32 ετών)
– Άλμπερτ Πάρσονς (49 ετών)
– Άντολφ Φίσερ (39 ετών)
– Τζορτζ Ένγκελ (61 ετών)

Με "σκοπό" να ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ

όταν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας ο υπουργός τύπου Μαρούδας κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ρεμπέτικων-χασικλίδικων.




Ο Γιοβάν (Ιωάννης) Εϊτζηρίδης ήταν ποντιακής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Κασταμονή του Ικονίου της Μικράς Ασίας στα 1893. Υπηρέτησε στον Οθωμανικό στρατό ως «τσαούς» (çavuş = λοχίας) από το οποίο και έμεινε το προσωνύμιο. Στην Τουρκία ήταν γνωστός μουσικός και λέγεται ότι έπαιξε ακόμα και στη αυλή του σουλτάνου Αμπτούλ Χαμίτ Β'. Μετά το άδοξο, για τους Έλληνες, τέλος της Μικρασιατικής εκστρατείας και την ανταλλαγή πληθυσμών, ο Τσαούς ήρθε στην Ελλάδα, και εγκαταστάθηκε στον Πειραιά όπου εργάστηκε ως ράφτης. Δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική. Έπαιζε και έγραφε για το κέφι του και δεν τραγουδούσε επαγγελματικά. Πέθανε το 1942 από δηλητηρίαση (κατανάλωσαν με τη σύζυγό του ακατάλληλη τροφή λόγω της πείνας στη Γερμανική Κατοχή).

Ο Γιοβάν Τσαούς ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος. Στο βιβλίο "Ρεμπέτικη Ιστορία 1-Περπινιάδης, Γενίτσαρης, Μάθεσης, Λελάκης (ο στιχουργός)" του Κ.Χατζηδουλή, (εκδόσεις Νεφέλη, 1978), στη σελ. 15 διηγείται ο Στελλάκης Περπινιάδης:

.....O Γιοβάν Τσαούς ήξερε όλους τους δρόμους. Τους δρόμους όλους τους ξέρουν μόνο αυτοί που παίζουν κανονάκι, γι αυτό και ο Τσαούς είχε στο μπουζούκι του ταστιέρα από κανονάκι. Όποιος έπιασε αυτό το μπουζούκι για να παίξει, το παράτησε αμέσως. Κανείς δεν μπορούσε να παίξει. Μια φορά το πήρε στα χέρια του ο Μάρκος ο Βαμβακάρης, αλλά γρήγορα το παράτησε. Αλλά τι να παίξει ο Μάρκος από το μπουζούκι του Γιοβάν Τσαούς που ήταν αλλόκοτο;......

Η συμβολή του Γιοβάν Τσαούς στη δημιουργία και εξέλιξη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού είναι πολύ μεγάλη διότι άνοιξε νέους δρόμους, μετέδωσε τις γνώσεις του και επηρέασε τους υπόλοιπους μουσικούς, συνθέτες και δημιουργούς της εποχής του.



ΔΙΑ του Νόμου και ΔΙΑ του τρόμου (οι "ΠΡΙΝ" και οι "ΜΕΤΑ" σαν να μην πέρασε μιά μέρα)

Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !