Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Mumia Abu-Jamal "They don't just want my death, they want my silence."



Ο Mumia Abu-Jamal βρίσκεται σε κελί για μελλοθάνατους σχεδόν 24 χρόνια όταν καταδικάστηκε ψευδά ότι σκότωσε τον Daniel Faulkner αστυφύλακα της Φιλαδέλφειας. Ο Mumia Abu-Jamal είναι αθώος και ένα βουνό στοιχείων το αποδεικνύουν, συμπεριλαμβανομένης και της ομολογίας ενός άλλου άντρα, του Arnold Beverly, για τον φόνο. Όλα τα στοιχεία του καπιταλιστικού συστήματος «δικαιοσύνης» συνωμότησαν στην παγίδευση αυτού του πρώην Μαύρου Πάνθηρα και υποστηρικτή του MOVE επειδή είναι ένας εύγλωττος και προκλητικός ομιλητής για τους καταπιεσμένους. Ο αγώνας για την ελευθερία του Mumia έχει τώρα φτάσει σε μία κρίσιμη στιγμή. Τον προηγούμενο Δεκέμβρη, το ομοσπονδιακό εφετείο έβαλε την υπόθεση του Mumia σε «γρήγορη τροχιά» για απόφαση, σημαδεύοντας τα τελευταία στάδια της νομικής διαδικασίας. Αμφότεροι και ο Mumia και οι δημόσιοι κατήγοροι προσφεύγουν στις αποφάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2001 από τον περιφερειακό δικαστή των Η.Π.Α. William Yohn, ο οποίος ανέτρεψε την θανατική ποινή αλλά υπερασπίστηκε κάθε άποψη της καταδίκης πλεκτάνη του Mumia. Το κράτος είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να εκτελέσει τον Mumia και έχει κάνει έφεση. Έχει εμποδιστεί από τα δικαστήρια από το να παρουσιάζει στοιχεία ότι είναι αθώος. Αλλά ο εισαγγελέας κατέθεσε δικογραφία στο ομοσπονδιακό εφετείο τον Απρίλη, ανοίγοντας την υπόθεσή του με μία μοχθηρή, ψευδή κατάθεση για να απεικονίσει τον Mumia ως δολοφόνο μπάτσου ο οποίος πρέπει να εκτελεστεί. Σε σύντομο διάστημα, ακόμα και μέσα σε έξι μήνες, το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει τι έπεται για τον Mumia? θάνατος, ισόβια ή περισσότερες νομικές διαδικασίες.

Ο Mumia φυλακίστηκε το 1982 σε κελί θανατοποινίτη, βάση ψευδής κατάθεσης που εκδόθηκε από τους μπάτσους χωρίς κανένα ίχνος υλικών αποδείξεων. Τον δικαστή, Albert Sabo -γνωστό ως ο «Βασιλιάς της Θανατικής Ποινής»- τον άκουσε μία στενογράφος του δικαστηρίου να λέει «θα τους βοηθήσω να τον ψήσουν τον ν...ο». Νοθεύοντας το σώμα ενόρκων να αποκλείσουν μαύρους, η αγωγή υποκίνησε τους ενόρκους με το παράλογο ψέμα ότι επειδή ο Mumiaσαν έφηβος ήταν μέλος στους Πάνθηρες, απέδειξε ότι «από τότε» ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει μπάτσο. Η καταδίκη του 1982 σιγουρεύτηκε με επιχειρήματα ότι οι ένορκοι θα μπορούσαν να παραβλέψουν κάθε αμφιβολία για την ενοχή του Mumia επειδή θα έκανε «την μία έφεση μετά την άλλη». Σε σχεδόν δύο δεκαετίες με εφέσεις, κάθε ένα δικαστήριο έχει αρνηθεί τις πλειάδες τεκμηριωμένων αποδείξεων της κατάφωρης σκευωρίας κατά του Mumia. Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια, η πολιτεία της Πενσυλβάνια καθώς και ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν αρνηθεί ακόμα και να λάβουν υπόψη τους την ορκωτή ομολογία του Arnold Beverly ότι αυτός, όχι ο Mumia, πυροβόλησε και σκότωσε τον Faulkner.

Η εκτέλεση του Stanley TookieWilliams από την πολιτεία της Καλιφόρνια τον Δεκέμβρη παράγει μια δυσοίωνη σκιά. Το νομικό λιντσάρισμα του Williams, το οποίο προκάλεσε εθνική και διεθνή κατακραυγή, σηματοδότησε την αποφασιστικότητα των καπιταλιστών ηγετών των ΗΠΑ να δυναμώσουν τον μηχανισμό του θανάτου εν όψει αυξανόμενης επιφυλακτικότητας στον πληθυσμό πάνω στο πως εφαρμόζεται η θανατική ποινή. Ο Mumia Abu-Jamal ο σπουδαιότερος πολιτικός κρατούμενος της Αμερικής, είναι ο στόχος νούμερο ένα των εκτελεστών. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger το έκανε αυτό ξεκάθαρο όταν, αρνούμενος επιείκεια για τον Williams, παρέθεσε το γεγονός ότι το βιβλίο του Williams το 1998, Η Ζωή στην Φυλακή, ήταν αφιερωμένο στον -ανάμεσα σε άλλους- Mumia Abu-Jamal.

Η υπόθεση του Mumia αποδεικνύει τι ακριβώς είναι η ρατσιστική θανατική ποινή. Είναι το σχοινί λιντσαρίσματος νομιμοποιημένο, το απόλυτο όπλο στο κυβερνητικό οπλοστάσιο της καταστολής που στοχεύει την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους. Μια κληρονομιά της υπόδουλης σκλαβιάς, η θανατική ποινή συντηρείται σε μια κοινωνία όπου ο φυλετικός διαχωρισμός της πλειοψηφίας του μαύρου πληθυσμού χρησιμοποιείται σαν σφήνα για να διασπάσει τις εργαζόμενες μάζες και να διαιωνίσει τον άπληστο ρόλο του κεφαλαίου. Η φονική κτηνωδία της κυριαρχίας του καπιταλιστικού συστήματος εκτέθηκε σε κοινή θέα όταν χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαύροι και φτωχοί, αφέθηκαν να πεθάνουν στην Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

Η Ανατομία μια Σκευωρίας

Στα μάτια του καπιταλιστικού κράτους, από την εποχή που ο Mumia ήταν ένας δεκαπεντάχρονος ομιλητής για το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων στην Φιλαδέλφεια το 1969, ήταν έναν νεκρός άνθρωπος σε αναστολή. Ο τότε διευθυντής του FBIJ. Edgar Hoover γνωμάτευσε: «Την Νέγρικη νεολαία και τους μετριοπαθείς πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι εάν υποκύψουν σε επαναστατικές διδασκαλίες, θα γίνουν νεκροί επαναστάτες». Αυτή η πολιτική ακολουθήθηκε και από την Δημοκρατική διακυβέρνηση του Lyndon Johnson και του Γενικού Εισαγγελέα, Ramsey Clark, και της Ρεπουμπλικανής κυβέρνησης του Νίξον. Υπό το πρόγραμμα «αντικατασκοπεία» του FBI γνωστό ως COINTELPRO, 38 Πάνθηρες δολοφονήθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παγιδεύτηκαν και οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Οι 900 σελίδες των φακέλων του FBI που μπόρεσε να πάρει η PDC εκ μέρους του Mumia, αν και πολύ εκκαθαρισμένοι, κάνουν ξεκάθαρο ότι το FBI και οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν κάθε «βρώμικο τέχνασμα» στην αποστολή τους για να τον πιάσουν. Η κάθε του κίνηση παρακολουθούνταν και το όνομά του ήταν στον Κατάλογο Ασφαλείας του FBI, στην αντίστοιχη λίστα υπόπτων «τρομοκρατίας» της δεκαετίας του 1960. Ακόμα και με το τέλος των Πανθήρων, το κράτος δεν ανακάλεσε την βεντέτα του με τον Mumia. Σαν δημοσιογράφος γνωστός ως «η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή», η παθιασμένη υπεράσπιση του Mumia για τα δικαιώματα των μαύρων συνέχισε να τους εξοργίζει. Οι μπάτσοι της Φιλαδέλφειας συγκεκριμένα έβραζαν για την φιλική του κάλυψη στην οργάνωση MOVE, που ήταν υποκείμενη στην σφοδρότατη επίθεση κρατικής τρομοκρατίας.

Ο Mumia ήταν στόχος για θάνατο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, λόγω του τι έγραψε, λόγω του τι είπε. Και τις πρώτες πρωινές ώρες στις 9 Δεκεμβρίου 1981 στην γωνία της 13ης και Locust Street στην Φιλαδέλφεια, οι μπάτσοι είδαν επιτέλους την ευκαιρία τους. Ο Mumia οδηγούσε ένα ταξί στην περιοχή εκείνο το βράδυ. Άκουσε πυροβολισμούς. Είδε ανθρώπους να τρέχουν, είδε τον ίδιο του τον αδερφό και βγήκε από το ταξί για να τον βοηθήσει. Λεπτά αργότερα, ο Mumia ήταν βαριά πληγωμένος από μία σφαίρα στο στήθος. Κοντά βρισκόταν ένας πληγωμένος αστυφύλακας, ο Daniel Faulkner. Οι μπάτσοι βρήκαν την ευκαιρία που από καιρό περίμεναν και την άρπαξαν για να παγιδεύσουν τον Mumiaως «φονιά μπάτσου».

Η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής στηριζόταν σε τρία σκέλη, όλα βασισμένα σε ψέματα: στην μαρτυρία «αυτοπτών μαρτύρων» πειθαναγκάζοντάς τους μέσα από απειλές και εύνοιες: μια «ομολογία» που δήθεν έγινε από τον Mumia την νύχτα των πυροβολισμών η οποία ήταν μια τόσο καταφανής απάτη που δεν αναδύθηκε στην επιφάνεια παρά μήνες μετά? και ανύπαρκτες βαλλιστικές «αποδείξεις». Το 2001, αυτή η σκευωρία έγινε θρύψαλα με την ομολογία του Arnold Beverly ότι αυτός ήταν το άτομο που πυροβόλησε τον Faulkner. Σε μία ορκωτή ένορκη κατάθεση που τυπώθηκε στο φυλλάδιο της PDFΟ Mumia Abu-Jamal Είναι ένας Αθώος Άνθρωπος!, ο Beverly δήλωσε:

«Με είχαν προσλάβει, μαζί με έναν ακόμα τύπο, και πληρώσει να πυροβολήσω και να σκοτώσω τον Faulkner. Είχα ακούσει ότι ο Faulkner αποτελούσε πρόβλημα για την μαφία και τους διεφθαρμένους αστυνομικούς επειδή παρέμβαινε στις δωροδοκίες και εξαγορές που γινόντουσαν για να επιτραπεί παράνομη δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένων πορνείας, τζόγου, ναρκωτικών χωρίς ποινική δίωξη στην κεντρική περιοχή της πόλης.

«Ο Faulkner είχε πυροβοληθεί στην πλάτη και μετά στο πρόσωπο προτού ο Jamal εμφανιστεί στην σκηνή. Ο Jamal δεν είχε καμία σχέση με τους πυροβολισμούς.»

Ο Beverly δήλωσε ότι ο δεύτερος που πυροβόλησε απομακρύνθηκε επίσης τρέχοντας από την σκηνή. Αυτό υποστηρίζεται από ένορκη ορκωτή κατάθεση από τον αδερφό του Mumia, Billy Cook, ο οποίος κατάθεσε ότι ο φίλος του Kenneth Freeman ήταν επιβάτης στο VW του Cook στην 13η και Locust εκείνο το βράδυ. Ο Freeman μετέπειτα παραδέχτηκε στον Cookότι ήταν μέρος του σχεδίου να σκοτώσουν τον Faulkner και είχε συμμετάσχει στους πυροβολισμούς και μετά έφυγε τρέχοντας από την περιοχή. Αυτό επιβεβαιώνεται περαιτέρω από την κατάθεση μάρτυρα στην σκηνή, του William Singletary, που είπε ότι είδε έναν επιβάτη να κατεβαίνει από το VW του Cook, να πυροβολεί τον Faulkner και να εγκαταλείπει την σκηνή.

Τουλάχιστον μισή ντουζίνα μάρτυρες που ήταν στην περιοχή την νύχτα των πυροβολισμών είδαν, από πολλά διαφορετικά πλεονεκτικά σημεία, έναν ή περισσότερους μαύρους ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας. «Μεταδόσεις» από το ράδιο της αστυνομίας αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ανέφεραν ότι οι αυτοί που πυροβόλησαν είχαν απομακρυνθεί τρέχοντας από την σκηνή με το όπλο του Faulkner. Πέντε μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και δύο μπάτσων, περιγράφουν κάποιον στην σκηνή που φορούσε ένα πράσινο στρατιωτικό μπουφάν, το οποίο και οι δύο Beverly και Freeman φορούσαν εκείνο το βράδυ. Ούτε ο Mumia ούτε ο Cook φορούσαν πράσινο στρατιωτικό μπουφάν: Ο Mumia φορούσε ένα κόκκινο μπουφάν του σκι με πλατιές κάθετες μπλε ρίγες και ο Cook φορούσε ένα μπλε μπουφάν με χάλκινα κουμπιά.

Ο Beverly είπε ότι ο Mumia πυροβολήθηκε από μπάτσο στην περιοχή. Αυτό επιβεβαιώνεται από μία όχι μικρότερης σημασίας αρχή, το Ιατροδικαστικό γραφείο του κράτους, του οποίο το αρχείο γραμμένο το ίδιο πρωινό με τον πυροβολισμό, αναφέρει κατά λέξη έναν αξιωματικό του τμήματος ανθρωποκτονιών να λέει ότι ο Mumia πυροβολήθηκε από «αστυνομικές ενισχύσεις που κατέφθασαν», όχι από τον Faulkner. Άλλοι μάρτυρες έχουν επιβεβαιώσει την μαρτυρία του Beverly ότι μυστικοί και ένστολοι αστυνομικοί ήταν στην γύρω περιοχή την ώρα των πυροβολισμών, το οποίο ο Beverly υπόθεσε ότι σήμαινε ότι συμμετείχαν στο σχέδιο για να σκοτώσουν τον Faulkner. Ένας μάρτυρας, ο Marcus Cannon, είδε δύο μυστικούς μπάτσους στον δρόμο απέναντι από τον πυροβολισμό. Ο William Singletary επίσης είδε «άσπρα πουκάμισα» (αστυνομικούς επιθεωρητές) στην περιοχή αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Η κατηγορούσα αρχή αποτάσσει την ιδέα ότι οι μπάτσοι θα σκότωναν έναν δικό τους, ως παράξενη επινόηση. Αφήνοντας στην άκρη ότι ο Beverly πέρασε δύο τεστ ανίχνευσης ψεύδους, η εξήγησή του ταιριάζει με το γεγονός ότι την περίοδο του θανάτου του Faulkner το 1981, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις εν’ ενεργεία ομοσπονδιακές έρευνες για την αστυνομική διαφθορά στην Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβανομένου διασυνδέσεις της αστυνομίας με την μαφία. Αστυνομικοί που δούλευαν ως πληροφοριοδότες του FBI υπήρξαν θύματα επιθέσεων στις αρχές του ’80. Ένας πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι οι Ομοσπονδιακοί είχαν έναν πληροφοριοδότη της αστυνομίας που ο αδερφός του ήταν μπάτσος, όπως ο Faulkner είχε έναν αδερφό που ήταν μπάτσος.

Μια ένορκη κατάθεση του Donald Hersing, ένας πρώην πληροφοριοδότης σε μια έρευνα του FBI για αστυνομική διαφθορά, επιβεβαιώνει ότι κατά την περίοδο που πυροβολήθηκε ο Faulkner, κυκλοφορούσε ότι οι Ομοσπονδιακοί είχαν ένα πληροφοριοδότη στο αστυνομικό σώμα. Ο αξιωματικός διοικητής του Κεντρικού Αστυνομικού Τμήματος, όπου έγινε ο φόνος του Faulkner, ο αρχηγός του αστυνομικού Τμήματος Ανθρωποκτονιών, και ο υπεύθυνος αξιωματικός στην σκηνή του φόνου του Faulkner, ο Al-fonzo Giordano, ήταν όλοι υπό έρευνα εκείνη την περίοδο με ομοσπονδιακές κατηγορίες δωροδοκίας. Αυτοί οι μπάτσοι ήταν κυριολεκτικά η ιεραρχία για την σκευωρία του Mumia Abu-Jamal.

Ο Giordano έχει υπάρξει το δεξί χέρι για τον περιβόητο ρατσιστή αρχηγό αστυνομίας της Φιλαδέλφειας και μετέπειτα δήμαρχο, Frank Rizzo. Από το 1966 έως το 1970, ο Giordano ήταν υπεύθυνος για την αστυνομική διμοιρία «Παρακολούθησης», η οποία οδήγησε την αστυνομία στο να κάνει έφοδο στο αρχηγείο των Μαύρων Πανθήρων το 1970. Ήταν επίσης ο προϊστάμενος της 15μηνης αστυνομικής πολιορκίας στο κτίριο του MOVE στο PoweltonVillage το 1977-78, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα εννέα μέλη του MOVE να σταλούν στην φυλακή με φτιαχτές κατηγορίες ότι σκότωσαν έναν μπάτσο. Ο Giordano ήξερε ακριβώς ποιος είναι ο Mumia. Ο ανώτερος αξιωματικός στην περιοχή, είχε και το κίνητρο και την ευκαιρία να παγιδεύσει τον Mumia για τον θάνατο του Faulkner.

Ο Giordano δημιούργησε τον ισχυρισμό ότι το όπλο του Mumia -το υποτιθέμενο φονικό όπλο- βρισκόταν πεσμένο πίσω του στον δρόμο. Αλλά σύμφωνα με τις καταγραφές από το αστυνομικό ράδιο, οι μπάτσοι ακόμα έψαχναν για το όπλο περίπου 14 λεπτά εφόσον ορδές αστυνομικών είχαν καταφτάσει στην περιοχή. Ο Giordano κανόνισε την αναγνώριση του Mumia από τον οδηγό ταξί Robert Chobert, ο οποίος έγινε μάρτυρας κατηγορίας. Ο Giordano ήταν ο κεντρικός μάρτυρας κατηγορίας στην προδικαστική ακροαματική διαδικασία του Mumia. Αλλά δεν καλέστηκε ποτέ ως μάρτυρας στην δίκη του Mumia. Λίγο πριν από την δίκη, του ανατέθηκε δουλειά γραφείου. Μία εργάσιμη μέρα μετά την καταδίκη του Mumia, ο Giordano παραιτήθηκε από το σώμα. Το 1986, ο Giordano παραδέχτηκε ενοχή σε ομοσπονδιακές κατηγορίες βασισμένες στην λήψη δεκάδες χιλιάδων δολαρίων από παράνομες εξαγορές από το 1979 έως το 1980. Δεν πέρασε ούτε μία μέρα στην φυλακή.

Το Δίκτυο Ψεύδους της Κατηγορούσας Αρχής.

Η ιστορία της κατηγορούσας αρχής είναι ότι δύο άνθρωποι ήταν στην γωνία της 13ης και Locust όταν πυροβολήθηκε ο Faulkner: Ο αδερφός του Mumia, Billy Cook και ο Faulkner. Υποστηρίζουν ότι ο Mumia πέρασε απέναντι τρέχοντας όταν είδε τον Faulkner να δέρνει τον αδερφό του. Σύμφωνα με την αστυνομία και τους δημόσιους κατήγορους, ο Mumia πυροβόλησε τον μπάτσο στην πλάτη, ο μπάτσος πυροβόλησε πίσω τον Mumia και τότε ο Mumia στάθηκε πάνω από τον πεσμένο μπάτσο και τον πυροβόλησε «σε στυλ εκτέλεσης» πολλές φορές στο κεφάλι. Ακόμα και μια προσεκτική εξέταση στις ίδιες τις αποδείξεις των μπάτσων και της κατηγορούσας αρχής φανερώνουν το ψέμα αυτού του σεναρίου. Μια εξέταση στα «τρία σκέλη» της υπόθεσης της κατηγορούσας αρχής παρέχει όχι μόνο ολοσχερής επιβεβαίωση της αθωότητας του Mumia αλλά καθαρή επισφράγιση της ένορκης κατάθεσης του Beverly.

Οι μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής: Ακόμα και με τις απειλές ή τις εύνοιες της αστυνομίας και της κατηγορούσας αρχής στην δίκη του 1982, κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε ότι είδε στην πράξη τον Mumia να πυροβολεί τον Faulkner. Μόνο μία, η Cynthia White, η μάρτυρας αστέρι της κατηγορούσας αρχής, κατέθεσε ότι νόμιζε ότι είδε όπλο στο χέρι του Mumia όταν πέρασε τον δρόμο. Μία ιερόδουλη που δούλευε στην περιοχή, η White, ισχυρίστηκε ότι είδε τα γεγονότα από την νοτιο-ανατολική γωνία της 13ης και Locust. Εν τούτοις οι δύο άλλοι μάρτυρες κατηγορίας, καθώς και δύο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι γνώριζαν την White, όλοι αρνούνται ότι ήταν στην περιοχή κατά την διάρκεια των πυροβολισμών! Άλλες ιερόδουλες κατέθεσαν ότι σε επακόλουθες δικαστικές ακροάσεις η White εναλλάξ είχε ευνοηθεί από την αστυνομία ή είχε απειληθεί από την αστυνομία για να αποσπάσουν την ένορκη κατάθεση της.

Όσον αφορά τον Robert Chobert, στην αρχή είπε στην αστυνομία ότι ο αυτός που πυροβόλησε «το έσκασε». Μετά από περαιτέρω ανάκριση, άλλαξε την ιστορία του, υποστηρίζοντας ότι ο Mumia στεκόταν πάνω από τον Faulkner ενώ έπεφταν οι πυροβολισμοί και ότι κανείς δεν έφυγε τρέχοντας. Ένας οδηγός ταξί που χρησιμοποιούσε μια ληγμένη άδεια ενώ ήταν σε αναστολή για κακουργήματα εμπρησμού, ο Chobert πήρε χάρη από την κατηγορούσα αρχή σε αντάλλαγμα για την κατάθεσή του. Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είδε ποτέ τον πυροβολισμό. Ο τρίτος μάρτυρας του κράτους ήταν ο Michael Scanlan. Αρχικά αναγνώρισε τον Mumia ως τον οδηγό του VW αλλά μετά υποστήριξε ότι αυτός που πυροβόλησε έτρεξε στην οδό Locust, το οποίο ο Beverly παραδέχεται ότι αυτός έκανε. Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν ήξερε αν ο Mumia ήταν ο άντρας που είδε.

Βαλλιστικές και Ιατροδικαστικές: Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίστηκε ότι οι βαλλιστικές αποδείξεις ήταν «συνεπείς» με το να είναι το όπλο του Mumia το φονικό όπλο ακόμα και ενώ παραδέχονται ότι η «συνέπεια» εφαρμόζεται σε εκατομμύρια όπλα χεριού. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το όπλο του Mumia έστω πυροβόλησε εκείνο το βράδυ. Υπήρχε κάθε ευκαιρία να εξετάσουν τα χέρια του Mumia, ή το όπλο, για αποδείξεις ότι είχε πυροβολήσει πρόσφατα. Αλλά σύμφωνα με την αστυνομία δεν έγινε καμία τέτοια εξέταση, η οποία είναι τυπική διαδικασία χειρισμού! Ο υπεύθυνος αστυνομικός της επιχείρησης που ισχυρίστηκε ότι αυτός πήρε το όπλο του Mumia δεν το παρέδωσε για περισσότερο από 2 ώρες, παρέχοντας περισσότερο από επαρκή ώρα για να το μαστορέψει.

Η αναφορά του ιατροδικαστή δηλώνει ότι ο Faulkner πυροβολήθηκε με σφαίρα διαμετρήματος .44, αλλά το όπλο του Mumia ήταν διαμετρήματος .38. Παρότι το εγκληματολογικό υποστήριξε ότι το κύριο θραύσμα της σφαίρας που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του Faulkner ήταν πολύ κατεστραμμένο για να ελεγχθεί, ο ειδικός βαλλιστικής της ομάδας υπεράσπισης το αρνείται αυτό. Ένα δεύτερο θραύσμα σφαίρας που αφαιρέθηκε από τραύμα στο κεφάλι απλά εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος.

Πειστήρια στην σκηνή -θραύσματα σφαιρών, κηλίδες αίματος, η μη ύπαρξη ίχνους από τρύπες σφαιρών στο πεζοδρόμιο- αναιρούν τον ισχυρισμό της κατηγορούσας αρχής ότι ο Faulknerείχε πυροβοληθεί επανειλημμένα ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Η τροχιά της σφαίρας είναι κατά πολύ πιο συνεπής με πολλαπλούς πυροβολητές, όπως ένορκα καταθέτει ο Beverly. Ένα χάλκινο περίβλημα σφαίρας που βρέθηκε στην σκηνή ήταν ασύμβατο είτε με του Faulkner είτε με του Mumia το όπλο, δηλώνοντας ότι ένα διαφορετικό όπλο είχε πυροβολήσει. Παρόμοια, αίμα ομάδας Ο είχε βρεθεί στην σκηνή, αλλά ο Faulkner, ο Mumia και ο Cook ήταν όλοι ομάδας Α, δηλώνοντας ότι ακόμα ένα άτομο ήταν παρόν και τραυματίστηκε. Η γωνία των τραυμάτων του Mumia είναι αδύνατη εάν είχε πυροβοληθεί ενώ στεκόταν πάνω από τον Faulkner όπως υποστηρίζει η κατηγορούσα αρχή. Όμως, τα τραύματα του Mumia είναι συνεπή με την ένορκη κατάθεση του Beverly ότι ο Mumia είχε πυροβοληθεί από ένα μπάτσο στην περιοχή.

Η «Εξομολόγηση»: Το τελευταίο σκέλος της σκευωρίας ήταν ο ισχυρισμός ότι ο Mumia, ξαπλωμένος σε μια λίμνη αίματος στο νοσοκομείο όπου τον πήγαν για θεραπεία φώναξε ότι είχε σκοτώσει τον μπάτσο. Αλλά ο αστυφύλακας επιφορτισμένος να φυλάει τον Mumia ανέφερε ότι την ίδια ημέρα ο Mumia «δεν έκανε κανένα σχόλιο». Στην πραγματικότητα, ήταν τόσο άσχημα τραυματισμένος, με μία τρύπα από σφαίρα στον ένα πνεύμονα, και είχε χτυπηθεί τόσο άσχημα από την αστυνομία στο δρόμο και στο νοσοκομείο, που δεν θα μπορούσε να είχε «φωνάξει» τίποτα. Η «εξομολόγηση» είχε κατασκευαστεί από την κατηγορούσα αρχή σε μία συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τους μπάτσους δύο μήνες μετά τους πυροβολισμούς.

Η Priscilla Durham, φύλακας ασφαλείας, ήταν η μοναδική υπάλληλος του νοσοκομείου που κάλυψε το ψέμα «εξομολόγησης» του μπάτσου. Το 2003 ο ετεροθαλής αδερφός της Durham Kenneth Pate ορκίστηκε ότι η Durham είπε ότι είχε πιεστεί από τους μπάτσους να πει ότι ο Mumia εξομολογήθηκε. Ο Pate είπε επίσης ότι η Durham άκουσε τον Mumia να λέει «αφήστε με, αφήστε με, προσπαθούν να με σκοτώσουν».

Ο Mumia Abu-Jamal, έχει πάντα κατηγορηματικά υποστηρίξει την αθωότητά του. Όπως αγόρευσε στην ένορκη κατάθεσή του το 2001: «Δεν πυροβόλησα τον αστυφύλακα Daniel Faulkner. Δεν είχα τίποτα να κάνω με τον θάνατο του αστυφύλακα Faulkner. Είμαι αθώος.... Ποτέ δεν εξομολογήθηκα τίποτα γιατί δεν είχα τίποτα να εξομολογηθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !