Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ


Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη 18/3 17:00 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Συνάδελφοι – ισες,

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αγωνιστές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς από τους χώρους της σπουδάζουσας νεολαίας, οργανώνουμε αυτή τη συνέλευση με σκοπό να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας για την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει η κρίση, η αντεργατική – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, η κατάσταση της Αριστεράς, ο Δεκέμβρης, το μαχητικό φοιτητικό κίνημα των τελευταίων χρόνων και συνολικά οι αγώνες που έγιναν ή δεν έγιναν, οι διεργασίες που ενεργοποίησε η εκδήλωση στο Σπόρτιγκ και η συγκρότηση της «ΠρωτοβουλίαςγιατηνΕνότητακαιτηνΚοινήΔράσητηςΑντικαπιταλιστικήςΑριστεράς».



To παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην κρίση. Η κρίση δεναφοράμόνοτηχρηματοπιστωτικήσφαίρααλλάτονπυρήνατηςκαπιταλιστικήςπαραγωγής, αποτυπώνονταςτιςβαθύτερεςανυπέρβλητεςαντιφάσειςτουκαπιταλιστικούσυστήματος. Πρόκειταιγιαμιακρίσηυπερπαραγωγής, για μια δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όλων των στρατηγικών για τη διαχείρισή του (νεοφιλελευθερισμός – σοσιαλφιλελευθερισμός – «παγκοσμιοποίηση). Τρισεκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδέψει τα αστικά επιτελεία για να σώσουν επιχειρήσεις και τράπεζες χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα, υποθηκεύοντας σοβαρά το μέλλον μας. Ωστόσο αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται να περάσουν και σε έναν κοινωνικό πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, προωθώντας ακόμη πιο ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και να καταφύγουν σε περισσότερες πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις για να λύσουν τις διαφορές τους. Η ακραία ενίσχυση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της περιθωριοποίησης σε νέες γενιές κολασμένων, πηγαίνουν παράλληλα με τη συσσώρευση πρωτοφανούς πλούτου στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους χρηματιστές. Η πολιτική λιτότητας, κατάργησης κοινωνικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεων, διάλυσης της δημόσιας υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, και η υποταγή τους στους νόμους της αγοράς, δημιουργούν μια κοινωνική μπαρουταποθήκη, που μπορεί να αποτελέσει το καύσιμο μαχητικών και ανυπότακτων κοινωνικών αγώνων.



Μας ενώνει λοιπόν η ανάγκη περαιτέρω προώθησης ενός φοιτητικού και ευρύτερα νεολαιίστικου κινήματος που θα δώσει απαντήσεις μαζί με τους εργαζομένους στην πολιτική της κυβέρνησης στην εργασία και στην εκπαίδευση στην κατεύθυνση προώθησης των νόμων της αγοράς και του κέρδους, στον κατακερματισμό των δικαιωμάτων της νεολαίας, στη βίαιη και επίμονη προσπάθεια της να επιβληθεί, χτυπώντας τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας. Από τις μαχητικές φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο νόμο πλαίσιο μέχρι τις «μέρες του Αλέξη» , τα τελευταία 3 χρόνια φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος, αποτυπώνουν το πολιτικό στίγμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τον πρωτοπόρο ρόλο που παίζουν οι οργανωμένες συνιστώσες, τα μετωπικά σχήματα και το ανένταχτο δυναμικό της, αλλά αποτυπώνουν και το έλλειμμα να υπάρξει κεντρική πολιτική έκφραση αυτής της αριστεράς που να τροφοδοτεί και να ενισχύει τέτοιους αγώνες. Οι υλικές νίκες που πέτυχαν αυτοί οι μέχρι τώρα αγώνες (άρθρο 16), αλλά καιοι ανοιχτοί λογαριασμοί που έχουν αφήσει με την κυβέρνηση επιβάλλουν την ενδυνάμωσή τους αλλά και την υπέρβαση των μέχρι τώρα ορίων τους. Σε αυτή τη βάση μας ενώνει η ανάγκη το μπλοκάρισμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής , οι υλικές νίκες που πετυχαίνουμε στο επίπεδο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας να μπορούν να μετασχηματίζονται σε αντικαπιταλιστικό ρεύμα συνολικής ρήξης και ανατροπής.



Μας ενώνουν οι κοινοί ταξικοί αγώνες ενάντια στην αντεργατική – αντιασφαλιστική λαίλαπα, στις νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία η θέληση να αναζητήσουμε και να στηρίξουμε δρόμους ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, αποφασιστικών και νικηφόρων αγώνων στη λογική των μαζικών διαδικασιών στους χώρους δουλειάς, των συνελεύσεων, των συντονιστικών επιτροπών, του οριζόντιου συντονισμού των ίδιων των σωματείων των αγώνων οργανωμένων από τα κάτω και συνδικάτων στα χέρια των εργαζομένων. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και ο υποταγμένος συνδικαλισμός που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ δεν είναι αρωγός αλλά αντίπαλος των αγώνων και στήριγμα του συστήματος. Λειτουργούν ως ανάχωμα στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, διαιωνίζουν τη διάσπαση και τον συνδικαλιστικό κατακερματισμό αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες ελαστικούς εργαζόμενους, ιδρύουν ιδιωτικό ΑΕΙ, προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους καθαριστές από εργολάβους. Την περίοδο της εξέγερσης της νεολαίας ήταν εκκωφαντική η απουσία τους, ανέστειλαν ακόμα και την απεργιακή διαδήλωση στις 10/12, κατήγγειλαν τη διαδήλωση αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Κ. Κούνεβα, συνδιαλέχθηκαν με τον ΣΕΒ για κοινές πρωτοβουλίες για την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε!



Μας ενώνει η ανάγκη να μπει φραγμός στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις τύπου Ιράκ, Γάζας και Αφγανιστάν, στις βάσεις και τις τρομακτικές εξοπλιστικές δαπάνες, στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη των ΝΑΤΟ–ΗΠΑ–Ε.Ε. με ευθύνες και συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη βάση των συμφερόντων του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου. Να μπει φραγμός στο όργιο κρατικής καταστολής, εργοδοτικής τρομοκρατίας(Κ. Κούνεβα) και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Στους ευρωτρομονόμους, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στις συλλήψεις, στις δολοφονίες (Α. Γρηγορόπουλος) που στοχεύουν στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των κοινωνικών αγώνων. Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη, να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους.



Μας ενώνει η πεποίθηση ότι τούτος ο κόσμος της αγοράς και της εκμετάλλευσης, του κέρδους και της ατομικής ιδιοκτησίας, της καταπίεσης και των πολέμων, της καταστροφής της φύσης και της ανεργίας δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας. Γι' αυτό, τασσόμαστε κόντρα σ' εκείνους που μας καλούν να τον αποδεχτούμε ως μονόδρομο. Κόντρα στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ για έναν «καπιταλισμό με ΕΕ και ανθρώπινο πρόσωπο» και στη λογική του ΚΚΕ για «λαϊκή οικονομία-εξουσία» χωρίς ανατροπή του καπιταλισμού και για σοσιαλισμό τύπου «υπαρκτού». Οι δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς όμως δε μπορούν να δώσουν καμιά διέξοδο όπως φάνηκε και στους πρόσφατους αγώνες: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ μεγάλη ταλάντευση στην ανάπτυξη, πολιτικοποίηση και γενίκευση της λαϊκής πάλης. Μιλούσε υπέρ του κινήματος, αλλά δέχτηκε να ματαιωθεί η απεργιακή συγκέντρωση στις 10/12. Αντί για τη ριζική ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής προπαγάνδιζε την ανάγκη «δημοκρατικής διεξόδου» από την κρίση, μέσω εκλογών με στόχο μια «δημοκρατική κυβέρνηση» και ως λύση στο όργιο καταστολής και τη δολοφονία Γρηγορόπουλου τον «εκδημοκρατισμό» της Αστυνομίας. Το ΚΚΕ επέδειξε συντηρητικά και καθεστωτικά αντανακλαστικά απέναντι στο κίνημα του Δεκέμβρη. Όχι μόνο δε συμπορεύτηκε, αλλά είχε υπονομευτική, εχθρική στάση απέναντι στους αγώνες. Κατήγγειλε συλλήβδην τους νέους ως «προβοκάτορες» και «κουκουλοφόρους». Αντί να προωθήσει την αναγκαία ενότητα στη δράση του αριστερού κόσμου, θεωρεί εχθρό του την αντικαπιταλιστική αριστερά. Με τη στάση του αντικειμενικά εξυπηρετεί την κυβέρνηση.



Μας ενώνει η θέληση να συμβάλλουμε όχι μόνο σε αγώνες στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τη γειτονιά, αλλά και να συναντηθούμε πολιτικά, συγκροτώντας ένα ανοιχτό μέτωπο. Με διαδικασίες βάσης σε κάθε χώρο, που θα δημιουργούν ένα ζωντανό αντικαπιταλιστικό μόρφωμα, όσο ζωντανός είναι και ο δρόμος που θέλει να ανοίξει. Έναν ενωτικό πόλο αγωνιστών του κινήματος, ανένταχτων με διαφορετική πολιτική-ιδεολογική καταγωγή, ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων,οργανώσεων, αγωνιστών που αναφέρονται στην αντικαπιταλιστική κι επαναστατική Αριστερά. Που θα εκφράζει τα κινήματα, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις σαν του Δεκέμβρη και με τη σειρά του, θα τα τροφοδοτεί και θα τα εμπνέει στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., της συμπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., του κεφαλαίου. και της διεκδίκησης των αναγκών και δικαιωμάτων μας.



Υπάρχει ανάγκη, λοιπόν, για μια άλλη, ανεξάρτητη Αριστερά!

-Μια αριστερά αποφασισμένη να αμφισβητήσει το σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής, που στηρίζει τους αγώνες και θέλει η σημερινή κυβέρνηση να ανατραπεί με μαζικούς, μαχητικούς αγώνες νεολαίας και εργαζομένων.

-Μια αριστερά που διαλέγει το δρόμο της ρήξης με το σύγχρονο ιμπεριαλισμό σε όλες του τις μορφές, που επιμένει ότι η ΕΕ πρέπει να διαλυθεί, που είναι στο πλευρό των κινημάτων που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

-Μια αριστερά που επιμένει στην αντικαπιταλιστική προοπτική, που πιστεύει ότι η σοσιαλιστική επανάσταση και ο κομουνισμός αποτελούν πραγματικές ιστορικές δυνατότητες και αναγκαιότητες, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, όπου οι κοινωνικές ανάγκες θα αντικαταστήσουν το κέρδος, η ισότιμη συνεργασία των λαών τους σημερινούς πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ο σεβασμός στη φύση την οικολογική καταστροφή.



ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Με βάση αυτές μας τις αγωνίες και τις αναζητήσεις, καλούμε αυτή τη συνέλευση με στόχο:

Να συζητήσουμε για την κρίση, τις απολύσεις, τη λιτότητα, την ανεργία, τις νέες εργασιακές σχέσεις έτσι ώστε να απαντήσουμε αγωνιστικά και γενικά αλλά και στην περιοχή μας.

Να μοιραστούμετις σκέψεις μας για τα εξεγερτικά γεγονότα του Δεκέμβρη, των φοιτητικών και εργατικών κινητοποιήσεων ,το ρόλο της Ε.Εόσον αφορά αυτά, περιεχόμενο, δομή και μέσα πάλης που προωθούμε σε αυτά με κριτήριο να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά στις μάχες που έρχονται.

Να προχωρήσουμε σε μαχητικές πρωτοβουλίες και δράσεις ανοίγματος ολόκληρου του πλούτου της συζήτησης για την άλλη αριστερά και την όξυνση των κοινωνικών αγώνων.

Να συζητήσουμε την πρόταση για την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές, πάνω στο κοινό κείμενο πολιτικού προβληματισμού που κατέθεσαν δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς, με στόχο τον εμπλουτισμό, την εμβάθυνση ή και την εξειδίκευση πλευρών και κατευθύνσεών του.

Να συγκροτήσουμε μια ανοιχτή Πρωτοβουλία Βάσης Φοιτητών – Σπουδαστών της Θεσσαλονίκης με όλο το δυναμικό που κινείταιστη λογική που προτείνειη «ΠρωτοβουλίαγιατηνΕνότητακαιτηνΚοινήΔράσητηςΑντικαπιταλιστικήςΑριστεράς». Μια Πρωτοβουλία Βάσης που θα λειτουργεί ανοιχτά, συνελευσιακά, αμεσοδημοκρατικά και με την ενεργητική συμμετοχή-συνδιαμόρφωση όλων μας, οργανωμένων ή ανένταχτων και θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συνάντηση στις 22 Μάρτη.



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !