Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤOΥΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ FAUΣτις 11 Δεκεμβρίου 2009, γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε στην αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση FAU (Ελεύθερο Σωματείο Εργατών-Εργατριών) τη χρήση του όρου “συνδικάτο” ή “σωματείο βάσης”, απαγορεύοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία της. Το γερμανικό κράτος, φοβούμενο την εξάπλωση της αδιαμεσολάβητης σύγκρουσης μεταξύ εργαζόμενων και αφεντικών αποφάσισε να καταστείλει τη δράση των αναρχοσυνδικαλιστών. Στην προσπάθειά του αυτή βρέθηκαν “αρωγοί και συμπαραστάτες” σοσιαλδημοκρατικά και αριστερά κόμματα καθώς και ελεγχόμενο από αυτά συνδικάτο.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν με την απόφαση των εργαζόμενων στον κινηματογράφο Babylon, στο Βερολίνο, να φτιάξουν ένα εργατικό σωματείο και να οργανωθούν στη FAU (Freie Arbeiterinnen – und Arbeiter – Union) του Βερολίνου στις αρχές του Ιανουρίου του 2009. Πρέπει να σημειωθεί το ότι ο κινηματογράφος χρηματοδοτείται από το δήμο, ο οποίος διοικείται από τους σοσιαλδημοκράτες και το αριστερό κόμμα Die Linke, καθώς επίσης και το ότι η διοίκηση του κινηματογράφου (Grossman και Hackel) είναι μέλη του Die Linke.

Οι εργαζόμενοι αρχίζουν να μιλούν για τους άθλιους μισθούς, τις εξίσου άθλιες εργασιακές συνθήκες αλλά και για τις επιθέσεις που δέχεται το εργατικό συμβούλιο από τα αφεντικά. Οι πρώτες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων ξεκινούν το Φεβρουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Berlinale, μετά την άρνηση των αφεντικών για αύξηση μισθών, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το Μάϊο, ένας εργαζόμενος, μέλος της FAU, απολύεται λόγω της συμμετοχής του σε αυτές. Ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψή του.

Μέσα από τις τακτικές συναντήσεις τους, το 90% των εργαζόμενων στον κινηματογράφο συνδιαμορφώνει μια λίστα απαιτήσεων. Αρχές Ιουνίου, με τη συμμετοχή και της FAU, προτείνεται η νέα σύμβαση εργασίας στη διεύθυνση του κινηματογράφου. Η τελευταία αρνείται να διαπραγματευτεί. Οι εργαζόμενοι και μέλη της FAU ξεκινούν καθημερινές παρεμβάσεις πληροφόρησης έξω από τον κινηματογράφο ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί.

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και συκοφάντησης των αναρχοσυνδικαλιστών, η διεύθυνση αναφέρει στους εργαζόμενους ότι η FAU παρακολουθείται στενά από Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος. Λίγο αργότερα προσπαθώντας να διασπάσει τους εργαζόμενους αποσπά πολλούς από αυτούς σε θυγατρική της εταιρία (θερινό σινεμά). Γρήγορα όμως ξεκινούν κι εκεί δράσεις .

Στα τέλη του Ιουνίου, η FAU κατηγορεί ευθέως την τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου (σοσιαλδημοκράτες και αριστεροί του Die Linke) για την κατάσταση που επικρατεί στον κινηματογράφο. Καλεί σε μποϋκοτάρισμα του κινηματογράφου και οργανώνονται οι πρώτες δράσεις αλληλεγγύης. Τα κόμματα και η κυβέρνηση αρνούνται (αρχικά) να παρέμβουν στη διένεξη μεταξύ εργαζομένων και αφεντικών. Ασκούνται μηνύσεις σε μέλη της FAU για “παράνομη είσοδο” στο σινεμά και μοίρασμα φυλλαδίων. Η διεύθυνση καλείται ξανά για διαπραγματεύσεις και απειλείται με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στα τέλη Αυγούστου, το αριστερό κόμμα Die Linke δηλώνει ξανά ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αφεντικών και εργαζόμενων. Παρασκηνιακά όμως συνδιαλέγεται με τα αφεντικά του κινηματογράφου και προσπαθεί να αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει ούτε με τη FAU ούτε με τους εργαζόμενους.

Αρχές Σεπτεμβρίου, κι ενώ ξεκινούν οι συνομιλίες για τον τοπικό προϋπολογισμό, η πίεση έχει αυξηθεί. Σε μια προσπάθεια αποσιώπησης του γεγονότος, υπονόμευσης και καπελώματος του αγώνα των εργαζόμενων το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας Ver.Di (ελέγχεται από σοσιαλδημοκράτες και αριστερούς) ανακοινώνει αιφνιδιαστικά την πρόθεση έναρξης διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση του κινηματογράφου (προς μεγάλη ανακούφιση της διεύθυνσης).

Στα μέσα Σεπτέμβρη το όλο θέμα έχει θαφτεί και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί προβάλλουν την πρόταση του Ver.Di ως την καλύτερη λύση. Μέλη όμως του Ver.Di που εργάζονται στον κινηματογράφο δηλώνουν τη στήριξή τους στις απαιτήσεις της FAU-Βερολίνου. Δηλώνουν ομόφωνα ότι δεν επιθυμούν την μονοπώληση των διαπραγματεύσεων από το Ver.Di. Το αριστερό κόμμα Die Linke μοιράζει φυλλάδια στα οποία δηλώνει ότι δρα ως διαμεσολαβητής μεταξύ του Ver.Di και των αφεντικών, κάτι το οποίο αρνείται στη συνέχεια ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ver.Di, Köhn. Η άρνησή του φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει δημόσια τη FAU ότι το μοίρασμα των φυλλαδίων ήταν δική της προβακάτσια. Οι διαμαρτυρίες έξω από το σινεμά, το μποϋκοτάζ και οι δράσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται.

Στις αρχές Οκτωβρίου επιστρατεύεται το νομικό σκέλος της κρατικής καταστολής. Δικαστική απόφαση απαγορεύει στη FAU να καλεί σε μποϋκοτάζ του σινεμά, έπειτα από προσφυγή της διεύθυνσης, η οποία στηρίζει ότι η FAU δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα διαπραγμάτευσης συμβάσεων. Την επόμενη μέρα το Ver.Di ανακοινώνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση. Ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται έξω από το σινεμά, τα ¾ των εργαζόμενων υπογράφουν ξανά μια λίστα των απαιτήσεών τους στηρίζοντας τη FAU και καλώντας τον Köhn να σεβαστεί την απόφασή τους και να μην διαπραγματευτεί μόνος του τη σύμβαση. Η στάση της Ver.Di απέναντι στη FAU γίνεται πλέον ολοφάνερα εχθρική.

Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ver.Di και διεύθυνσης καθυστερεί σημαντικά. Τελικά, στις 10 Δεκεμβρίου δίνονται στους εργαζόμενους οι αυξήσεις και τα περισσότερα από αυτά που απαιτούσε η FAU. Την επόμενη μέρα, στις 11 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο απαγορεύει στη FAU να χρησιμοποιεί τον όρο “συνδικάτο” ή “σωματείο βάσης” επί ποινή χρηματικού προστίμου 250.000 ευρώ ή εξάμηνης φυλάκισης. Μια τέτοια δικαστική απόφαση ισοδυναμεί με απαγόρευση λειτουργίας της.

Είναι φανερό το ότι, κατά τη στιγμή που εντείνεται και γενικεύεται παγκοσμίως η επίθεση των αφεντικών στα εργασιακά κεκτημένα, το κράτος, συνεπικουρούμενο από τα αριστερά του δεκανίκια, προσπαθεί να καταστείλει κάθε αυτοοργανωμένη δράση αντίστασης και διεκδίκησης. Οι κάθε λογής εργατοπατέρες σπεύδουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κράτος και τα αφεντικά, μέσω της διαμεσολάβησης και της διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης/εκεχειρίας. Η κατασταλτική δράση των κρατικά ελεγχόμενων συνδικάτων και των αριστερών κομμάτων συμπληρώνεται από τη δικαστική εξουσία που δε δίστασε να κηρύξει εκτός νόμου μια αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση. Να ακυρώσει τον αγώνα συνδικαλιστών που προτάσσουν την αυτοοργάνωση των εργαζόμενων και την άμεση δράση ως τρόπο πάλης και στοχεύουν στην κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς, στην καταστροφή του καπιταλισμού και του κράτους.

Στην περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου τελεσιδικήσει, θα πρόκειται για την πρώτη απαγόρευση συνδικάτου στη Γερμανία μετά την εποχή του ναζιστικού καθεστώτος, δημιουργώντας ένα πολύ άσχημο προηγούμενο που δεν αφορά μόνο τους αναρχοσυνδικαλιστές.

Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί πορείες και άλλες δράσεις αλληλεγγύης στη Γερμανία (Βερολίνο), στην Ισπανία (Μαδρίτη, Σαραγόσα, Βίγο), στη Σουηδία (Στοκχόλμη), στη Γαλλία (Παρίσι), στην Πολωνία (Βαρσοβία, Γκντανσκ, Πόζναν) και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ως ημέρες αλληλεγγύης στη FAU έχουν οριστεί οι 29 και 30/01/2010.Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών για Ενιαίο Πολυμορφικό Κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή...το Κράτος δεν μπορεί παρά να σκοτώνει τους αντιστεκόμενους όλων των ηλικιών
Επειδή...οι μπάτσοι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι κάτι άλλο από γουρούνια και δολοφόνοι
Επειδή...οι δικαστές πάντα θα φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καθαρμάτων που τους χορήγησαν πανεπιστήμιο και καριέρα
Επειδή...Ζωή δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά συνεχή σύγκρουση με τις δυνάμεις που παράγουν θάνατο σε όλες τις μορφές του
Επειδή...το όνειρο των ανθρώπων το αποτελούν οι έμποροι,οι κομματάρχες,οι βιαστές,οι δημαγωγοί,οι ψηφοφόροι και οι καταναλωτές
Επειδή...δεν έχει νόημα η <<φαντασία>> που φιλοδοξεί να πάει στην εξουσία
...γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε...
******************(Α)ΝΑΡΧΙΚΟΙ******************

Άρης Βελουχιώτης

Άρης Βελουχιώτης

Che Guevara

Subcomandante MARCOS

Pancho Villa.

Emiliano Zapata

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

(ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ)

1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ – ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ “ΠΑΡΕΛΘΟΝ” ΚΑΙ “ΜΕΛΛΟΝ” – ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ”

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ’ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ – ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ –ΔΕΣΤΕ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ – ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; – Η ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ – Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! – ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ – ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ – ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ ’ΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, “Σ’ ΑΓΑΠΩ”

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ – ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ – Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ ’ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ – ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ – ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ


ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Α)

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

"ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ... ...ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"

Θα ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΟ η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ! ! !