Τα στοιχεία αυτά, αλλά και η συγκλονιστικές καταθέσεις αυτόπτη μάρτυρα (διέθεσε και video), έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή της Αστυνομίας που υπονοεί θάνατο από ναρκωτικά. Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε από κακοποίηση που υπέστη από αστυνομικούς και κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, με απόκρυψη και προσωπικών ειδών.
Η υπόθεση πήρε νέα τροπή, όταν ο πατέρας Δημήτρης Σακελλίων, καθηγητής Ιατρικής, γιος πολιτικών προσφύγων από την Τασκένδη, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναψηλάφηση, να αναζητήσει μάρτυρες και στοιχεία αποδεικτικά για το τι πραγματικά συνέβη.
Παραθέτουμε τα αντιφατικά επίσημα έγγραφα και την κατάθεση του μάρτυρα, που ανατρέπουν «τα δεδομένα» της Αστυνομίας:
* Η ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρει: «Αιτία θανάτου: Απόφραξη του λάρυγγος από ενσφήνωση νάιλον σακουλίτσας».
* Σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση του νοσοκομείου «Ελπίς»: «Διεκομίσθη νεκρός με το ασθενοφόρο του ΟΚΑΝΑ στις 17.55. Η διαπίστωση του θανάτου του είχε ήδη γίνει στο ασθενοφόρο. Δεν υπήρχαν εξωτερικές κακώσεις». Δεν αναφέρει ανεύρεση «σακουλίτσας».
* Η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Σήψη (μογγολοειδές προσωπείο), εκδορές του αριστερού αγκώνος, των γονάτων, της αριστερής κνήμης, ανοξικές κηλίδες στον κορμό».
* Το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως βεβαιώνει: «Σύμφωνα με τα υπηρεσιακά μας βιβλία την 11/5 και ώρα 17.00 βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, στην οδό Αναξαγόρα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου κατέληξε. Στην κατοχή του βρέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα φαιά σκόνη, προφανώς ηρωίνη κι ένα ναρκωτικό δισκίο VULBEGAL».
* Στην έκθεση κατασχέσεως του ίδιου Τμήματος (Ακροπόλεως) γράφεται: «Προβήκαμε στην κατάσχεση των προσωπικών ειδών. Ενα μπουφάν, ένα παπούτσι (!), ένα παντελόνι και το υπ. αριθμ. Τ400493 διαβατήριο». Οταν ο πατέρας τα ζήτησε, το Α.Τ. Ακροπόλεως απάντησε: «Τα ανωτέρω αναζητήθηκαν πλην όμως δεν ανευρέθηκαν».
«Ηταν ζωντανός»
Ο Νίκος Σακελλίων γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1984. Τελείωσε το Λύκειο στην Ελλάδα, ήταν αθλητής κολύμβησης (είχε ύψος 1,96 και βάρος περίπου 100 κιλά), και είχε επιστρέψει στην Τασκένδη για να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Ο πατέρας του, Δ. Σακελλίων, που διδάσκει εκεί στην Ιατρική Σχολή μάς λέει: «Ο γιος μου ξαναγύρισε στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου και πέθανε σε 33 μέρες. Μετά την κηδεία κατέθεσα στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Με διαβεβαίωσαν ότι το παιδί βρήκαν δύο αστυνομικοί (Μαρία Μουστέλη, Γεώργιος Πανελάς), στη διάρκεια περιπόλου.
» Η κ. Μουστέλη διευκρίνισε ότι τον είδε στη γωνία Αναξαγόρα και Γερανίου. Ηταν όρθιος, ζωντανός, γυμνασμένος. Εντυπωσιάστηκε από το ύψος του, είπε. Με διαβεβαίωσε ότι μετά από 10 λεπτά τον βρήκαν στην Αναξαγόρα πεσμένο. Η ίδια ισχυρίστηκε πως του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Του έκανε μαλάξεις, χτυπήματα στο σβέρκο, ένεση αδρεναλίνης για να βγάλει ό,τι έχει καταπιεί. Την ευχαρίστησα.
»Την προηγούμενη (14/5) με είχε αναζητήσει ο Ηλίας Ντόβας από γραφείο τελετών. Πήγαμε στο νεκροταφείο του Φαλήρου, όπου βρήκα το παιδί σε θάλαμο ψυγείου. Το σώμα του είχε σημάδια σήψης -μετά από 20 ώρες- χρώμα μπλε στο πρόσωπο, κολυμπούσε στο αίμα, αιμορραγούσε από τα μάτια, το στόμα, τη μύτη. Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης μού είπε ότι μπορώ να υποβάλω μήνυση για προσβολή στο σώμα του νεκρού. Μετέφεραν τη σορό για ιατροδικαστική εξέταση με μεταθανατικά σημεία σήψης. Πώς είναι δυνατόν 24 ετών παιδί σε λιγότερο από δύο μέρες να υποστεί τέτοια αλλαγή;».
Συνεζίζοντας την κατάθεση της τραγικής εμπειρίας του πατέρα, στην αναζήτηση της αλήθειας, ο Δ. Σακελλίων επισημαίνει:
«Η γιατρός του ασθενοφόρου του ΟΚΑΝΑ Ελένη Αγιάνογλου διευκρίνισε ότι εκείνοι του έκαναν ένεση αδρεναλίνης, ναξόνη (αντίδοτο), μαλάξεις στην καρδιά, διασωλήνωση για ελευθέρωση του αναπνευστικού. Στη διάρκεια της διασωλήνωσης δεν βρήκαν να έχει καταπιεί τίποτα απολύτως. Οταν κάλεσαν οι αστυνομικοί ασθενοφόρο, ήταν σε κωματώδη κατάσταση, αλλά ζωντανός.
»Στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», μου έδωσαν ένα χαρτί που έγραφε ότι παρέλαβε τη σορό ο Η. Ντόβας, χωρίς σημαντικές αλλοιώσεις. Μήπως διέλυσαν το σώμα του για να μη φανούν σημάδια κακοποίησης; Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι δεν ήταν χρήστης. Ομως ακόμα και να είχε μπλέξει, θα μπορούσε να θεραπευτεί. Ας τον φυλάκιζαν».
«Ο μάρτυρας»
Για την εμφάνιση του αυτόπτη μάρτυρα μας είπε: «Κόλλησα στην οδό Αναξαγόρα αφίσες με τη φωτογραφία του και το τηλέφωνό μου. Ανταποκρίθηκε ο κ. Εκτορας Κουφόπουλος: «Είδα όλο το σκηνικό από την αρχή και μπορώ να έρθω μάρτυρας. Το γραφείο μου βλέπει στην οδό Αναξαγόρα»».
Συναντήσαμε τον κ. Κουφόπουλο. Υποστηρίζει όσα είπε και στην αποκαλυπτική κατάθεσή του: «Ηταν γύρω στις 5 το απόγευμα. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στην οδό Σωκράτους (4ος όροφος), είμαι εικονολήπτης. Ακουσα κραυγές, ουρλιαχτά κι έτρεξα στο παράθυρο να δω τι συμβαίνει. Βλέπω ένα τεράστιο, γεροδεμένο παλικάρι. Φόραγε κοντομάνικο και βερμούδα. Τον είχαν πιάσει 4-5 αστυνομικοί, όλοι ειδικοί φρουροί. Μεταξύ τους ξεχώριζε μια γυναίκα, ξανθιά με κοτσίδα. Οι δύο τον κρατούσαν και ο τρίτος τον «συμμόρφωνε». Τον χτυπούσε στο πίσω και κάτω μέρος του κρανίου.
»Μου έκανε εντύπωση ότι χτυπούσαν έναν άνθρωπο που φορούσε χειροπέδες. Το παλικάρι αντιδρούσε. Οχι βίαια. Προσπαθούσε να ξεφύγει, σαν δεμένο σκυλί έκανε. Κάποια στιγμή κατέρρευσε. Δεν αντιδρούσε. Ακόμα κι εγώ κατάλαβα ότι έπεσε σε κώμα. Οι αστυνομικοί τον χαστούκισαν, αλλά αυτός τίποτα...
»Τον άφησαν με τις χειροπέδες, πεσμένο μπρούμυτα, γονατιστό. Πέρναγε κόσμος, κοίταζε. Ηταν στο κέντρο της Αναξαγόρα. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον πλησίασαν. Βγάζουν τις χειροπέδες, τον μεταφέρουν και τον ξαπλώνουν στο πεζοδρόμιο. Μετά από ένα τέταρτο ήρθε το ΕΚΑΒ. Το τελευταίο μέρος πρόλαβα να το τραβήξω βίντεο από το κινητό μου. Είδα την αφίσα με τη φωτογραφία του και πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου